Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description Van Es droomt van prijzen en WK: ''Laten we daar alles voor doen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225567/van-es-droomt-van-prijzen-en-wk-laten-we-daar-alles-voor-doen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225567/van-es-droomt-van-prijzen-en-wk-laten-we-daar-alles-voor-doen Kika van Es speelde tijdens de Algarve Cup vrijwel niet, maar stond in de oefenwedstrijden tegen Mexico en Chili in de basis. Daar was ze erg blij mee, net zoals met haar plek in de WK-selectie.

Of ze had verwacht mee naar Frankrijk te mogen? "Ik ben daar altijd heel voorzichtig in totdat het officieel is. Natuurlijk zag het er wel goed uit, maar je hebt in de afgelopen wedstrijden toch niet veel gespeeld, dan kan het toch zijn dat ze (Sarina Wiegman, red.) een andere keuze maakt", zegt Van Es in gesprek met vrouwenvoetbalnieuws.nl.

"Dan ga je nadenken over wat je beter kunt doen, want je wil er alles aan doen om het zo goed mogelijk te doen en het team te kunnen helpen", vervolgt de linksback. "Op dat moment was dat voor mij niet op het veld, maar wellicht naast het veld. Ik ben blij dat ik de afgelopen wedstrijden heb mogen spelen."

Haar plannen voor deze zomer staan dus al vast, met Ajax is ze nog in de race voor twee prijzen. "Om twee prijzen te pakken met Ajax en dan naar het WK te gaan, dat zou wel een droom zijn die uitkomt. Laten we daar maar gewoon van blijven dromen en daar alles voor doen", besluit Van Es.

 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 22:09:00 +0200
''Je kwam toch net sneller in aanmerking voor Oranje als je Ajacied was'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225648/je-kwam-toch-net-sneller-in-aanmerking-voor-oranje-als-je-ajacied-was https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225648/je-kwam-toch-net-sneller-in-aanmerking-voor-oranje-als-je-ajacied-was In de Eredivisie voor mannen is een complete speelronde verplaatst vanwege het Europese succes van Ajax. Oud-international Marloes de Boer denkt dat Feyenoord of PSV dat niet zo snel voor elkaar hadden gekregen.

Dat zegt ze in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "De afstand Zeist-Amsterdam is altijd net even wat korter dan die met de andere grote clubs hè. Dat is altijd zo geweest, ook toen ik nog bij FC Twente speelde was dat zo", aldus De Boer.

"Dan kwam je toch net wat sneller in aanmerking voor Oranje als je Ajacied was", zegt de oud-international. De Boer is van mening dat de voetbalbond beter op het succes van Ajax had moeten anticiperen. 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 21:17:00 +0200
VIDEO | Kok-Willemsen analyseert Frankrijk in aanloop naar WK https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225653/video-kok-willemsen-analyseert-frankrijk-in-aanloop-naar-wk https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225653/video-kok-willemsen-analyseert-frankrijk-in-aanloop-naar-wk Het WK komt steeds dichterbij. Dat ziet ook Mary Kok-Willemsen, die voor 'Willemsen WorldCup Wednesdays' de ploegen analyseert. In de vierde aflevering neemt ze gastland Frankrijk onder de loep.

Foto via: Sportfoto-Oost

]]>
Sun, 21 Apr 2019 20:33:00 +0200
Uitslag | Olympique Lyon en FC Barcelona winnen eerste halve finales https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225677/uitslag-olympique-lyon-en-fc-barcelona-winnen-eerste-halve-finales https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225677/uitslag-olympique-lyon-en-fc-barcelona-winnen-eerste-halve-finales Vandaag stonden de eerste halve finales van de UEFA Women's Champions League op het programma. Olympique Lyon kreeg Chelsea op bezoek en Bayern München speelde tegen FC Barcelona.

