Saestum-trainer trots: "Hun blijdschap na de 4-6 was veelzeggend"

TOTO KNVB Beker
TOTO KNVB Beker Foto: © Pro Shots

De trots overheerst bij Saestum VR2 na de uitschakeling in de TOTO KNVB Beker. Het tweede elftal van de ploeg uit Zeist stond zaterdag in de achtste finales tegen Excelsior. Het duel eindigde in 4-7.

Vooraf werd gedacht dat Excelsior wel even zou winnen van Saestum, maar dat bleek niet het geval. Lang stond er een stand van 4-5 op het scorebord. "Hun blijdschap na de 4-6 was veelzeggend", zegt trainer Edwin Copier tegenover het AD. Het tweede elftal wist de achtste finales te bereiken door onder andere te winnen van het eigen eerste elftal.

Die speelsters waren zaterdag zeker ook van de partij en moedigde het tweede elftal aan. "Wij hebben natuurlijk gestunt tegen ze en dat smaakt nog steeds zoet, maar het deed ook wel even pijn bij hen. Maar vanmorgen kregen we appjes met succeswensen en ze stonden er bij de opkomst allemaal met fakkels in hun handen", vertelt Copier.

"Dat zij liever van ons wonnen, begrijpt iedereen. Maar als we dan eenmaal verder zijn, staan ze vol achter ons. Dat is mooi om te zien", gaat de coach verder. Of Copier nog twijfelde om speelsters van VR1 in de selectie op te nemen? "Never. Deze meiden hebben hier keihard voor gewerkt. We hebben vooraf gezegd: iedereen speelt, en ook niet maar een paar minuten."

"Als we speelsters van het eerste zouden meenemen, ben je voor het scorebord bezig. We wilden graag winnen, maar wel op ónze manier. En wat hebben ze er een feest van gemaakt op het veld", is Copier trots.

Lees meer:
0 reacties