Samantha van Diemen lacht: "Ha, die kakkerlak moet in het midden"

Samantha van Diemen
Samantha van Diemen Foto: © Orange Pictures

Samantha van Diemen maakte afgelopen zomer de pikante overstap van Ajax naar Feyenoord. De jonge verdedigster wilde meer aan spelen toe komen en koos heel bewust voor de club uit Rotterdam-Zuid.

“Ik kon misschien ook wel naar een andere topclub gaan als FC Twente of PSV, maar dat had voor m’n gevoel niet zoveel zin. Ik wilde er zeker van zijn dat ik heel veel zou spelen op mijn favoriete positie. Toen kwam Feyenoord dus met een nieuw team. De gesprekken waren goed, het is een heel warme club. Feyenoord voelde meteen goed”, begint Van Diemen in Helden.

Wel is het een pikante overstap naar de rivaal. “Het is echt een overstap geweest om mijn persoonlijke doelen te behalen. De mensen om mij heen en bij Ajax snapten het ook. Er zijn wel geintjes gemaakt. Als we een rondo deden en ik moest in het midden dan werd er geroepen: ‘Ha, die kakkerlak moet in het midden’.

Steven Berghuis maakte de overstap andersom en kreeg zelfs bedreigingen. “Verschrikkelijk. Dat wens je niemand toe. Ik moest alleen een paar reacties op Instagram verwijderen, mensen die bijvoorbeeld een emoticon van een slangetje onder een foto plaatsten. Ook nu gebeurt dat weleens.”

Lees meer:
0 reacties