"Rubiales dacht sterk te staan, maar dat bleek 'ie helemaal niet"

Luis Rubiales kust Jenni Hermoso
Luis Rubiales kust Jenni Hermoso Foto: © Pro Shots

Na weken vol commotie is Luis Rubiales alsnog afgetreden als voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Edwin Winkels, correspondent in Spanje, merkte dat het gehele land 'behoorlijk eensgezind' was over Rubiales.

"Zij vonden: dit kan gewoon niet. Het is niet alleen die kus, maar er kwam van alles bij, andere gedragingen van hem, alles wat hij zei over nepfeministen. Iedereen was hem wel zat", zo vertelt hij bij de NOS. "Rubiales dacht waarschijnlijk: alleen in Spanje moeten ze mij niet hebben, maar in de voetbalwereld, vrij conservatief toch natuurlijk, ook de FIFA en de UEFA, daar sta ik sterk. Dat bleek 'ie dus helemaal niet te staan."

In het interview met Piers Morgan, waarin Rubiales zijn vertrek aankondigde, zei hij niks over de 'kusgate'. "Geen woord in alle communicatie over Jenni Hermoso, over het vrouwenelftal, over de kus en zijn eigen verantwoordelijkheid daarbij. Daar ging het helemaal niet over", merkt Winkels op.

Aanstaande vrijdag moet Rubiales zich melden voor een verhoor. "Hermoso gaat haar aanklacht zeker niet terugtrekken. Dit is gebeurd, dat onderzoek begint. Hij is dan wel opgestapt als voetbalvoorzitter, maar zij en anderen willen ook dat hij mogelijk veroordeeld wordt voor de aanranding", aldus de correspondent.

Volgens deskundigen hangt Rubiales mogelijk een zware straf boven het hoofd. Die straf zou kunnen oplopen tot vier jaar cel. De onderzoeksrechter moet nu bepalen of er voldoende bewijs is tegen de aantijgingen aan het adres van Rubiales.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand