Sandra Doreleijers over stap van PSV: "De topsport vraagt veel"

Sandra Doreleijers van PSV
Sandra Doreleijers van PSV Foto: © Orange Pictures

PSV maakte eind vorige maand bekend de jeugdopleiding te gaan professionaliseren. Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij PSV, vertelt bij ESPN over de plannen van de Eindhovenaren.

"Het gaat goed met het vrouwenvoetbal bij PSV. Los van de ranglijst, waar we teleurgesteld over zijn. Alles eromheen gaat goed. We zijn aan bouwen, de organisatie staat goed, we zijn met de jeugdopleiding begonnen", geeft Doreleijers aan. "Commercieel gaat het goed, qua sponsoring. Eigenlijk hebben we wat dat betreft geen klagen."

De club heeft de jeugdopleiding recent dus uitgebreid met het PSV Talentenplan. Het talentenplan bestaat uit twee groepen, die gevormd worden door talentvolle speelsters in de leeftijdscategorieën O13/O14 en O15/O16. De groepen gaan op regelmatige basis trainen op PSV Campus De Herdgang.

"De jeugd heeft de toekomst. We willen gewoon graag het talent de kans geven", zegt Doreleijers. "We hebben een goed beloftenteam, waarmee we vorig jaar kampioen zijn geworden. Daarin willen we nu verder doorpakken. Steeds meer het DNA van PSV en de speelwijze van PSV, hoe het is om als prof te voetballen, maar ook daarin te leven. Daar willen we steeds vroeger mee beginnen en dat is ook nodig. De topsport vraagt veel. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Daar willen we de jeugd steeds eerder mee in aanraking laten komen", legt ze uit.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand