Samenvatting: Wolfsburg-Leeuwinnen schakelen Chelsea uit in CL

Het VfL Wolfsburg van Jill Roord, Dominique Janssen, Shanice van de Sanden, Lynn Wilms en Joëlle Smits heeft er donderdagavond voor gezorgd dat het Champions League-avontuur van Chelsea erop zit.

De Duitse ploeg won in eigen huis met maar liefst 4-0. Doordat Juventus ook met 4-0 van Servette won, eindigde Chelsea als derde in de groep.

Bij Wolfsburg begonnen Janssen, Roord en Van de Sanden in de basis. Zij zagen hoe Svenja Huth in de zestiende minuut de score opende en niet veel later voor de 2-0 zorgde.

In de tweede helft had Tabea Wassmuth een belangrijke rol voor VfL Wolfsburg. De Duitse aanvalster scoorde tweemaal en bepaalde zo de eindstand op 4-0. Wassmuth werd uiteindelijk in de 85e minuut vervangen door Wilms.

Van de Sanden ging in de 57e minuut naar de kant, terwijl ook Roord het duel niet volmaakte. Janssen bleef wel negentig minuten op het veld staan, Smits maakte geen minuten. Bij Chelsea viel Nouwen na 51 minuten spelen in.

VfL Wolfsburg - Chelsea 4-0 (2-0)