Luis Rubiales moet terechtstaan na ongewenste kus aan Hermoso

Luis Rubiales
Luis Rubiales Foto: © Pro Shots

Luis Rubiales moet terechtstaan voor de ongewenste kus op de mond van Jenni Hermoso. Een rechter van het hooggerechtshof heeft de zaak toegelaten, meldt de rechtbank.

De voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond werd eind januari officieel aangeklaagd. Uit onderzoek en getuigenverhoren bleek eerder al dat de kust 'non-consensueel', niet met wederzijdse toestemming, was. In maart werd er door het Spaanse Openbaar Ministerie 2,5 jaar celstraf geëist tegen Rubiales.

Naast een gevangenisstraf werd er geëist dat Rubiales tijdens zijn straf niet in de sportsector mag werken en de komende vier jaar niet in een straal van 200 meter van Hermoso mag komen. Ook wil de aanklager dat Rubiales, beschuldigd van aanranding, een schadevergoeding van 100.000 euro aan de voetbalster betaalt.

Het hof wil verder voormalig bondscoach Jorge Vilda, oud-technisch directeur Albert Luque en Rubén Rivera, hoofd marketing van de Spaanse voetbalbond, vervolgen. Zij zouden druk op Hermoso hebben uitgeoefend om in een video te zeggen dat de kus met haar toestemming werd gegeven. Vilda is niet meer in dienst van de Spaanse bond, terwijl Luque en Rivera voorlopig uit hun functie zijn gezet.

Lees meer:
0 reacties