Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description PEC Zwolle organiseert volgend jaar vier Voetbalkampen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263571/pec-zwolle-organiseert-volgend-jaar-vier-voetbalkampen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263571/pec-zwolle-organiseert-volgend-jaar-vier-voetbalkampen Is jouw dochter gek van voetbal? Gaat het hart sneller kloppen wanneer het over voetbal en PEC Zwolle gaat? Lees dan snel verder!

PEC Zwolle organiseert volgend jaar namelijk maar liefst vier voetbalkampen. Deze voetbalkampen worden georganiseerd in de voorjaars-, mei-, zomer- en herfstvakantie en vinden plaats in Zwolle en directe regio.

Deelnemers aan de PEC Zwolle Voetbalkampen staat een uitdagend programma te wachten: naast de diverse techniek-, spel- en partijvormen worden er nieuwe Skill Games uit FIFA 20 op het voetbalveld uitgevoerd door de kinderen. Daarnaast trainen deelnemers 3 dagen in een eigen PEC Zwolle voetbal-, of keeperstenue, ontmoeten ze eerste elftalspelers tijdens de Meet & Greet en staan er nog vele andere leuke voetbalverassingen te wachten.

In de meivakantie vindt er ook een Girls Only voetbalkamp plaats. Dit zijn twee dagen met volop plezier! Wil je meer informatie of inschrijven? Klik dan hier.

]]>
Wed, 11 Dec 2019 13:42:00 +0100
FOTO | Van Es verkozen tot GOAL! Eredivisie Speelster van 2019 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263537/foto-van-es-verkozen-tot-goal-eredivisie-speelster-van-2019 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263537/foto-van-es-verkozen-tot-goal-eredivisie-speelster-van-2019 Kika van Es is verkozen tot GOAL! Eredivisie Speelster van 2019. De verdedigster, die deze zomer Ajax verruilde voor Everton, heeft inmiddels een mooie bokaal ontvangen.

Van Es won afgelopen seizoen met de Amsterdamse club de KNVB Beker, door PEC Zwolle in de finale te verslaan. Vanity Lewerissa scoorde in de slotseconden het winnende doelpunt: 2-1. Van Es droeg namens Ajax tevens de aanvoerdersband onder leiding van trainer Benno Nihom.

Lezers van het magazine GOAL! konden hun stem uitbrengen op één van de vijf speelsters die door GOAL! geselecteerd waren. Van Es verzamelde de meeste stemmen en werd onlangs verrast met een bokaal en een cadeau. Gefeliciteerd, Kika!

Het is overigens niet de eerste individuele prijs die Van Es wint door haar seizoen 2018/19. Door de volgers van vrouwenvoetbalnieuws.nl werd de OranjeLeeuwin ook al verkozen tot Speelster van het Jaar.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Speelster van de Eredivisie 2019 by GOAL! Magazine???? Dankjewel voor al jullie stemmen ???? ????????

Een bericht gedeeld door Kika van Es (@kikavanes) op

]]>
Wed, 11 Dec 2019 11:22:00 +0100
Leuk! Tottenham-speelster Worm geeft clinic bij oude club https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263506/leuk-tottenham-speelster-worm-geeft-clinic-bij-oude-club https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263506/leuk-tottenham-speelster-worm-geeft-clinic-bij-oude-club Siri Worm zal volgende week een clinic geven bij DZC'68! De speelster van Tottenham Hotspur heeft een verleden bij de club Doetinchem.

De clinic vindt plaats op woensdag 18 december en duurt van 16:30 uur tot 18:00 uur. De clinic is voor iedereen toegankelijk: meisjes en jongens tot 18 jaar zijn welkom.

Deelnemers worden verwacht in voetbaltenue. Na de clinic is er de mogelijkheid tot een foto met Worm en kun je vragen stellen aan de verdedigster. Aanmelden voor de clinic doe je via dit formulier.

]]>
Wed, 11 Dec 2019 09:10:49 +0100
BREAKING | Van der Gragt zet volgende stap in herstel na knieblessure https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263464/breaking-van-der-gragt-zet-volgende-stap-in-herstel-na-knieblessure https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263464/breaking-van-der-gragt-zet-volgende-stap-in-herstel-na-knieblessure Goed nieuws vanuit Barcelona! Stefanie van der Gragt staat weer op het veld. Dat meldt FC Barcelona zojuist.

De Nederlandse verdedigster liep in september schade aan de meniscus van haar rechterknie op en ging vervolgens onder het mes. Van der Gragt heeft nu de volgende stap in haar herstel gezet.

De verdedigster traint weer voor gedeeltes mee met de volledige selectie van FC Barcelona. Het goede nieuws over Van der Gragt volgt na de rentree van Lieke Martens. De aanvalster maakte eind november weer haar eerste minuten na een slepende blessure aan haar teen.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 16:09:00 +0100
Voorlopige selectie Oranje O18 voor vierlandentoernooi in Amerika bekend https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263431/voorlopige-selectie-oranje-o18-voor-vierlandentoernooi-in-amerika-bekend https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263431/voorlopige-selectie-oranje-o18-voor-vierlandentoernooi-in-amerika-bekend Roos Kwakkenbos neemt voorlopig het nieuwe Oranje O18 onder haar hoede. De KNVB-coach zal de ploeg begeleiden op het vierlandentoernooi dat Oranje O18 eind januari tot begin februari afwerkt.

Kwakkenbos heeft inmiddels ook haar voorlopige selectie voor het toernooi in de Verenigde Staten bekendgemaakt. In Florida neemt Oranje O18 het op tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen, China en gastland de Verenigde Staten. 

Oranje O18 werd in 1997 opgericht, maar werd in 2001 omgezet naar Oranje O19. Nu keert Oranje O18 dus weer terug en dat doen de jonge Leeuwinnen met een vierlandentoernooi in de Verenigde Staten.

Op 6 januari zal Kwakkenbos haar definitieve selectie bekendmaken. 

De voorlopige selectie:

Claire Dinkla, Regina van Eijk, Jasmijn de Groot, Tess van Bentem, Daniëlle de Jong, Rkia Mazrouai, Marit Auée, Zaina Bouzerrade, Samantha van Dieman, Kim Everaerts, Emmeke Henschen, Milicia Keijzer, Fenna Meijer, Justine Brandau, Jill Diekman, Dana Foederer, Bodil van den Heuvel, Iris Stiekema, Dieke van Straten, Jet van der Veen, Manique de Vette, Ilham Abali, Esmee Brugts, Isa Dekker, Zera Hulswit, Lobke Loonen, Ella Peddemors (foto), Maxime Snellenberg en Nikita Tromp

]]>
Tue, 10 Dec 2019 13:02:00 +0100
Kwakkenbos neemt Oranje O18 onder haar hoede op vierlandentoernooi https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263428/kwakkenbos-neemt-oranje-o18-onder-haar-hoede-op-vierlandentoernooi https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263428/kwakkenbos-neemt-oranje-o18-onder-haar-hoede-op-vierlandentoernooi Roos Kwakkenbos neemt voorlopig het nieuwe Oranje O18 onder haar hoede. De KNVB-coach zal de ploeg begeleiden op het vierlandentoernooi dat Oranje O18 eind januari tot begin februari afwerkt.

Oranje O18 werd in 1997 opgericht, maar werd in 2001 omgezet naar Oranje O19. Nu keert Oranje O18 dus weer terug en dat doen de jonge Leeuwinnen met een vierlandentoernooi in de Verenigde Staten. Oranje O18 verblijft van eind januari tot begin februari in Amerika en daar werkt de ploeg een toernooi af.

In Florida neemt Oranje O18 het op tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen, China en gastland de Verenigde Staten. Dat zal dus gebeuren onder de leiding van Kwakkenbos.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 12:55:26 +0100
Shukrula eerste vrouwelijke scheidsrechter in Tweede Divisie https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263423/shukrula-eerste-vrouwelijke-scheidsrechter-in-tweede-divisie https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263423/shukrula-eerste-vrouwelijke-scheidsrechter-in-tweede-divisie Shona Shukrula heeft zaterdag de leiding over de wedstrijd tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH. De 28-jarige Shukrula wordt daarmee de eerste vrouwelijke arbiter die een wedstrijd in de Tweede Divisie fluit, het hoogste amateurniveau in Nederland.

Shukrula was de afgelopen twee seizoenen onder meer actief in de Derde divisie en Hoofdklasse. Zaterdag wacht dus haar debuut in de Tweede Divisie. "Een heel speciaal en bijzonder moment. Hier heb ik hard voor gewerkt", zegt de arbiter op de website van de KNVB.

"Het was mijn doelstelling om dit seizoen te debuteren in de Tweede Divisie en ik hoopte dat dit voor de winterstop zou gebeuren. Het is fijn dat het moment nu daar is. Ik heb er vooral heel veel zin in", aldus Shukrula, die niet onbekend is met de Tweede Divisie. Ze was al bij vijf wedstrijden actief als vierde official.

"Ik weet dus wat voor niveau het is. Echt weer een level hoger dan de Derde Divisie, een mooie uitdaging. Dat ik nu deze aanstelling heb gekregen, is een blijk van vertrouwen van de KNVB. Als ik deze progressie kan blijven tonen, hoop ik op termijn weer een volgende stap te kunnen maken", besluit Shukrula.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 12:25:35 +0100
Uitgeverij Kluitman en GOAL! op zoek naar auteur voetbalboeken voor meiden https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263415/uitgeverij-kluitman-en-goal-op-zoek-naar-auteur-voetbalboeken-voor-meiden https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263415/uitgeverij-kluitman-en-goal-op-zoek-naar-auteur-voetbalboeken-voor-meiden Kinderboekenuitgeverij Kluitman en voetbalmagazine GOAL! zijn op zoek naar een auteur voor een nieuwe serie voetbalboeken voor meiden. Iedereen die van voetbal en schrijven houdt, kan meedoen aan de schrijfwedstrijd die met dit doel georganiseerd wordt.

Kluitman is onder andere bekend van de vrolijke voetbalserie Koen Kampioen. GOAL! is een populair maandblad over alles wat met voetbal te maken heeft. De uitgeverij en het tijdschrift zetten zich samen in om een auteur te vinden die een fris, breed toegankelijk en avontuurlijk voetbalverhaal met veel humor kan schrijven. Naast vertegenwoordigers van Kluitman en GOAL! neemt een mystery guest zitting in de jury.

Meer informatie over de schrijfwedstrijd is te vinden op de site van de uitgeverij. Het is de bedoeling dat het eerste deel van de nieuwe serie in het najaar van 2020 verschijnt.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 11:59:00 +0100
''Heel vaak zie je dat in zo'n geval ook de vrouwen de dupe worden'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263392/heel-vaak-zie-je-dat-in-zon-geval-ook-de-vrouwen-de-dupe-worden https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263392/heel-vaak-zie-je-dat-in-zon-geval-ook-de-vrouwen-de-dupe-worden Ashleigh Weerden speelt inmiddels al een aantal jaar voor FC Twente. Met de Tukkers maakte de jonge aanvalster van alles mee, zo ook de periode waarin FC Twente het financieel moeilijk had.

"In de fase dat FC Twente het financieel erg moeilijk had, hebben we daar als vrouwen niet zo heel veel van gemerkt", vertelt de 19-jarige Weerden in een uitgebreid gesprek met De Twaalfde Man. "Heel vaak zie je dat in zo'n geval ook de vrouwen de dupe worden."

De vrouwentak van FC Twente werd destijds ondergebracht in een stichting. "Behalve dat we werden ondergebracht in een stichting hebben we daar nauwelijks last van gehad. We hebben een prima bestuur en konden alles op het hoogste niveau blijven doen", aldus Weerden.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 10:09:00 +0100
'Wiegman koos ondanks Amerikaanse interesse voor Oranje' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263371/wiegman-koos-ondanks-amerikaanse-interesse-voor-oranje https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263371/wiegman-koos-ondanks-amerikaanse-interesse-voor-oranje Sarina Wiegman heeft haar contract als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen verlengd. Ze heeft voor een jaar, tot en met het EK van 2021, bijgetekend. De oude verbintenis van Wiegman liep na de Olympische Spelen van 2020 af.

De bondscoach van de Leeuwinnen koos ondanks interesse van de Amerikaanse voetbalbond voor een langer verblijf bij Oranje. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens de krant heeft de Amerikaanse voetbalbond Wiegman na het WK gepolst om Jill Ellis op te volgen.

Ellis nam na het gewonnen WK deze zomer afscheid van Team USA. De Amerikaanse voetbalbond zag in Wiegman een goede opvolger, maar de bondscoach van de Leeuwinnen wilde aanblijven bij Oranje om zo een andere droom uit te laten komen: met de Leeuwinnen uitkomen op de Olympische Spelen. De Amerikaanse voetbalbond schakelde vervolgens door en strikte Vlatko Andonovski als nieuwe bondscoach.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 09:00:14 +0100
Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263329/wiegman-verlengt-contract-geeft-vertrouwen-en-waardering https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263329/wiegman-verlengt-contract-geeft-vertrouwen-en-waardering De KNVB en OranjeLeeuwinnen-bondscoach Sarina Wiegman hebben overeenstemming bereikt over verlenging van haar contract tot en met het Europees kampioenschap van 2021 in Engeland.

Wiegman is blij om bij de Leeuwinnen te blijven en is duidelijk over haar ambities. "Ik heb het al vaker gezegd: ik wil met ambitieuze mensen werken en dit Oranje is op dat vlak de absolute top. Ook zie je binnen de hele KNVB-organisatie het besef dat we deel uitmaken van een unieke periode in het vrouwenvoetbal in Nederland."

De bondscoach vervolgt: "Iedereen wil daar graag zijn of haar steentje aan bijdragen. Dat geeft vertrouwen en waardering, maar ook topfaciliteiten voor het team. Het is wat mij betreft een mooie combinatie van nu moeten én willen presteren, en tegelijkertijd de speelsters verder kunnen helpen bij hun ontwikkeling."

"In zo’n omgeving voel ik me heel goed op m’n plaats. Het spreekt denk ik voor zich dat ik onwijs veel zin heb om er, samen met m’n staf en de speelsters, weer anderhalf jaar vol voor te gaan", aldus Wiegman.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 17:21:00 +0100
Wiegman langer bij Oranje: ''Wel duidelijk hoeveel kwaliteit ze bezit'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263328/wiegman-langer-bij-oranje-wel-duidelijk-hoeveel-kwaliteit-ze-bezit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263328/wiegman-langer-bij-oranje-wel-duidelijk-hoeveel-kwaliteit-ze-bezit De KNVB en OranjeLeeuwinnen-bondscoach Sarina Wiegman hebben overeenstemming bereikt over verlenging van haar contract tot en met het Europees kampioenschap van 2021 in Engeland.

KNVB-directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma is blij met de verlenging van het contract van bondscoach Wiegman. "Het spreekwoord luidt niet voor niets dat aan de top komen makkelijker is dan er blijven. Als je er dus in slaagt om eerst met je team Europees kampioen te worden en twee jaar later de WK-finale te halen, dan is wel duidelijk hoeveel kwaliteit Sarina bezit."

"Maar de ambities van de KNVB met de OranjeLeeuwinnen zijn groot, en ook de spelersgroep wil meer én beter", geeft Hoogma aan. "Datzelfde geldt ook voor Sarina: goed blijven presteren en tegelijkertijd de speelsters helpen om die laatste stap naar de wereldtop te kunnen maken. Alle partijen zijn er dan ook van overtuigd dat Sarina ook de komende periode de juiste vrouw op de juiste plaats is", aldus de directeur.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 17:19:00 +0100
BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263327/breaking-bondscoach-wiegman-langer-bij-de-oranjeleeuwinnen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263327/breaking-bondscoach-wiegman-langer-bij-de-oranjeleeuwinnen De KNVB en OranjeLeeuwinnen-bondscoach Sarina Wiegman hebben overeenstemming bereikt over verlenging van haar contract tot en met het Europees kampioenschap van 2021 in Engeland.

Het huidige contract van Wiegman liep tot en met de Olympische Spelen van 2020. De 104-voudig voormalig international maakte in 2014 de overstap van ADO Den Haag naar de KNVB. Na tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach te hebben gewerkt, werd de in Den Haag geboren en getogen Wiegman in januari 2017 aangesteld als eindverantwoordelijke voor de OranjeLeeuwinnen.

In 2017 leidde Wiegman de ploeg in eigen land naar de EK-winst, op het wereldkampioenschap in Frankrijk afgelopen zomer pakte de selectie zilver én een Olympisch ticket. Momenteel zijn de Leeuwinnen hard op weg naar plaatsing voor het EK van 2021. De titelhouder gaat na zes wedstrijden ongeslagen aan de leiding in groep A.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 17:15:00 +0100
Mogelijk snel witte rook: 'Wiegman en KNVB koersen af op contractverlenging' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263262/mogelijk-snel-witte-rook-wiegman-en-knvb-koersen-af-op-contractverlenging https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263262/mogelijk-snel-witte-rook-wiegman-en-knvb-koersen-af-op-contractverlenging Bondscoach Sarina Wiegman lijkt nog geen afscheid te nemen van de OranjeLeeuwinnen. Volgens De Telegraaf koersen Wiegman en de KNVB af op een contractverlenging.

De bondscoach van de Leeuwinnen en de Nederlandse voetbalbond zijn al langer in gesprek. Na het succesvolle WK in Frankrijk bevestigde Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal bij de KNVB, dat er gesprekken zouden plaatsvinden. Vorige maand gaf Wiegman al aan dat de twee partijen in gesprek waren en dat die gesprekken goed liepen.

Witte rook over een contractverlenging lijkt inmiddels dus dichtbij, zo schrijft de krant. Wiegman gaf eerder al aan dat ze nog niet klaar was bij Oranje. "Ik vind altijd dat je van beide kanten naar de houdbaarheidsdatum moet kijken. Op het moment dat het is uitgewerkt, is het uitgewerkt, en moet je met een nieuwe coach aan de slag. Dat gevoel heb ik nu helemaal niet", zei ze eerder in het programma Goedemorgen Oranje van FOX Sports.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 11:12:00 +0100
Weerden: ''Zou misschien logischer zijn om bij Ajax te voetballen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263251/weerden-zou-misschien-logischer-zijn-om-bij-ajax-te-voetballen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263251/weerden-zou-misschien-logischer-zijn-om-bij-ajax-te-voetballen Ashleigh Weerden werd geboren in Amsterdam, maar speelt nu alweer een aantal jaar voor rivaal de rivaal van Ajax: FC Twente. De jonge aanvalster is nog altijd in haar nopjes bij de Tukkers.

"Het zou misschien logischer en ook praktischer zijn om bij Ajax te voetballen. Maar die club heeft me nooit gevraagd en FC Twente wilde me twee jaar geleden heel graag hebben", vertelt Weerden in gesprek met De Twaalfde Man. Spijt van die keuze heeft de 20-jarige vleugelaanvalster niet.

"Het is gewoon een heel goede club, die altijd in de top heeft meegespeeld. Voor mij was het een unieke kans en uiteindelijk ben ik heel blij dat ik hier zit", maakt Weerden duidelijk. "Twente is echt een heel goede club, waar ik het geweldig naar mijn zin heb."

]]>
Mon, 09 Dec 2019 10:06:00 +0100
Stevige overwinning van Drachtster Boys/HR Piping VR1 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263229/stevige-overwinning-van-drachtster-boyshr-piping-vr1 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263229/stevige-overwinning-van-drachtster-boyshr-piping-vr1 Vanaf moment één zat er bij beide teams veel energie in de wedstrijd. Debutant ZVG/Cagemax VR1 wist zich gesterkt door een zevende plaats in de stand van de Eredivisie en de Drachtster vrouwen hadden de overwinning van een week daarvoor (2-6 op DFT2 in de beker) nog in gedachten.

Het plan van ZVG/Cagemax trainer Johan van der Hoek was duidelijk; het ontregelen van het Drachtster spel en zelf dan razendsnel toeslaan. Welnu dat lukte, althans in het begin van de wedstrijd. Een mooie een:twee-combinatie werd door Sanne Brand achter keepster Anna Reitsma geschoven; 1-0. Echter de vrouwen van Symen Abe Hoekstra bleven kalm en scoorden de 1-1 (Esther van Toledo) en de 1-2 (Lisanne Kempe) al na zes minuten. Beide doelpunten kwamen tot stand door mooi combinatievoetbal. Een kleine onoplettendheid in de Drachtster verdediging zorgde ervoor dat Kayla van den Boomgaard, ZVG/Cagemax weer naast Drachtster Boys/HR Piping VR1 kon schieten; 2-2. Het slotakkoord van de 1e helft was voor topscoorder Jessie Prijs; 2-3 ruststand.

En de tweede helft verliep alles volgens een zelfde spelbeeld. Waar ZVG/Cagemax VR1 bleef volharden in druk zetten, bleef Drachtster Boys/HR Piping VR1 mooi combinatievoetbal spelen en doelpunten maken. Zes stuks maar liefst en de ene was nog mooier dan de ander. De 2-4 door Lisanne Kempe uit een corner, de 2-5 door Jessie Prijs rechtstreeks vanuit een corner, de 2-7 door Marije Procee (haar eerste doelpunt) die prima doorliep op een pass van Aafke de Hoek, de 2-8 door Daphne de Jong en de 2-9 door wederom Marije Procee op een pass van Daphne de Jong.

De 2-6 was een beauty. In de 30e minuut pikte Esther van Toledo de bal op eigen helft op, omspeelde een ZVG/Cagemax-speelster en lepelde de bal over de uitgekomen keepster Hannah van den Heuvel. Een wonderschoon doelpunt met zoveel gevoel en raffinement gegeven, een terechte staande ovatie van het publiek was haar deel.

Volgende week vrijdagavond speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 wederom uit, nu in Den Haag tegen de plaatselijke zvv Den Haag.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 08:58:00 +0100
Vrouwentak PEC Zwolle vanaf begin 2020 onder vleugels bvo https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263173/vrouwentak-pec-zwolle-vanaf-begin-2020-onder-vleugels-bvo https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263173/vrouwentak-pec-zwolle-vanaf-begin-2020-onder-vleugels-bvo De vrouwentak van PEC Zwolle zal vanaf begin 2020 onder de vleugels van de betaaldvoetbalorganisatie vallen. Dat vertelt bestuursvoorzitter Evert Leideman van stichting Regio Zwolle United in gesprek met De Stentor.

De vrouwentak van de Blauwvingers viel de afgelopen jaren onder stichting Regio Zwolle United. "Het kon de aandacht niet krijgen die het nodig had", blikt Leideman terug. Inmiddels heeft het vrouwenvoetbal in Zwolle zich door kunnen ontwikkelen.

De stichting Regio Zwolle United trekt daarom haar handen ervan af. "We dragen het vrouwenvoetbal begin 2020 weer over aan de betaaldvoetbalorganisatie", aldus Leideman. PEC Zwolle staat momenteel op een zevende plaats in de Eredivisie met zeven punten uit tien wedstrijden.

]]>
Sun, 08 Dec 2019 13:17:00 +0100
Wilms kan topjaar bekronen met tweede individuele prijs https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263166/wilms-kan-topjaar-bekronen-met-tweede-individuele-prijs https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263166/wilms-kan-topjaar-bekronen-met-tweede-individuele-prijs Lynn Wilms kan een topjaar bekronen met nog een individuele prijs. De verdedigster van FC Twente is niet alleen genomineerd voor de prijs van Sporttalent van Limburg, maar maakt ook kans op de prijs van Sportvrouw van het Jaar van de gemeente Venlo.

Wilms pakte dit jaar, haar eerste seizoen bij de club, de landstitel met FC Twente. Daarnaast maakte de jonge verdedigster haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen. Dat deed Wilms in de met 3-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije in september.

De jonge verdedigster kent concurrentie van Candy Jacobs (eerste skateboarder ooit in TeamNL) en Manon Smeets (Nederlands kampioen luchtgeweerschieten). Op donderdag 19 december wordt in De Maaspoort in Venlo de winnaar bekendgemaakt. Stemmen op Wilms doe je via deze link.

]]>
Sun, 08 Dec 2019 12:15:00 +0100
Babb gaat onderuit bij competitiedebuut voor Sporting de Huelva https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263161/babb-gaat-onderuit-bij-competitiedebuut-voor-sporting-de-huelva https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263161/babb-gaat-onderuit-bij-competitiedebuut-voor-sporting-de-huelva Selena Babb heeft zaterdag haar competitiedebuut voor Sporting de Huelva gemaakt. De doelvrouw kon de club echter niet behoeden voor een nederlaag: Real Sociedad won met 2-0.

De Nederlandse Babb verruilde Apollon Ladies afgelopen zomer voor het Spaanse Sporting de Huelva. Zaterdag stond ze dus voor het eerst onder de lat bij de club uit de Spaanse Primera División. 

In de 25e minuut wist Nahikari García de goalie te verschalken en vlak voor rust werd het 0-2 via een eigen doelpunt van Patri Ojeda. Daardoor gaat het debuut van Babb de boeken in als een nederlaag tegen Real Sociedad. Sporting de Huelva staat elfde in de Spaanse competitie, met tien punten uit elf wedstrijden.

Foto via: Selena Babb

]]>
Sun, 08 Dec 2019 11:19:00 +0100
Oranje O18 maakt terugkeer met vierlandentoernooi in Amerika https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263149/oranje-o18-maakt-terugkeer-met-vierlandentoernooi-in-amerika https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263149/oranje-o18-maakt-terugkeer-met-vierlandentoernooi-in-amerika De KNVB heeft besloten om een herstart te maken met Oranje O18. De leeftijdscategorie werd in 1997 opgericht, maar werd in 2001 omgezet naar Oranje O19.

Nu keert Oranje O18 dus weer terug en dat doen de jonge Leeuwinnen met een vierlandentoernooi in de Verenigde Staten. Oranje O18 verblijft van eind januari tot begin februari in Amerika en daar werkt de ploeg een toernooi af.

In Florida neemt Oranje O18 het op tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen, China en gastland de Verenigde Staten. Wie het team onder zijn of haar hoede neemt tijdens het vierlandentoernooi is nog niet bekend.

]]>
Sun, 08 Dec 2019 10:22:00 +0100
Het programma van 8 december: Nederlandse onderonsjes https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263148/het-programma-van-8-december-nederlandse-onderonsjes https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263148/het-programma-van-8-december-nederlandse-onderonsjes Het is vandaag zondag 8 december en het is weer tijd voor competitievoetbal! Vandaag staan er weer enkele wedstrijden waarin Nederlanders in actie kunnen komen op het programma. Wij zetten de duels voor je op een rijtje!

De voetbaldag begint om 12:00 uur. In Spanje begint dan het treffen tussen Atlético Madrid (Sari van Veenendaal) en Athletic Club. Om 12:00 uur wordt ook afgetrapt bij de wedstrijd tussen het FC Barcelona van Lieke Martens en het Real Betis van Merel van Dongen.

Een uur later staan in Engeland Jackie Groenen (Manchester United) en Kika van Es en Inessa Kaagman (Everton) tegenover elkaar. In Duitsland neemt het SC Sand van Myrthe Moorrees en Pia Rijsdijk het op tegen het VfL Wolfsburg van Dominique Bloodworth.

In Frankrijk speelt Olympique Lyon (Shanice van de Sanden) tegen Metz. Later op de middag staan er in Engeland nog wat lekkere wedstrijden op het programma. Esmee de Graaf en Tessel Middag gaan met West Ham United op bezoek bij Liverpool, terwijl Siri Worm het met Tottenham Hotspur opneemt tegen het Brighton & Hove Albion van Danique Kerkdijk.

Maxime Bennink (Reading) speelt tegen het Arsenal van Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema. De voetbaldag wordt om 16:00 uur afgesloten met de wedstrijd tussen Bristol City (Vita van der Linden) en Birmingham City.

Het programma van 8 december:
12:00 Atlético Madrid (Van Veenendaal) - Athletic Club
12:00 FC Barcelona (Martens) - Real Betis (Van Dongen)
13:00 Manchester United (Groenen) - Everton (Van Es, Kaagman)
14:00 SC Sand (Moorrees, Rijsdijk) - VfL Wolfsburg (Bloodworth)
14:45 Olympique Lyon (Van de Sanden) - Metz
15:00 Liverpool - West Ham United (Middag, De Graaf)
15:00 Tottenham Hotspur (Worm) - Brighton & Hove Albion (Kerkdijk)
15:00 Reading (Bennink) - Arsenal (Roord, Van de Donk, Miedema)
16:00 Bristol City (Van der Linden) - Birmingham City

]]>
Sun, 08 Dec 2019 09:27:00 +0100
Dessing: ''Nog steeds volop in de race om de kampioensgroep te halen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/262884/dessing-nog-steeds-volop-in-de-race-om-de-kampioensgroep-te-halen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/262884/dessing-nog-steeds-volop-in-de-race-om-de-kampioensgroep-te-halen De eerste seizoenshelft van de Eredivisie zit erop. ADO Den Haag gaat de winterstop in als vijfde en volgens Shanique Dessing kan de residentieclub tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft.

"In de competitie zijn we goed begonnen," analyseert ze op de website van ADO Den Haag. "We speelden goed voetbal en haalde goede resultaten. Daarna raakte we een beetje in een dip. Dat had misschien ook te maken met de vele blessures en het stoppen van sommige meiden."

"We speelden nog steeds wel goed voetbal. Alleen gaven we het vaak toch net uit handen, waardoor we niet het gewenste resultaat haalden", zag Dessing. "We hebben een hele sterke groep meiden en daarna toch de draad weer goed opgepakt. Dit resulteerde in een goede afsluiting van de eerste seizoenshelft. We zijn nog steeds volop in de race om de kampioensgroep te halen, dus ik denk dat we tevreden terug kunnen kijken op de eerste helft van het seizoen."

De aanvalster kampte vorig seizoen met blessures en ook begin dit seizoen had de 18-jarige Dessing het lastig. "Daarom ben ik extra blij dat ik nu weer fit ben en het allemaal goed gaat."

]]>
Sun, 08 Dec 2019 08:31:00 +0100
Vrouwen RVVH winnen bij ASV Wartburgia https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263147/vrouwen-rvvh-winnen-bij-asv-wartburgia https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263147/vrouwen-rvvh-winnen-bij-asv-wartburgia Alle wedstrijden tussen ASV Wartburgia en RVVH staan borg voor inzet, spanning en spektakel. Zaterdag was het bij voorbaat een wedstrijd op het scherpst van de snede. Beide ploegen stonden met vijftien punten gelijk in de rangorde op de zevende plek. Na de ontmoeting staat Wartburgia nog steeds zevende en gaat RVVH, door een 1-2 overwinning, als vijfde de winterstop in.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Amsterdam in 3-0 en vielen er ook nog eens drie rode kaarten. In Ridderkerk werd het 2-2. Amsterdamse Sport Vereniging Wartburgia is dit seizoen nog niet in goede doen in vergelijking met de seizoenen hiervoor waar het altijd in de top vier van het hoogste amateurniveau stond. RVVH heeft het de laatste weken lastig en heeft punten laten liggen tegen Rijnvogels, Woezik en Eldenia, die het dacht wel binnen te harken. 

In de eerste helft bleek Wartburgia veruit de betere ploeg. Na vijf minuten en evenzovele aanvallen kreeg de Amsterdamse ploeg een corner die door Catja Suurmeijer bij de eerste paal werd ingewerkt. De 1-0 was voor Wartburgia geen teken om in te zakken. Het bleef keer op keer de aanval zoeken. RVVH liet zich door de snelle tegentreffer ook niet uit het veld slaan en bleef vol overgave de strijd aangaan. Wartburgia kreeg de kansen maar verzuimde te scoren. Dat was mede te danken aan keepster Lisette Snel van RVVH, die keer op keer in een één op één situatie sterker was dan de Amsterdamse aanvalsters. De irritatie bij de thuisploeg nam hierdoor toe en werd afgereageerd op de scheidsrechter. Dit leidde na een half uur tot de eerste gele kaart van de wedstrijd voor trainster Linda Bos.

RVVH knokte zich terug in de wedstrijd. Tien minuten voor rust kreeg Jaline Hoek de kans op de gelijkmaker. Keepster Eline Roet wist de bal te keren waarop Viviane Verheijen de rebound zonder aarzelen inschoot. Met de 1-1 op het scorebord floot de scheidsrechter af voor rust.

Na de rust was RVVH de betere ploeg. Na een vijfentwintig minuten in de tweede helft stuurde 'herintreder' Nikki Roest, Manuela Grootenboer weg op links. Haar schot werd gekeerd door Roet. Viviane Verheijen stond weer op de goede plek om de rebound in te tikken. Wartburgia ging op jacht naar de gelijkmaker. 

RVVH kon de voorsprong relatief makkelijk verdedigen omdat zij meer geloofden in een goede afloop dan Wartburgia. Trainer Andrew Thomas van RVVH bracht de laatste tien minuten Marin Mes in als extra verdediger en zo kon RVVH de overwinning binnenslepen. De blijdschap bij de Ridderkerkse ploeg was groot. Een mooie, en op basis van inzet en geloof terechte, overwinning in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Net als vorige winter staat RVVH vijfde in de Topklasse. Het heeft zelfs een punt meer dan in 2018.

Foto en tekst: Jan Pott

]]>
Sun, 08 Dec 2019 08:03:00 +0100
Schenkel blikt terug: ''Heb alleen maar zitten luisteren'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/261342/schenkel-blikt-terug-heb-alleen-maar-zitten-luisteren https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/261342/schenkel-blikt-terug-heb-alleen-maar-zitten-luisteren Danny Schenkel is sinds dit seizoen de trainer van Ajax. De man van voormalig speelster Loïs Schenkel is in Amsterdam fulltime oefenmeester en dat was wennen voor Schenkel.

Ook ziet hij de verschillen tussen mannen en vrouwen. "Ze zijn nog te lief voor elkaar. Ik deelde zelf op de training weleens een stevige schop uit. Dat zit er bij vrouwen niet in", zegt Schenkel in gesprek met het Parool.

De Amsterdamse club ging in oktober hard onderuit tegen rivaal PSV (1-4 verlies). Die harde nederlaag had een voordeel, zo vertelt Schenkel: de speelsters durfden elkaar de waarheid te zeggen. "Daar was ik zo blij mee," blikt de trainer terug. "Ik heb mijn armen over elkaar geslagen en alleen maar zitten luisteren."

]]>
Sun, 08 Dec 2019 07:34:00 +0100
Bristol ruilt shirtje met KNVB in verband met jubileum https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263146/bristol-ruilt-shirtje-met-knvb-in-verband-met-jubileum https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/263146/bristol-ruilt-shirtje-met-knvb-in-verband-met-jubileum De KNVB bestaat vandaag precies 130 jaar. De Nederlandse voetbalbond staat stil bij dit jubileum met een uniek jubileumshirt. Alle verenigingen van Nederland ontvangen een exemplaar.

Als aandenken hoopt de KNVB dat de shirts een mooi plekje krijgen. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen. Een waar collectors item dat hopelijk een mooie plaats in jullie kantine krijgt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.

Vorige week was het de beurt aan de oudste zaalvoetbalvereniging van Roosendaal: Bristol. Als ondersteunend bondslid reikte Michael Thijs het oranje shirt uit aan Hans Lauwen. De dames kwamen mee op de foto voordat zij moesten spelen. Bristol had zelf een uniek shirt laten maken met speciale tekst: #1 indoor soccer team in Roosendaal since 1977.

]]>
Sun, 08 Dec 2019 07:08:00 +0100