Samenvatting: Hattrick Esmee Brugts brengt PSV de overwinning

PSV heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt. Op PSV Campus De Herdgang was de ploeg van trainer Rick de Rooij met maar liefst 6-1 te sterk voor Telstar.

De Eindhovenaren kwamen na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong via Joëlle Smits. Voor de spits van PSV was het haar vierde doelpunt in de afgelopen drie duels. Een paar minuten later viel de 2-0. Esmee Brugts kon binnenwerken. Telstar deed op slag van rust nog wel wat terug. Een bal van Lieke Vis werd uiteindelijk over de lijn gelopen door een speelster van PSV.

Na de pauze zorgde Laura Strik voor wederom een marge van twee. Daarna sloeg Esmee Brugts tweemaal snel toe. In de 76e en 79e minuut was de buitenspeelster trefzeker, waarmee ze haar hattrick completeerde. Invalster Fleur Stoit bepaalde de eindstand op 6-1.

Scoreverloop:
19' 1-0
Joëlle Smits
24' 2-0 Esmee Brugts
41' 2-1 Lieke Vis
59' 3-1 Laura Strik
76' 4-1 Esmee Brugts
79' 5-1 Esmee Brugts
85' 6-1 Fleur Stoit

Opstelling PSV: Alkemade, Bross, Hendriks, Koeleman, Levels, Strik (79' Biesmans), Worm (79' Verheijen), Ripa (59' Kaagman), Hulswit (73' Stoit), Smits, Brugts (79' Dessing)

Opstelling Telstar: Steen, Van Zelst, Ursem, Hermans, Donker, Bruinenberg, Kruijthof, Van der Vlist (57' Coady), Vis (80' Lagcher), Gomez, Drost