Samenvatting: Beerensteyn verrast met Bayern München tegen Lyon

Bayern München heeft voor een verrassing gezorgd in de UEFA Women's Champions League. De Duitse topclub was in eigen huis met 1-0 te sterk voor favoriet Olympique Lyon.

Bij Bayern München begon Lineth Beerensteyn op de bank, terwijl er bij Lyon geen plaats in de basisploeg was voor Daniëlle van de Donk. Beerensteyn mocht uiteindelijk tien minuten voor tijd invallen. Van de Donk bleef de gehele wedstrijd op de bank.

In een gelijkopgaande wedstrijd met mogelijkheden voor beide ploegen viel het enige doelpunt in de 69ste minuut. De Japanse Saki Kumagai kopte raak uit een corner en werd matchwinner.

Door de overwinning deed Bayern München uitstekende zaken in de Champions League-groep. De Duitsers staan twee met zeven punten, twee punten minder dan koploper Olympique Lyon. Bayern München sloeg echter wel een gaatje van drie punten met nummer drie Benfica, dat woensdagavond afrekende met BK Häcken (1-2).