21.04.2019 Score
Olympique Lyon - Chelsea 2-1
Bayern München - FC Barcelona 0-1

 

Scoreverloop

Olympique Lyon - Chelsea

27' 1-0 Delphine Cascarino
39' 2-0 Amandine Henry
72' 2-1 Erin Cuthbert

 

Bayern München - FC Barcelona

63' 0-1 Kheira Hamraoui

 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 19:54:00 +0200
Van de Ven: ''Doel van deze competitie is vooral talentontwikkeling'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225650/van-de-ven-doel-van-deze-competitie-is-vooral-talentontwikkeling https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225650/van-de-ven-doel-van-deze-competitie-is-vooral-talentontwikkeling Zaterdag stond de finaledag van de beloftencompetitie op het programma op de KNVB Campus in Zeist. Jong Ajax kroonde zich uiteindelijk tot kampioen.

De Amsterdammers waren na strafschoppen te sterk voor het KNVB Talententeam Zuid. Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB, is tevreden met de beloftencompetitie.

"Natuurlijk is winnen belangrijk, maar het doel van deze competitie is vooral talentontwikkeling", zegt ze op de website van de KNVB. De spelregels waren iets anders dan normaal: de teams mochten tijdens de wedstrijd doorlopend wisselen en het was niet toegestaan om meer dan twee speelsters van 19 jaar of ouder op te stellen.

"Door te werken met de aangepaste regels kunnen zoveel mogelijk speelsters in actie komen", legt Van de Ven uit. "De opzet met een competitie en play-offs zorgt er bovendien voor dat de teams veel wedstrijden spelen waarin het er echt om gaat."

"Met deze finaledag als spectaculaire afsluiting. Ook voor het publiek is zo’n dag mooi. Zij krijgen de kans om de complete toekomst van het Nederlandse vrouwenvoetbal op één dag in actie te zien", besluit de oud-international.

]]>
Sun, 21 Apr 2019 18:49:00 +0200
LIVESTREAM | Eerste halve finale tussen Bayern en Barcelona https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225675/livestream-eerste-halve-finale-tussen-bayern-en-barcelona https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225675/livestream-eerste-halve-finale-tussen-bayern-en-barcelona Vanavond staat de eerste halve finale van de UEFA Women's Champions League tussen Bayern München en FC Barcelona op het programma. De wedstrijd begint om 18:00 uur en is live te zien via onderstaande livestream.

Bij Barcelona begint Lieke Martens in de basis, Stefanie van der Gragt zit op de bank. Bayern München begint zonder Nederlanders aan de wedstrijd: Jill Roord en Lineth Beerensteyn zitten op de bank.

]]>
Sun, 21 Apr 2019 17:45:00 +0200
VIDEO | Van der Gragt onthult geheimen tegenstander Bayern München https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225684/video-van-der-gragt-onthult-geheimen-tegenstander-bayern-muenchen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225684/video-van-der-gragt-onthult-geheimen-tegenstander-bayern-muenchen Vanavond staan Bayern München en FC Barcelona tegenover elkaar. Een speciaal duel voor Stefanie van der Gragt, nu speelster van Barcelona, maar met een verleden bij Bayern. Ze legt de geheimen van de tegenstander van zondagavond alvast bloot.

Zo licht ze onder meer keepster Manuela Zinsberger uit, maar gaat ze ook in op de kwaliteiten van onder meer Fridolina Rolfö en Lineth Beerensteyn. 

"Hun speelstijl is anders. Zij spelen meer de lange bal en gaan meer de duels aan. Barça wil voetballen, 'tiki taka' spelen. Voor ons is het goed om ons eigen spel te spelen."

"Wij zijn een goed team. Als we de bal hebben, zijn we altijd gevaarlijk", aldus Van der Gragt, die benadrukt dat het belangrijk is om vanavond te scoren. 

 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 17:13:00 +0200
LIVESTREAM | West Ham United neemt het op tegen Birmingham https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225674/livestream-west-ham-united-neemt-het-op-tegen-birmingham https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225674/livestream-west-ham-united-neemt-het-op-tegen-birmingham West Ham United neemt het zondagmiddag op tegen Birmingham City. De wedstrijd begint om 16:00 uur (Nederlandse tijd) en is te zien via onderstaande livestream.

 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 15:50:00 +0200
''We kunnen tegenwoordig ook verschrikkelijk goed verdedigen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225695/we-kunnen-tegenwoordig-ook-verschrikkelijk-goed-verdedigen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225695/we-kunnen-tegenwoordig-ook-verschrikkelijk-goed-verdedigen Ajax boekte vrijdag een belangrijke zege op bezoek bij PSV. Trainer Benno Nihom was te spreken over het spel van zijn ploeg.

"Ik denk dat PSV ons in het eerste kwartier goed onder druk had, zonder gevaarlijk te worden. Wij hebben tot aan de rust fantastisch gevoetbald, we maken een goal, we hebben heel veel de bal gehad", zei hij na afloop tegen vrouwenvoetbalnieuws.nl.

"Na de rust is het niet mooi, maar wij hebben drie hele grote kansen gehad en zij hebben geen kansen gehad. Volgens mij gaat het niet om balbezit, maar om kansen en punten. Natuurlijk hebben wij in de tweede helft niet zo gevoetbald als in de eerste helft, dat zie ik ook wel, maar we kunnen tegenwoordig ook verschrikkelijk goed verdedigen als het moet", ziet Nihom.

"Ik vind dat we in de eerste helft heel goed gevoetbald hebben. We hebben niks weggegeven. Wat minder goed was, was dat we het eerder moeten afmaken, daar hebben we de mogelijkheden voor gehad", vertelt de oefenmeester, die vindt dat de overwinning van zijn ploeg terecht was.

"We hebben gewoon een fantastische selectie en een fantastische groep", aldus Nihom. Door de zege is de titelstrijd in de Eredivisie ongelooflijk spannend: "Dat is fantastisch voor het publiek en fantastisch voor het vrouwenvoetbal", besluit hij.

]]>
Sun, 21 Apr 2019 14:48:00 +0200
Groenen en Van Lunteren delen punten in doelpuntloos gelijkspel https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225678/groenen-en-van-lunteren-delen-punten-in-doelpuntloos-gelijkspel https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225678/groenen-en-van-lunteren-delen-punten-in-doelpuntloos-gelijkspel FFC Frankfurt en SC Freiburg kwamen zaterdagmiddag niet tot scoren en dus delen de ploegen de punten.

Bij Frankfurt stond Jackie Groenen in de basis, bij Freiburg deed Desiree van Lunteren de gehele wedstrijd mee. Laatstgenoemde kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal een gele kaart.

Doordat beide ploegen beide één punt kunnen bijschrijven, zijn er geen veranderingen op de ranglijst. Freiburg blijft zesde met 25 punten, Frankfurt zevende met hetzelfde aantal punten maar een slechter doelsaldo. 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 13:51:00 +0200
Luijks degradeert met Pink Bari uit Serie A https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225680/luijks-degradeert-met-pink-bari-uit-serie-a https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225680/luijks-degradeert-met-pink-bari-uit-serie-a Corina Luijks is met Pink Bari gedegradeerd uit de Serie A. De ploeg verloor zaterdag met 3-2 van Atalanta, waardoor degradatie een feit was.

Atalanta kwam na vijf minuten op voorsprong, maar Pink Bari knokte zich knap terug. Giorgia Pellegrinelli zorgde na iets meer dan een halfuur spelen voor de 1-2.

In de tweede helft maakte Jenny Piro de gelijkmaker en lang leek het 2-2 te blijven. Tot aan de 93e minuut. De bal ging op de stip en Maegan Kelly maakte de winnende treffer voor Atalanta.

Daardoor neemt Pink Bari na dit jaar afscheid van de Serie A.

]]>
Sun, 21 Apr 2019 12:48:00 +0200
LIVESTREAM | Van Dongen met Real Betis op bezoek bij Real Sociedad https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225664/livestream-van-dongen-met-real-betis-op-bezoek-bij-real-sociedad https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225664/livestream-van-dongen-met-real-betis-op-bezoek-bij-real-sociedad Real Betis gaat zondagmiddag op bezoek bij Real Sociedad. De wedstrijd in Estadio Zubieta XXI begint om 12:00 uur en is te volgen via deze livestream.

Bij Real Betis staat Merel van Dongen in de basis.

]]>
Sun, 21 Apr 2019 11:45:00 +0200
VIDEO | Ajax boekt belangrijke zege op PSV op bomvolle De Herdgang https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225487/video-ajax-boekt-belangrijke-zege-op-psv-op-bomvolle-de-herdgang https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225487/video-ajax-boekt-belangrijke-zege-op-psv-op-bomvolle-de-herdgang Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. Op een bomvol Sportcomplex De Herdgang werd PSV met 1-0 verslagen.

De Eindhovenaren begonnen goed aan de wedstrijd en kregen via Katja Snoeijs een goede kans. Kay-Lee De Sanders speelde de bal te terug kort, maar keepster Lize Kop bracht redding op de poging van Snoeijs.

De spits kreeg tien minuten later opnieuw een grote kans. Ditmaal werd de bal weggewerkt door Ajax. PSV bleef de betere ploeg en kreeg via Sara Yüceil de volgende mogelijkheid; Kop pakte de voorzet.

Ondanks de kansen voor PSV was het Ajax dat in de achttiende minuut op voorsprong kwam. Een voorzet van Kika van Es werd doorgekopt door Lucie Akkerman, waarna Eshly Bakker raak schoot. Beide ploegen kregen voor de rust nog een kansje, maar gescoord werd er niet meer.

Na de thee zette PSV aan. Yüceil schoot echter hoog over en uit een corner ging de bal naast. Ajax kreeg een mogelijkheid via Linda Bakker, maar haar poging was een prooi voor keepster Eli Sarasola.

De grootste kans in de tweede helft was voor de ploeg van trainer Benno Nihom. Ellen Jansen trof de lat. De spits ging even later onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Bogers zag er geen penalty in.

PSV ging op jacht naar de gelijkmaker en had het initiatief. Invalster Davinia Vanmechelen kwam een end met een mooie slalom, maar verspeelde uiteindelijk de bal. Een schot van Yüceil belandde in de handen van Kop en Berglind Björg Thorvaldsdóttir, die Snoeijs verving, werkte de bal over.

Ajax dacht vrijwel niet meer aan aanvallen en kon alleen maar tegenhouden. Met succes, want na iets meer dan 90 minuten stond er nog altijd 0-1 op het scorebord.

]]>
Sun, 21 Apr 2019 10:51:00 +0200
Miedema maakt kans op twee prijzen bij PFA Awards https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225646/miedema-maakt-kans-op-twee-prijzen-bij-pfa-awards https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225646/miedema-maakt-kans-op-twee-prijzen-bij-pfa-awards Vivianne Miedema kent een topseizoen. De spits scoort erop los, heeft zich met Arsenal gekwalificeerd voor de UEFA Women's Champions League én maakt met de Gunners kans op de Engelse landstitel.

Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de PFA, de Professional Footballers' Association. De spits maakt kans op maar liefst twee prijzen.

Miedema is genomineerd in de categorie 'PFA Young Player of the Year'. Ze kent concurrentie van Sophie Baggaley (Bristol City), Erin Cuthbert (Chelsea), Alisha Lehmann (West Ham United), Georgia Stanway (Manchester City) en Keira Walsh (Manchester City).

Daarnaast maakt ze kans op de prijs van Player of the Year. Ook Erin Cuthbert (Chelsea), Steph Houghton (Manchester City), Nikita Parris (Manchester City), Keira Walsh (Manchester City) en Ji So-yun (Chelsea) maken kans op die prijs. 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 09:59:00 +0200
''Je had jezelf in een zetel kunnen helpen, dat laat je na deze wedstrijd'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225607/je-had-jezelf-in-een-zetel-kunnen-helpen-dat-laat-je-na-deze-wedstrijd https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225607/je-had-jezelf-in-een-zetel-kunnen-helpen-dat-laat-je-na-deze-wedstrijd PSV heeft vrijdagavond kostbare punten verspeeld. De Eindhovenaren verloren in eigen huis met 1-0 van Ajax. Na afloop sprak vrouwenvoetbalnieuws.nl met trainer Sander Luiten.

