Samenvatting: FC Barcelona wint met enorme cijfers van Benfica

FC Barcelona heeft woensdagavond een ruime overwinning geboekt in de eerste groepswedstrijd van de UEFA Women's Champions League. In Barcelona werd Benfica met maar liefst 9-0 verslagen.

Binnen een minuut was het al raak voor de Catalanen. Parti Guijarro schoot binnen. Daarna was het Aitana Bonmati die de marge verdubbelde. Asisat Oshoala zorgde vervolgens voor een 3-0 ruststand en dus werd het voor FC Barcelona een makkelijke zege.

Benfica had weinig in te brengen en kreeg in de tweede helft maar liefst zes goals tegen. Mariona Caltendey maakte vijf minuten na rust de vierde Barcelona-treffer, waarna Ana Crnogorcevic verantwoordelijk was voor de 5-0. Geyse deed drie minuten later ook een duit in het zakje.

In de 77e minuut pikte ook Claudia Pina haar doelpuntje mee. Oshoala en Geyse maakten in de laatste zes minuten allebei hun tweede doelpunt vaan de avond en bepaalden zo de eindstand op 9-0.

Scoreverloop:
1' 1-0
Parti Guijarro
14' 2-0 Aitana Bonmati
34' 3-0 Asisat Oshoala
51' 4-0 Mariona
65' 5-0 Ana Crnogorcevic
68' 6-0 Geyse
78' 7-0 Claudia Pina
84' 8-0 Asisat Oshoala
89' 9-0 Geyse

Opstelling FC Barcelona: Font, Bronze, Paredes, Mapi Leon (65' Codina, 71' Torrejon)), Rabano (65' Rolfö), Bonmati (66' Pina), Engen, Guijarro, Crnogorcevic (65' Geyse), Oshoala, Mariona

Opstelling Benfica: R. Costa, D. Silva (87' Cintra), C. Costa, Correira, Valeria, Norton (71' Ucheibe), Pauleta, Faria (54' Nazareth), Lacasse, Raysla (54' J. Silva), Vitoria