Samenvatting: Leeuwinnen sluiten af met bloedeloos gelijkspel

De OranjeLeeuwinnen hebben het interlandjaar afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen Japan. In het Cars Jeans Stadion kwamen beide landen niet tot scoren.

Bondscoach Mark Parsons voerde flink wat wijzigingen door ten opzichte van het 2-2 gelijkspel tegen Tsjechië van afgelopen zaterdag. Er stonden elf andere namen in basis, waaronder vier debutanten: Barbara Lorsheyd, Samantha van Diemen, Caitlin Dijkstra en Janou Levels.

Ondanks het feit dat Oranje speelde met een jonge en niet op elkaar ingespeelde ploeg, speelden de Leeuwinnen zeer geconcentreerd. Er werd vrij weinig weggegeven. Japan kreeg in de eerste helft twee goede kansen. De eerste mogelijkheid werd door Moeka Minami over geschoten. Een paar minuten later creëerde Japan een fraaie aanval, maar de bal werd uiteindelijk geblokt door Dijkstra.

De Leeuwinnen creëerden vrijwel niks en daardoor stond er bij rust 0-0 op het scorebord. In de pauze bracht bondscoach Parsons de volgende debutant in het veld: Lisa Doorn verving Kika van Es. Ook in de tweede helft trok Oranje zich grotendeels terug.

De ploeg probeerde toe te slaan uit counters, maar dat lukte niet. Meerdere keren was er spraken van buitenspel. Joëlle Smits kreeg de grootste Nederlandse kans van de aanval. De spits schoot van dichtbij over na een voorzet van invalster Victoria Pelova.

Het aantal debutanten werd uiteindelijk bepaald op zes. Marisa Olislagers mocht een kwartier invallen en maakte vanaf het veld mee hoe het duel in een bloedeloos gelijkspel eindigde.