Samenvatting: Duitsland door op EK na spannend duel tegen Oostenrijk

Duitsland heeft de halve finale van het EK in Engeland bereikt. Donderdagavond kwamen de Duitsers als winnaar uit de bus tegen Oostenrijk: 2-0.

Duitsland is in de halve finale de mogelijke tegenstander van de OranjeLeeuwinnen. De titelverdediger moet dan zaterdag in de kwartfinales wel eerst afrekenen met Frankrijk.

In het stadion van Brentfort opende Lina Magull in de 25e minuut de score. De wedstrijd was zeer spannend en er waren voor beide ploegen kansen waren. Ook het aluminium werd meerdere keren geraakt.

In de blessuretijd viel de beslissing. Alexandra Popp profiteerde van een blunder van keepster Manuela Zinsberger, die de bal zomaar inleverde. Daardoor eindigde het duel in 2-0 en is Duitsland zeker van een plek in de halve finales.

Scoreverloop:
Duitsland 2-0 Oostenrijk

Opstelling Duitsland: Frohms, Gwinn, Hendrich, Hegering, Rauch (90'+ Kleinherne), Magull (64' Dallmann), Oberdorf, Däbritz (84' Lattwein), Huth (90'+ Lohmann), Popp, Bühl (83' Brand)

Opstelling Oostenrijk: Zinsberger, Hanshaw, Georgieva, Wenninger, Wienroither, Dunst, Feiersinger, Puntigam (81' Höbinger), Zadrazil, Hickelsberger (72' Naschenweng), Billa (86' Makas)

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand