Samenvatting: Roord scoort hattrick tegen Eintracht Frankfurt

Jill Roord heeft afgelopen weekend haar waarde bewezen voor VfL Wolfsburg. De OranjeLeeuwin scoorde een hattrick tegen Eintracht Frankfurt.

Naast Roord begonnen ook Dominique Janssen en Lynn Wilms in de basis. Roord sloeg al na vijf minuten toe. Op aangeven van Lena Lattwein opende de Nederlandse middenveldster de score. Op slag van rust maakte ze haar tweede doelpunt van de middag.

Ewa Pajor maakte in de 44e minuut vervolgens de 3-0. Tien minuten na de thee sloeg Roord wederom toe. De Nederlandse maakte een hattrick op aangeven van Alex Popp. Een eigen goal van Sara Doorsoun, die enkele jaren voor VfL Wolfsburg speelde, bepaalde de eindstand op 5-0.

Roord en Janssen speelden de gehele wedstrijd mee, Wilms ging in de 73e minuut naar de kant. Na negen speelrondes heeft VfL Wolfsburg al een flinke voorsprong van vijf punten op nummer twee Bayern München. Die Wölfe hebben 27 punten na negen wedstrijden en zijn dus nog altijd ongeslagen dit seizoen.