Samenvatting: Arsenal maakt indruk en zet Olympique Lyon aan de kant

Arsenal heeft woensdagavond drie punten gepakt in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. De Engelse ploeg maakte indruk tegen Olympique Lyon: 5-1.

Bij Arsenal begon Vivianne Miedema op de bank, bij Olympique Lyon stond Daniëlle van de Donk in de basis en startte Damaris Egurrola als wissel. Al na dertien minuten was het raak voor de gasten uit Engeland. Caitlin Foord opende de score.

Tien minuten later maakte Frida Maanum de 0-2. Olympique Lyon gaf zich echter niet direct gewonnen en via Melvine Malard maakten de Fransen en huidige titelhouder de aansluitingstreffer. Lyon greep desondanks in en bracht Egurrola voor verdedigster Ines Jaurena.

Nog voor rust was het Beth Mead, die maandag tweede werd in de Ballon d'OR-verkiezing, die een vrije trap binnenschoot. Daarmee zorgde zij voor een 1-3 ruststand. Na de pauze scoorde Arsenal nog twee keer. Foord en Mead maakten allebei hun tweede doelpunt van de avond en bepaalden de eindstand op 1-5.

Miedema mocht de laatste tien minuten meespelen, terwijl Van de Donk juist in de 80e minuut naar de kant ging.

Scoreverloop:
13' 0-1
Caitlin Foord
23' 0-2 Frida Maanum
27' 1-2 Melvine Malard
45+' 1-3 Beth Mead
67' 1-4 Caitlin Foord
69' 1-5 Beth Mead

Opstelling Olympique Lyon: Endler, Jaurena (38' Egurrola), Renard, Sombath, Bacha (81' Morroni), Henry, Van de Donk (80' Bruun), Horan, Cayman, Le Sommer, Malard (87' Becho)

Opstelling Arsenal: Zinsberger, McCabe, Catley, Wubben-Moy, Wienroither, Wälti (77' Nobbs), Maanum, Little, Foord (80' Hurtig), Blackstenius (80' Miedema), Mead