Samenvatting: PSV door late treffer Rodriguez langs VV Alkmaar

PSV heeft zondag een goede reactie gegeven na de nederlaag tegen Feyenoord. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 1-0 van VV Alkmaar.

Eenvoudig ging het niet voor de ploeg van trainer Rick de Rooij. Lang bleef het namelijk 0-0 in Eindhoven. Pas in de 88ste minuut tekende Anika Rodriguez voor de enige treffer van de wedstrijd. De Mexicaanse kopte raak uit een hoekschop, wat zorgde voor een enorme opluchting.

PSV kreeg ook in de eerste helft al goede kansen. Zo raakte Amalie Thestrup de lat boven Alkmaar-keepster Henriikka Makela en was Julie Biesmans dicht bij een treffer. Ook Alkmaar werd gevaarlijk. Emmeke Henschen kreeg een vrije schietkans, maar wist het Sari van Veenendaal niet lastig te maken. Na de 1-0 van Rodriguez kreeg Alkmaar ook een dot van een kans om alsnog gelijk te maken. Charlotte Hulst faalde echter in de afronding.

Blijdschap bij PSV Vrouwen na een doelpunt van Anika Rodriguez
Blijdschap bij PSV Vrouwen na een doelpunt van Anika Rodriguez Foto: © Orange Pictures