Samenvatting: Wolfsburg zet grote stap richting titel na zege

VfL Wolfsburg is nog maar één zege verwijderd van de titel. De Duitse ploeg pakte woensdagavond drie punten op bezoek bij SGS Essen en kan daardoor komend weekend kampioen worden bij een overwinning op FC Carl Zeiss Jena.

Met Dominique Janssen en Jill Roord in de basis won VfL Wolfsburg met 5-1 van SGS Essen, waar Jill Bayings de gehele wedstrijd speelde. Janssen opende na een kwartier spelen de score vanaf de penaltystip, waarna Ewa Pajor op aangeven van Roord de 2-0 maakte.

Tabea Wassmuth maakte daarna de derde treffer. Vivien Endemann deed daarna nog wel iets terug voor SGS Essen. Na de thee besliste VfL Wolfsburg het duel.

Janssen trof nog ene keer doel en ook Sandra Starke scoorde. Janssen en Roord speelden de wedstrijd niet uit. Janssen ging in de 79e minuut naar de kant en werd vervangen door Lynn Wilms. Roord speelde uiteindelijk 83 minuten mee. Shanice van de Sanden bleef het gehele duel op de bank, Joëlle Smits ontbrak in de selectie.