Samenvatting: Van de Donk verslaat Beerensteyn in Champions League

Olympique Lyon heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de knock-outfase van de Champions League. De Franse topclub was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Bayern München en kwam daardoor op negen punten uit drie wedstrijden.

Bij Olympique Lyon had Daniëlle van de Donk een basisplaats. De OranjeLeeuwin speelde negentig minuten mee, maar had geen direct aandeel in de doelpunten. Bij Bayern München stond Lineth Beerensteyn aan de aftrap. Ook zij maakte de wedstrijd vol in het Parc Olympique Lyonnais.

Na 25 minuten kwam Bayern München verrassend op voorsprong. Lyon-verdedigster Kadeisha Buchanan werkte een voorzet achter haar eigen keepster. Het betekende de eerste tegentreffer van Olympique Lyon in de Champions League dit seizoen.

Een blije Daniëlle van de Donk na de zege van Olympique Lyon op Bayern München
Een blije Daniëlle van de Donk na de zege van Olympique Lyon op Bayern München Foto: © Pro Shots

In de tweede helft stelde de thuisploeg orde op zaken. De Belgische Janice Cayman tekende van dichtbij voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd zorgde Amandine Henry met de 2-1 voor de Franse zege.

Bayern München behoudt de tweede plek in de groep met vier punten uit drie duels. BK Häcken won verrassend bij Benfica (0-1) en bezet de derde plaats met drie punten. Benfica, dat FC Twente in de laatste voorronde versloeg, staat laatste met één punt.

Lees meer:
0 reacties