Saestum klaar voor bekerduel met ADO: "We hebben veel kwaliteit"

KNVB Beker
KNVB Beker Foto: © Pro Shots

De voetbalsters van Saestum mogen zich gaan opmaken voor hun bekerduel. De ongeslagen koploper van de Topklasse krijgt Eredivisionist ADO Den Haag op bezoek op Sportpark Saestum in Zeist.

"Het is echt boffen en een mooie timing. Daar zijn we heel blij mee", vertelt Saestum-coach David Romijn tegenover RTV Utrecht over de versoepelingen van de coronamaatregelen. "We zijn de underdog maar ook niet kansloos. Het afgelopen jaar hebben we twee keer tegen ze geoefend. We wonnen met 1-0 en we verloren met 6-0. Van de tien wedstrijden zullen zij er zeven winnen. We geloven erin dat we zaterdag kunnen winnen."

De vorm van Katoucha Patra kan een aanzienlijke bijdrage leveren in het duel. Ze scoorde in de laatste vier competitiewedstrijden maar liefst acht keer. "Ze is goed op schot. Ik vind het ook wel bijzonder dat we in zeven wedstrijden dertien verschillende doelpuntenmakers hebben. We hebben heel veel kwaliteit."

Romijn heeft de huidige nummer zes van de Eredivisie goed geanalyseerd "Ik heb ADO een paar keer bekeken. Het is een ploeg die er heel veel energie in legt. Zij zullen ons niet onderschatten maar wel willen laten zien dat zij de baas zijn. Wij moeten onder die druk uit voetballen. Ik ben heel benieuwd hoe wij er staan op het moment dat het moet. Ik heb er veel zin in om mijn speelsters daarin te zien excelleren", aldus Romijn.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand