Rubiales zelf 'slachtoffer': "Ik kan nergens meer aan het werk"

Luis Rubiales
Luis Rubiales Foto: © BSR Agency

De Spaanse ex-voetbalbaas Luis Rubiales zou miljoenen euro's achterover hebben gedrukt, maar zelf ontkent hij alles. De oud-bestuurder geeft aan dat hij juist het slachtoffer is, zo vertelt hij in een groot tv-interview op de Spaanse tv.

"Ik kan niet eens een Coca-Cola betalen. Dat is de waarheid. Al mijn rekeningen zijn geblokkeerd. Ik kan nergens meer aan het werk." Er lopen momenteel twee grote zaken tegen Rubiales. De eerste gaat over zijn ongewilde kus op de mond van Jennifer Hermoso, op het WK, vorige zomer, en over de druk die hij daarna op haar uitvoerde om de aanklachten in te trekken. Er is 2,5 jaar geëist tegen Rubiales en de uitspraak volgt nog.

De tweede zaak, die net is begonnen, gaat over miljoenen die de oud-bestuurder van de Spaanse voetbalbond in eigen zak zou hebben gestoken toen in 2019 de wedstrijden in de Spaanse Supercup aan Saoedi-Arabië werden verkocht. De aanklacht in deze zaak is: corruptie, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Daarvoor kan Rubiales zes jaar cel krijgen.

Lees meer:
0 reacties