Rubiales dieper in de problemen: arrestatiebevel uitgevaardigd

Luis Rubiales
Luis Rubiales Foto: © Pro Shots

De Spaanse justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Luis Rubiales. De oud-voorzitter van de Spaanse voetbalbond wordt verdacht van fraude.

Woensdag werd het huis van Rubiales al binnengevallen als onderdeel van een grote politieactie gericht op corruptie en witwassen bij de Spaanse bond. De Spanjaard, die vorig jaar al voor de rechter moest verschijnen vanwege grensoverschrijdend gedrag bij speelster Jennifer Hermoso, wordt verdacht van 'onregelmatigheden' binnen de organisatie. Het zou gaan om het contract dat werd afgesloten om de Spaanse Super Cup in Saoedi-Arabië te laten spelen.

Rubiales bevindt zich momenteel in de Dominicaanse Republiek, wat geen uitleveringsverdrag met Spanje heeft. "Ik ben absoluut verrast door dit alles. Ik werk al maanden in de Dominicaanse Republiek en zou eigenlijk Pasen bij mijn familie doorbrengen", klinkt de reactie van Rubiales, geciteerd door Marca. Spaanse justitie verwacht dat de 46-jarige vrijwillig zal terugkeren naar Spanje, maar zeker is dat nog niet.

Lees meer:
0 reacties