Sam de Jong wijst: "Als Ajax moet tijdrekken, doe je wat goed"

Sam de Jong (FC Utrecht) in duel met Desiree van Lunteren (AZ)
Sam de Jong (FC Utrecht) in duel met Desiree van Lunteren (AZ) Foto: © Pro Shots

Sam de Jong stond zondag voor de tweede keer in de basis bij FC Utrecht. De 22-jarige aanvalster acteerde tegen Ajax niet voorin, maar als rechtsback. Vorig seizoen speelde De Jong nog in de Hoofdklasse, zondag stond ze in De Galgenwaard.

"Onwerkelijk. Een droom die uitkomt", zegt ze tegenover het Algemeen Dagblad. De Jong sloot afgelopen zomer aan bij de beloftenploeg in de Domstad. "Eigenlijk was ik te oud voor Jong FC Utrecht, maar omdat ik van Sporting kwam, was de stap naar het eerste te groot. Daarom heb ik een vaste dispensatieplek gekregen bij Jong, waar ik me goed heb kunnen ontwikkelen", geeft de aanvalster aan.

Na de winterstop hevelde coach Linda Helbling De Jong definitief over naar het eerste elftal. Zondag stond ze dus in de basis tegen Ajax, als rechtsback. "Ik vind het verdedigen nog moeilijk, maar het opkomen is geweldig. Op welke positie ik dan ook moet spelen; ik ben gewoon heel blij als ik kan starten. Hopelijk kan ik zo doorgaan en volgend seizoen vaste basisspeler worden."

De Jong heeft een goed gevoel overgehouden aan het treffen met de Amsterdammers, ondanks de 2-0 nederlaag. "Als Ajax moet tijdrekken, doe je toch wat goed", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties