Sam Kerr moet voor de rechter verschijnen na racistisch gedrag

Sam Kerr
Sam Kerr Foto: © BSR Agency

Sam Kerr moet volgend jaar voor de rechter verschijnen. Volgens Engelse media, waaronder de Daily Mail, heeft de 30-jarige spits van Chelsea en Australië zich schuldig gemaakt aan het racistisch bejegenen van een politieagent.

Kerr zou ruim een jaar geleden uit haar slof zijn geschoten na een geschil over een taxirekening. Een politieagent zou hierbij door de Australische racistisch zijn geïntimideerd. Kerr wordt verdacht van bedreigend, beledigend en kwetsend gedrag waar een boete of een gevangenisstraf op staat.

Maandag verscheen de spits, momenteel herstellende van een kruisbandblessure, via een videoverbinding op een hoorzitting. Daarop pleitte Kerr onschuldig. De Australische voetbalbond heeft dinsdag laten weten niet op de hoogte te zijn van de aanklacht tegen Kerr. James Johnson, algemeen directeur van Football Australia, noemde de aanklacht 'zeer ernstig' en 'zorgwekkend'.

"Dit gaat over racisme en er is geen plaats voor racisme in onze sport. Tegelijkertijd heeft Sam rechten, procedurele rechten, waar ze zich doorheen moet worstelen en daar hebben we respect voor", aldus Johnson.

Lees meer:
0 reacties