"Je had jezelf in een zetel kunnen helpen, dat laat je na deze wedstrijd. We hadden onszelf moeten belonen", vond de oefenmeester. "Als je kijkt naar de wedstrijd, de eerste fase was echt voor ons, ondanks dat het geen goed voetbal was, maar we kregen wel twee goede kansen."

Luiten vervolgt: "In zo'n wedstrijd weet je dat je dan er moet staan. Dat laat je na. Dan verlies je een beetje grip op de wedstrijd, kan Ajax een wat meer op het middenveld voetballen, zonder echt gevaarlijk te worden. Dan is het lastig dat ze weer uit een spelhervatting scoren, net zoals in de vorige wedstrijd."

"In de tweede helft heb ik een team van PSV gezien dat voor elkaar wil knokken en de tegenstander bij de strot kan grijpen. Een kritische noot is wel dat we geen echte kansen weten te creëeren."

Waar dat dan aan lag? "Ik vind dat wij slordig waren aan de bal, we wisten niet de juiste keuzes te maken, voorzetten die niet helemaal goed aankwamen. Maar ook de verdedigende speelwijze van Ajax, die gewoon heel effectief blijkt en waar wij als team zijnde niet zo goed mee om weten te gaan."

PSV heeft wel op die speelwijze getraind, zo geeft Luiten aan. "Dan is het jammer dat met name de voorste drie en het middenveld niet die connectie met elkaar hebben om snel tot kansen te komen", zegt de trainer. Hij vindt dat zijn ploeg zich snel genoeg aanpaste aan de speelwijze van Ajax.

"Alleen waren we wat slap in de duels, waarin we Ajax met name in de tweede fase van de eerste helft teveel lieten spelen. Dan verlies je wat grip en dat doet wat met het vertrouwen. In de tweede helft draaiden we het om, maar dan is het nog niet goed genoeg om daadwerkelijk kansen te creëeren. Dat moeten we echt meenemen naar de volgende wedstrijd", besluit Luiten.

]]>
Sun, 21 Apr 2019 08:52:00 +0200
Monsterzege Heerenveen: ''Leuk om zo een keertje te voetballen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225614/monsterzege-heerenveen-leuk-om-zo-een-keertje-te-voetballen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225614/monsterzege-heerenveen-leuk-om-zo-een-keertje-te-voetballen Tiny Hoekstra hielp SC Heerenveen vrijdagavond met vijf doelpunten aan een 12-0 overwinning op Achilles'29. Na afloop stond ze voor de camera van de Friezen.

"Ik denk dat dit wel de dikste uitslag is die Heerenveen ooit neer heeft gezet. Het is wel leuk om zo een keertje te voetballen", zei de aanvalster, die zelf dus vijf keer scoorde. "Leuk om een keer te doen. In deze wedstrijd kon het en ik ben er blij mee."

"Zulke wedstrijden moet je gewoon winnen", is Hoekstra duidelijk. "We zijn nu bezig om voetballend alles op te lossen en dat zie je ook wel terug in het veld. We willen er voetballend doorheen komen en dat lukte echt supergoed. Daardoor scoor je ook twaalf keer."

Voor SC Heerenveen is de winst van de B-poule al binnen. "Ik denk dat we tegen Excelsior Barendrecht en VV Alkmaar gewoon moeten laten zien dat wij de beste zijn in de B-poule", aldus Hoekstra. 

Foto via: Sportfoto-Oost

]]>
Sat, 20 Apr 2019 20:07:00 +0200
Eerste selectie Oranje O23 bekendgemaakt: Ajax, PSV en Heerenveen hofleverancier https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225620/eerste-selectie-oranje-o23-bekendgemaakt-ajax-psv-en-heerenveen-hofleverancier https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225620/eerste-selectie-oranje-o23-bekendgemaakt-ajax-psv-en-heerenveen-hofleverancier Zaterdagavond is de eerste selectie van Oranje O23 bekendgemaakt. Ajax, SC Heerenveen en PSV zijn met vier speelsters hofleveranciers.

Oranje O23 neemt van 26 mei tot en met 1 juni deel aan een internationaal toernooi in Zweden: het Nordic Open Tournament. Andere deelnemende ploegen zijn China, Engeland, Noorwegen en Zweden. 

In de ploeg zitten onder meer Cheyenne van den Goorbergh, Jennifer Vreugdenhil en Ashleigh Weerden, die al eens in actie kwamen voor het 'grote' Oranje. 

Alle landen mogen maximaal drie dispensatiespeelsters (geboren voor 1996) opnemen in de selectie. Bij Nederland gaat dit om de keepers Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag) en Jennifer Vreugdenhil (Valencia CF).

Jessica Torny zal tijdens het toernooi eenmalig de taak van hoofdcoach op zich nemen. Oranje O23 neemt het achtereenvolgens op tegen Zweden (28 mei, 18.00 uur), Noorwegen (30 mei, 18.00 uur) en Engeland (1 juni, 17.00 uur).

De volledige selectie:
Suzanne Admiraal (SC Heerenveen), Lucie Akkerman (Ajax), Jamie Altelaar (VV Alkmaar), Maxime Bennink (PEC Zwolle), Eva van Deursen (Arizona State University), Caitlin Dijkstra (Ajax), Kayleigh van Dooren (PSV), Jasmijn Duppen (VV Alkmaar), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Bente Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (SC Heerenveen), Simone Kets (VV Alkmaar), Vita van der Linden (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Naomi Pattiwael (PSV), Quinty Sabayo (SC Heerenveen), Nurija van Schoonhoven (PSV), Katja Snoeijs (PSV), Soraya Verhoeve (Ajax), Jennifer Vreugdenhil (Valencia), Ashleigh Weerden (FC Twente), Danique Ypema (SC Heerenveen)

]]>
Sat, 20 Apr 2019 19:14:00 +0200
Jong Ajax kroont zich tot kampioen na penaltyserie tegen KNVB Talententeam https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225615/jong-ajax-kroont-zich-tot-kampioen-na-penaltyserie-tegen-knvb-talententeam https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225615/jong-ajax-kroont-zich-tot-kampioen-na-penaltyserie-tegen-knvb-talententeam Jong Ajax mag zich kampioen van de beloftencompetitie noemen. De Amsterdammers versloegen zaterdag in de finale het KNVB Talententeam Zuid na strafschoppen.

Het KNVB Talententeam Zuid kwam na twintig minuten spelen op voorsprong. Lieske Carleer trof doel uit een hoekschop. Jong Ajax knokte zich terug via Jonna van de Velde en dus stond er na 45 minuten spelen 1-1 op het scorebord.

Lang leek het daarbij te blijven, tot aan de 81e minuut. Nikita Tromp zorgde voor de 1-2. Vlak voor tijd kwam het KNVB Talententeam Zuid echter nog op gelijke hoogte, waardoor een penaltyserie de winnaar aan moest wijzen.

Op strafschoppen kroonde Jong Ajax zich uiteindelijk tot kampioen: 5-6. 

 

]]>
Sat, 20 Apr 2019 18:20:00 +0200
ASC zet in op meidenvoetbal: ''De tijd is echt rijp'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225608/asc-zet-in-op-meidenvoetbal-de-tijd-is-echt-rijp https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225608/asc-zet-in-op-meidenvoetbal-de-tijd-is-echt-rijp Er voetballen al enkele meiden met veel plezier bij ASC, maar echte meidenteams zijn er nog niet. Daar moet verandering in komen, zo vond een enthousiaste groep vrijwilligers onder leiding van Charlotte van Beuzekom, speelster van ASC.

"De afgelopen jaren zijn er steeds meer dames bij ASC komen voetballen en dat geeft een leuke sfeer op de club. Meidenvoetbal gaat dat alleen nog maar versterken", zegt ze op de website van de club.

Ruben Dutrieux, verenigingsmanager, is blij met het initiatief: "De laatste tijd krijg ik zoveel vragen over meidenvoetbal, dat de tijd echt rijp is om een volwaardige meidenafdeling op te gaan zetten. En als dan zo’n grote groep enthousiastelingen de schouders er onder wil zetten, komt het helemaal goed met meidenvoetbal bij ASC."

Op woensdag 22 mei organiseert ASC, van 15.00-17.00, een Meidenvoetbaldag. Deze voetbalmiddag staat volledig in het teken van meidenvoetbal. Deelname is gratis voor alle meiden van 7 tot 12 jaar, die geïnteresseerd zijn in voetbal.

Heb je vragen over meidenvoetbal of wil je je opgeven voor de Meidenvoetbaldag, stuur dan een mailtje naar Ruben Dutrieux (jeugd@ajaxsc.nl). 

]]>
Sat, 20 Apr 2019 17:07:00 +0200
Uitslag | Jong Ajax op penalty's te sterk voor KNVB Talententeam Zuid https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225602/uitslag-jong-ajax-op-penaltys-te-sterk-voor-knvb-talententeam-zuid https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225602/uitslag-jong-ajax-op-penaltys-te-sterk-voor-knvb-talententeam-zuid Vanmiddag stond de finale van de play-offs bij de beloften op het programma. Op de KNVB Campus in Zeist namen het KNVB Talententeam Zuid en Jong Ajax het tegen elkaar op. De wedstrijd begon om 16:00.

20.04.2019 Score
KNVB Talententeam Zuid - Jong Ajax 2-2 (pen. 5-6)

 

Scoreverloop

KNVB Talententeam Zuid - Jong Ajax

20' 1-0 Lieske Carleer
42' 1-1 Jonna van de Velde
81' 1-2 Nikita Tromp
89' 2-2  
]]>
Sat, 20 Apr 2019 15:55:00 +0200
Olislagers: ''Om tegen zulke toplanden te spelen blijft een eer'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225233/olislagers-om-tegen-zulke-toplanden-te-spelen-blijft-een-eer https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225233/olislagers-om-tegen-zulke-toplanden-te-spelen-blijft-een-eer Marisa Olislagers speelt sinds dit seizoen voor ADO Den Haag en kwam ieder duel in actie. Daarnaast plaatste ze zich met Oranje O19 voor het EK in Schotland.

"Het debuutseizoen bevalt me goed en biedt me ervaring in de Eredivisie. Het is een fijne club om te voetballen, met mensen die je verder laten ontwikkelen, dus daar ben ik heel blij mee", reageert de middenveldster op de website van de residentieclub.

Ze kijkt uit naar het EK: "Om tegen zulke toplanden te spelen op het hoogste niveau in deze leeftijdscategorie, dat blijft een eer. We hebben ook echt een goede groep met het Nederlands elftal O19. Er hangt daar een fijne sfeer, dus ik denk dat we ver kunnen komen", aldus Olislagers.

Foto via: Orange Pictures

]]>
Sat, 20 Apr 2019 15:36:00 +0200
IJVV strikt voor volgend seizoen nieuwe trainer voor eerste selectie https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225339/ijvv-strikt-voor-volgend-seizoen-nieuwe-trainer-voor-eerste-selectie https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225339/ijvv-strikt-voor-volgend-seizoen-nieuwe-trainer-voor-eerste-selectie IJVV heeft in de persoon van Jan Okke Koers de trainer voor volgend seizoen gevonden. Hij gaat het eerste dameselftal van de vereniging onder zijn hoede nemen.

Koers begon als hoofdtrainer bij DOS Kampen en trainde later onder meet VVOG en Desz. "Na enkele positieve gesprekken tussen de vrouwencommissie en Jan Okke is IJVV verheugd te kunnen melden dat in Koers de gewenste hoofdtrainer is gevonden. Jan Okke traint op dit moment Vrouwen 1 al samen met Gertrude van der Sluis", schrijft de vrouwencommissie van IJVV op de website van de club.

Koers zal zich ook bezig gaan houden met de ontwikkeling van de gehele damesafdeling van IJVV.

]]>
Sat, 20 Apr 2019 14:24:00 +0200
Domstad Majella op zoek naar vrouwenteams https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225382/domstad-majella-op-zoek-naar-vrouwenteams https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225382/domstad-majella-op-zoek-naar-vrouwenteams Domstad Majella is op zoek naar vrouwenteams. De club heeft ruimte voor nieuwe teams op zaterdag en zondag.

Ben je met minimaal 15 enthousiaste meiden? Neem dan contact op met Domstad Majella over de mogelijkheden. 

]]>
Sat, 20 Apr 2019 13:18:00 +0200
Uitslag | Speelronde 23 in de 2e klasse C https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225549/uitslag-speelronde-23-in-de-2e-klasse-c https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225549/uitslag-speelronde-23-in-de-2e-klasse-c 20-04: Vandaag stonden er weer wedstrijden in de 2e klasse C op het programma. Bekijk hieronder de uitslagen.

 

20.04.2019 Score
Heino VR1 - DZC'68 VR1 0-5
SC Genemuiden VR1 - HZVV VR1 5-2
Hollandscheveld VR1 - Oene VR1 6-0
Bergentheim VR1 - ZVV'56 VR1 2-1
HHC Hardenberg VR1 - vv Hellendoorn VR1 3-2

 

]]>
Sat, 20 Apr 2019 13:00:00 +0200
Van Es trots na zege op PSV: ''Gelukkig bleven we sterk'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225568/van-es-trots-na-zege-op-psv-gelukkig-bleven-we-sterk https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/225568/van-es-trots-na-zege-op-psv-gelukkig-bleven-we-sterk Ajax boekte vrijdagavond een belangrijke zege in de strijd om de landstitel. PSV werd met 1-0 verslagen, tot tevredenheid van Kika van Es. De aanvoerster vond haar ploeg vooral in de tweede helft zakelijk spelen. 

"Ik denk dat PSV in de tweede helft de bovenliggende partij was. Wij waren vooral heel zakelijk en wilden geen tegendoelpunt. Wij hebben nog wel kansen gecreëerd door de bal achter hun verdediging te krijgen. Het is zonde dat we die kansen niet afmaken", zei de linksback na afloop tegen vrouwenvoetbalnieuws.nl.

"Zij hebben niet echt 100% kansen gehad. Wel veel balbezit, maar niet echt uitgespeelde kansen. Dat hebben we uitstekend gedaan", vervolgt Van Es, die zag dat er spanning op de wedstrijd zat. "Vooral omdat je weet dat zij aan een gelijkspel genoeg hebben en dat wij daar niks aan hebben. Voor PSV was een goal voldoende en daar gingen ze ook echt naar op zoek. Gelukkig bleven we sterk."

Door de zege is Ajax nu weer koploper in de Eredivisie, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan PSV en FC Twente. "We hebben het helaas niet meer in eigen hand. Het belangrijkste was om nu drie punten te pakken, zodat je zelf in ieder geval in de spiegel kan kijken. Dat kunnen we."

Van Es gaf aan dat de voorbereiding van de Amsterdammers op het duel niet optimaal was: "We hebben heel lang in de bus gezeten (vanwege de files, red.) en hebben geen sportmaaltijd gehad. Dan kom je hier en dan moet toch die focus er zijn. Dan moet je het op een broodje kaas en kipfilet gaan doen. Dat is wel heel anders dan dat je gewoon een goede maaltijd hebt."

"Dan weet je gewoon dat als je het samen doet, je beter bent. Dat hebben we heel goed gedaan. Ik ben als captain trots op de meiden", aldus de verdedigster, die herhaalt dat Ajax naar zichzelf moet kijken. De ploeg van trainer Benno Nihom komt aanstaande maandag niet in actie, maar gaat ook niet kijken naar PSV en FC Twente. 

"We moeten ons focussen op de wedstrijd die we vrijdag spelen, dat is het belangrijkste. We hebben het altijd lastig tegen ADO", besluit Van Es.

]]>
Sat, 20 Apr 2019 12:07:00 +0200