Saestum VR2 maakt het Excelsior lastig, maar Rotterdammers winnen

Dana Breewel (Excelsior) en Lune Miedema (Telstar)
Dana Breewel (Excelsior) en Lune Miedema (Telstar) Foto: © BSR Agency

Excelsior is door naar de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers rekenden zaterdag in een doelpuntrijk duel af met Saestum Vrouwen 2: 4-7.

In Zeist kwam Excelsior razendsnel op een 0-2 voorsprong. Kathelyn Hendriks en Dana Breewel zorgden voor de doelpunten. Saestum Vrouwen 2 liet zich echter niet uit het veld slaan en deed in de 22e minuut wat terug via Fleur Zwama, die uiteindelijk een hoofdrol zou spelen.

Via Breewel kreeg Excelsior weer een marge van twee, maar Saestum gaf niet op. Lisa van der Linde maakte de 2-3. Voor rust scoorde Excelsior tweemaal via Hendriks en Groenewegen, maar Zwama tekende voor de 3-5.

Na de pauze volgde ook nog de vierde treffer namens Saestum, waarmee Zwama haar hattrick completeerde. Pas in de laatste tien minuten liep Excelsior uiteindelijk weg. Chelsea Homan maakte de, voor de Rotterdammers, verlossende 4-6. Het duel eindigde uiteindelijk met elf doelpunten, omdat Kimberley Smit in de blessuretijd nog de 4-7 maakte. Zodoende staat Excelsior in de kwartfinale.

Scoreverloop:
4' 0-1
Kathelyn Hendriks
6' 0-2 Dana Breewel
22' 1-2 Fleur Zwama
27' 1-3 Dana Breewel
30' 2-3 Lisa van der Linde
36' 2-4 Kathelyn Hendriks
38' 2-5 Lynn Groenewegen
45+' 3-5 Fleur Zwama
55' 4-5 Fleur Zwama
82' 4-6 Chelsea Homan
90+' 4-7 Kimberley Smit

Opstelling Saestum VR2: Linssen, Lai, Prins, Driessen, Werkhoven, Pen (61' Van Rijn), Van de Munt, Buxtorff (85' Van der Post), Zwama, Van der Linde (61' Van den Helder), Ekker (46' Van Holten)

Opstelling Excelsior: Pothof, Van Goch, Smit, Helderman, De Ridder (63' Kleine), De Raaff, Van Spijk (82' Van Vliet), Kathelyn Hendriks, Groenewegen, Ellouzi, Breewel (63' Homan)

Lees meer:
0 reacties