Sari van Veenendaal aan de slag voor KNVB: "Heel veel zin in"

Sari van Veenendaal
Sari van Veenendaal Foto: © Orange Pictures

Sari van Veenendaal gaat aan de slag bij de KNVB. De 91-voudig international wordt adviseur vrouwenvoetbal bij de Nederlandse voetbalbond.

De voormalig keepster, die na het afgelopen EK een punt zette achter haar carrière, gaat zich vanaf nu inzetten voor de strategische doelen van de KNVB op het gebied van vrouwenvoetbal. In haar rol als adviseur Van Veenendaal zich bezighouden met lange termijn ontwikkelingen, zowel in bestuurlijk opzicht als op werkzaamheden in de organisatie die het vrouwenvoetbal helpen groeien.

"Ik heb er heel veel zin om aan de slag te gaan bij de KNVB en wil graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Zowel in Nederland als op het internationale toneel. Ik zie dit als een unieke kans om mijzelf breed te oriënteren binnen het vrouwenvoetbal en hoop met mijn topsportervaring iets moois toe te kunnen voegen aan de bestaande organisatie", aldus Van Veenendaal.

"In haar periode als international hebben wij Sari niet alleen leren kennen als een uitstekende keeper en leider binnen het veld, maar ook als een gedreven professional buiten het veld", reageert directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. "Zij heeft met haar prestaties én met haar persoonlijkheid het vrouwenvoetbal verder geholpen. Daarbij had zij al op jonge leeftijd niet alleen oog voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. Vanuit de ervaring die zij meebrengt, weet zij wat er nodig is om een volgende stap te kunnen zetten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij van toegevoegde waarde gaat zijn voor de KNVB."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand