Sabrine Ellouzi: "Die keuze heeft voor mij geweldig uitgepakt"

Sabrine Ellouzi bij Excelsior
Sabrine Ellouzi bij Excelsior Foto: © BSR Agency

Sabrine Ellouzi kwam uit voor de jeugdelftallen van Oranje, maar is inmiddels al enkele jaren Tunesisch international. De 27-jarige aanvalster koos, mede met de kwalificatie voor de Afrika Cup in haar achterhoofd, voor een transfer naar Excelsior.

Bij haar toenmalige club, FC Twente, kwam Ellouzi nauwelijks aan spelen toe. "Ik koos voor mijn ontwikkeling. Soms moet je je eigen koers varen", zo vertelt ze op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met Ellouzi binnen de lijnen schreef Tunesië voetbalgeschiedenis. Voor het eerst in veertien jaar plaatste het land zich voor de Afrika Cup.

Tunesië bereikte uiteindelijk de kwartfinale, waardoor het net niet lukte om een ticket voor het WK te pakken. Toch kan Ellouzi met trots terug kijken op het toernooi. In de openingswedstrijd scoorde ze tweemaal. "Dat ga ik nooit meer vergeten. Net als de rest van de Afrika Cup. Het is voor mij een unieke ervaring geweest."

Volgend jaar staat de volgende editie van de Afrika Cup op het programma. Ellouzi is gebrand. "Mijn keuze voor Tunesië heeft voor mij geweldig uitgepakt. Ik geniet er met volle teugen van. En ik doe er alles aan om ook op de Afrika Cup van 2025 weer van de partij te zijn."

Lees meer:
0 reacties