Samenvatting: FC Twente zet grote stap richting titel met nieuwe zege

FC Twente heeft vrijdagavond een grote stap gezet richting de landstitel. De Tukkers wonnen met 3-1 op bezoek bij ADO Den Haag.

Het duel, door ADO Den Haag neergezet als 'Match of the Founders', werd al snel opengebroken door Kayleigh van Dooren. De middenveldster van FC Twente trof in de tiende minuut het doel.

Negen minuten later stond de 2-0 in het voordeel van de Tukkers op het scorebord. Renate Jansen kopte binnen uit een corner en zorgde zo dat FC Twente met een ruime voorsprong de rust in ging.

Direct na de pauze deed ADO Den Haag wat terug. De voormalig speelster van FC Twente maakte de aansluitingstreffer, waardoor het duel weer spannend werd.

Uiteindelijk viel in de 87e minuut de beslissing. Marisa Olislagers, met een verleden bij ADO Den Haag, maakte de 3-1 namens FC Twente en zorgde zo voor drie punten voor de Tukkers. In de blessuretijd volgde er een grote kans op de vierde treffer, maar Barbara Lorsheyd had een antwoord op een penalty.

FC Twente Vrouwen heeft nu 54 punten uit 22 wedstrijden. Nummer twee Ajax heeft 48 punten, maar nog wel een wedstrijd tegoed. Als FC Twente op zaterdag 14 mei de thuiswedstrijd tegen PSV in De Grolsch Veste wint, zijn de Tukkers vanwege een beter doelsaldo officieus kampioen.

Scoreverloop:
10' 0-1
Kayleigh van Dooren
19' 0-2 Renate Jansen
50' 1-2 Romy Speelman
87' 1-3 Marisa Olislagers

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Douma (46' Vonk), Hendriks, Verspaget, Nelemans, Van Oosten (86' Viehoff), Speelman, Van de Westeringh (8' Van Raay), Rijsbergen, Ravensbergen, IJzerman

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Olislagers, Casparij (76' Van der Wal), Van Es, Dijkstra, Van Dooren (68' Dhont), Kaptein, Peddemors, R. Jansen, Kalma, Stolze (67' Everaerts)

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand