Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description Snoeijs en Williams slaan toe tegen Slavia Praag https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184218/snoeijs-en-williams-slaan-toe-tegen-slavia-praag https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184218/snoeijs-en-williams-slaan-toe-tegen-slavia-praag PSV is derde geworden op de Women's Cup 2018. Het duel met Slavia Praag van zondag werd ruim gewonnen door de ploeg van trainer Sander Luiten: 8-2.

Waar de Eindhovenaren niks in te brengen hadden tegen Bayern München (9-0 verlies, red.), was dat tegen Slavia Praag wel anders. Al in de eerste helft liep PSV uit naar een 4-0 voorsprong.

Maddy Williams (2), Nadia Coolen en Kayleigh van Dooren scoorden de doelpunten. Na de rust ging PSV rustig verder met goals maken. Katja Snoeijs maakte de 5-0, waarna Slavia Praag nog wel terugkwam tot 5-2.

Via Williams en Snoeijs (2) liep PSV uiteindelijk uit naar een 8-2 overwinning. De volgende wedstrijd voor de ploeg van Luiten vindt plaats op vrijdag 24 augustus. Borussia Mönchengladbach is dan de tegenstander.

]]>
Sun, 19 Aug 2018 14:00:00 +0200
VIDEO | Dekker verslaat Martens met Montpellier https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184214/video-dekker-verslaat-martens-met-montpellier https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184214/video-dekker-verslaat-martens-met-montpellier Zaterdagavond stonden Anouk Dekker en Lieke Martens voor de verandering eens tegenover elkaar. De twee OranjeLeeuwinnen speelden met hun clubs, Montpellier en FC Barcelona, een vriendschappelijk duel.

Beide speelsters stonden in de basis in de wedstrijd die in 1-2 eindigde. Stefanie van der Gragt ontbrak bij FC Barcelona wegens een blessure. Montpellier kwam op voorsprong via Janice Cayman en de Belgische verdubbelde niet veel later de marge.

Alexia Putellas scoorde de 1-2, maar verder dan dat kwam Barcelona niet.

 

Beeld: Twitter - FCBFemeni

]]>
Sun, 19 Aug 2018 13:00:00 +0200
Sv Kadoelen zoekt club voor het Only Diva’s Toernooi https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184211/sv-kadoelen-zoekt-club-voor-het-only-divas-toernooi https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184211/sv-kadoelen-zoekt-club-voor-het-only-divas-toernooi Sv Kadoelen organiseert op zaterdag 25 augustus de 4e editie van het Only Diva's Toernooi. Het damestoernooi is ook dit jaar weer sterk bezet. Helaas hebben wij een afmelding gekregen en zoeken daarom nog een team (Topklasse t/m 3e klasse).


Ideale voorbereiding zo vlak voor de beker en competitie. Elke ploeg speelt vijf wedstrijden van 25 minuten.


Interesse? Stuur dan een mail naar michaeltiebesl@hotmail.com.

]]>
Sun, 19 Aug 2018 12:00:00 +0200
RVVH verliest leerzame oefenwedstrijd van Ter Leede https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184210/rvvh-verliest-leerzame-oefenwedstrijd-van-ter-leede https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184210/rvvh-verliest-leerzame-oefenwedstrijd-van-ter-leede Voor de eerste krachtmeting van het seizoen oefende RVVH tegen Ter Leede. Nieuwbakken trainer Andrew Thomas kon nog niet beschikken over de volledige selectie, net als Ter Leede, maar kon met 20 dames starten.

Alle speelsters kregen speeltijd. Dat betekende ook veel nieuwe meiden binnen de lijnen en dus erg wennen aan elkaar. Ter Leede, in 2017 landskampioen, was duidelijk de beter voetballende ploeg en won dan ook verdiend met 0-4 in Ridderkerk.

Ondanks het verlies kreeg trainer Thomas veel informatie over zijn selectie. Informatie die hij de komende tijd zal gebruiken om het eerste elftal vorm te geven en daarmee ook het tweede. Komende week zal RVVH zich verder voorbereiden op de eerste bekerwedstrijden de competitie.

 

Foto via: Jan Pott

]]>
Sun, 19 Aug 2018 09:00:00 +0200
''Ik zie mezelf wel in het buitenland spelen, om af te sluiten bij PSV'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184135/ik-zie-mezelf-wel-in-het-buitenland-spelen-om-af-te-sluiten-bij-psv https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184135/ik-zie-mezelf-wel-in-het-buitenland-spelen-om-af-te-sluiten-bij-psv Aniek Nouwen keert na het WK in Frankrijk met Oranje O20 weer terug bij PSV, de club waar ze als klein meisje al fan van was. "Als PSV terugkomt van trainingskamp, zal ik weer aansluiten", zo vertelt ze aan Omroep Brabant.

De verdedigster geeft daarbij aan dat 'een paar dagen rust' genoeg is. "Ik heb mijn vakantie al gehad, dus als ik dit (de uitschakeling van Oranje, red.) heb verwerkt, kan de focus weer vol op de competitie."

Nouwen heeft grotere dromen dan alleen spelen bij de Eindhovenaren: "Ik zie mezelf wel in het buitenland spelen, om vervolgens alles af te sluiten bij PSV", zegt ze. Wat voor speelster die eventuele buitenlandse club dan binnenhaalt?

"Ik kan als verdediger goed mijn man uitschakelen en ik denk dat ik ook een redelijk afstandsschot in de benen heb", aldus Nouwen. 

]]>
Sat, 18 Aug 2018 21:45:00 +0200
VIDEO | Houston Dash haalt uit tegen Washington Spirit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184138/video-houston-dash-haalt-uit-tegen-washington-spirit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184138/video-houston-dash-haalt-uit-tegen-washington-spirit Het Houston Dash van Vera Pauw heeft afgelopen nacht een ruime overwinning geboekt. Washington Spirit werd met maar liefst 4-0 verslagen.

Kealia Ohai, Sofia Huerta (2) en Kyah Simon zorgden voor de doelpunten. Voor de overwinning staat de ploeg van trainer Pauw nu zesde in de NWSL.

 

Beeld: YouTube

]]>
Sat, 18 Aug 2018 20:55:00 +0200
Middag laat van zich horen na kruisbandblessure: ''Daar kijk ik naar uit'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184150/middag-laat-van-zich-horen-na-kruisbandblessure-daar-kijk-ik-naar-uit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184150/middag-laat-van-zich-horen-na-kruisbandblessure-daar-kijk-ik-naar-uit In juni raakte Tessel Middag wederom geblesseerd aan haar knie. De middenveldster scheurde voor de tweede keer haar kruisband en dook vervolgens onder de radar. Zaterdag kwam ze met een update.

"Het is een tijd geleden dat ik iets van me heb laten horen", zo begint Middag haar post op Twitter. "Nadat ik in juni opnieuw geblesseerd raakte bij de OranjeLeeuwinnen, ben ik even offline gebleven. Het is vreselijk om voor de tweede keer in veertien maanden je kruisband te scheuren, zeker als professionele voetballer."

"Gelukkig heb ik lieve familie en vrienden", vervolgt de Nederlandse. "Inmiddels ben ik geopereerd en gestart met mijn revalidatie bij het SMC in Amsterdam, met fysio's die er het afgelopen jaar ook altijd al voor me zijn geweest. Het is nu zes weken na de operatie en het herstel verloopt goed."

Middag tekende half juli een contract bij West Ham United en zegt daar erg blij mee te zijn. "Later in het seizoen zal ik aansluiten bij het team, zodra ik weer trainingen op het veld kan doen. Daar kijk ik naar uit. Morgen is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en daarbij wens ik de meiden en de staf veel succes", besluit ze haar post.

 

 

Foto: West Ham United

]]>
Sat, 18 Aug 2018 19:45:00 +0200
LIVESTREAM | Dekker en co op bezoek bij Barcelona https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184144/livestream-dekker-en-co-op-bezoek-bij-barcelona https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184144/livestream-dekker-en-co-op-bezoek-bij-barcelona Een mooi oefenpotje op deze zaterdagavond. FC Barcelona en Montpellier nemen het in het Ciutat Esportiva Joan Gamper tegen elkaar op. De wedstrijd begint om 19:00 uur en is live te volgen via deze link.

Stefanie van der Gragt ontbreekt bij FC Barcelona wegens een blessure.

 

Opstelling FC Barcelona: Paños, Gemma Gili, A. Pereira, María León, Melanie, Losada, Mariona, Zaïra Flores, Duggan, Alexia, Martens

Opstelling Montpellier: Murphy, Torrent, Dekker, Karchaoui, Toletti, Blackstenius, Virginia Torrecilla, Cayman, Sembrant, Puntigan, Le Bihan

]]>
Sat, 18 Aug 2018 19:00:00 +0200
Nouwen tevreden over optredens WK: ''Heb mezelf wel laten zien'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184133/nouwen-tevreden-over-optredens-wk-heb-mezelf-wel-laten-zien https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184133/nouwen-tevreden-over-optredens-wk-heb-mezelf-wel-laten-zien De WK-droom van Oranje O20 zit er sinds afgelopen vrijdag op. De jonge Leeuwinnen werden in de kwartfinale uitgeschakeld door Engeland (2-1). Aniek Nouwen is daarom ook niet blij, maar ze is wel tevreden over haar eigen optredens op het toernooi in Frankrijk.

De uitschakeling doet pijn bij Oranje. "We geven de doelpunten veel te makkelijk weg", doelt de verdedigster op de twee treffers van Georgia Stanway. "Er had meer ingezeten, al is Engeland natuurlijk wel een heel goede tegenstander."

Nouwen is tevreden over haar eigen optredens in de vier wedstrijden op het WK. Ze scoorde zelfs tegen Ghana. "Ik heb mezelf wel laten zien, denk ik. Daar kan ik wel tevreden over zijn. En dan scoor ik ook nog. Het blijft lekker om als verdediger te scoren", aldus de PSV'er in gesprek met Omroep Brabant.

]]>
Sat, 18 Aug 2018 17:50:00 +0200
''We willen een rol van betekenis spelen in de Hoofdklasse'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184129/we-willen-een-rol-van-betekenis-spelen-in-de-hoofdklasse https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184129/we-willen-een-rol-van-betekenis-spelen-in-de-hoofdklasse VV Maarssen promoveerde afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse en is bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In gesprek met Vechtstroom.nl blikt trainer Marcel van Dijk alvast vooruit.

"Het liefst zouden wij een rol van betekenis willen spelen in de Hoofdklasse. Maar welke rol dat wordt, zal moeten blijken", begint de trainer, die bij aanvang van de competitie twee speelsters moet missen: Lianne Grin en Linda van der Meijden.

"Dat is voor ons een aderlating", geeft Van Dijk aan. "Zij kunnen het verschil maken. Laat ik het zo zeggen: als wij over een compleet team beschikken, kunnen we echt een rol spelen in de Hoofdklasse."

"Deze groep is heel ambitieus, dat is prettig om mee te werken", aldus Van Dijk.

]]>
Sat, 18 Aug 2018 17:00:00 +0200
VIDEO | Manchester United presenteert nieuwe mouwsponsor met toffe video https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184121/video-manchester-united-presenteert-nieuwe-mouwsponsor-met-toffe-video https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/184121/video-manchester-united-presenteert-nieuwe-mouwsponsor-met-toffe-video Voor Manchester United begint er een nieuw tijdperk. De Red Devils stopten in 2005 met het vrouwenvoetbal, om dit seizoen een comeback te maken. Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe mouwsponsor bij, die vandaag gepresenteerd werd.

Kohler, dat al mouwsponsor is van de mannentak, is vanaf vandaag ook de nieuwe sponsor van Manchester United Women. Dat werd bekendgemaakt via een toffe promo. 

 

 

Beeld: Twitter - Manchester United Women

]]>
Sat, 18 Aug 2018 13:15:00 +0200
Dit zijn de rugnummers van Middag, De Graaf en Reichardt bij West Ham https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183998/dit-zijn-de-rugnummers-van-middag-de-graaf-en-reichardt-bij-west-ham https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183998/dit-zijn-de-rugnummers-van-middag-de-graaf-en-reichardt-bij-west-ham Tessel Middag, Esmee de Graaf en Lucienne Reichardt tekenden alledrie deze zomer een contract bij West Ham United. Eerstgenoemde herstelt momenteel nog van een knieblessure, de andere twee kwamen al enkele keren in actie tijdens oefenduels.

Inmiddels zijn de rugnummers van de drie Nederlandse nieuwkomers ook bekendgemaakt. Middag speelde bij haar vorige club Manchester City nog met nummer 4, maar heeft nu rugnummer 6 toegewezen gekregen.

De Graaf verruilt nummer 7, wat ze had bij PEC Zwolle, voor nummer 17. Ook Reichardt houdt niet vast aan haar eerdere rugnummer bij Ajax. Zij speelt dit seizoen met 18 op haar rug.

 

Beeld: West Ham United

]]>
Sat, 18 Aug 2018 11:00:00 +0200
Achilles'29 en FC Twente spelen gelijk in oefenduels https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183997/achilles29-en-fc-twente-spelen-gelijk-in-oefenduels https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183997/achilles29-en-fc-twente-spelen-gelijk-in-oefenduels Vrijdagavond kwamen er weer twee Eredivisie-ploegen in actie. FC Twente speelde een oefenduel met MSV Duisburg, terwijl Achilles'29 de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding speelde. VV Bavel was daarin de tegenstander.

Op het terrein van Bon Boys in Haaksbergen wist de ploeg van trainer Tommy Stroot niet te winnen van Duisburg, dat uitkomt in de Bundesliga. Het bleef bij een doelpuntloos gelijkspel.

Van 22 tot en met 26 augustus verblijft FC Twente in Oostenrijk, waar het een trainingskamp afwerkt. Op zaterdag 25 augustus staat er een oefenduel op het programma. VfL Wolfsburg is dan de tegenstander.

Achilles'29 speelde de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. VV Bavel VR1 kwam op bezoek in Groesbeek. Bavel kwam op voorsprong via Lisa Jansen, maar in de tweede helft maakte Achilles gelijk. Daardoor eindigde het duel in 1-1.

]]>
Sat, 18 Aug 2018 10:00:00 +0200
SC 't Gooi op trainingskamp naar Engeland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183996/sc-t-gooi-op-trainingskamp-naar-engeland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183996/sc-t-gooi-op-trainingskamp-naar-engeland Ter voorbereiding op de landelijke competitie gaat de selectie van SC 't Gooi naar Engeland. Van 23 t/m 26 augustus verblijven ze in Bolton voor een trainingskamp. De 24-koppige selectie logeert in een hotel in het stadion van Bolton Wanderers.

Er worden twee oefenwedstrijden gespeeld tegen dit Engelse team, dat uitkomt in de Women's National League, Division One. Naast de wedstrijden krijgen de speelsters een gasttraining van een Engelse trainer. Ook wordt er een wedstrijd tussen de mannen van Bolton en Sheffield United bezocht.

In een eerdere trip versloeg SC 't Gooi op prachtige wijze Bolton Wanderers. Dit seizoen is de selectie onder leiding van Jaap Hofman en Gerard Ruijgt versterkt met speelsters van Zuidvogels, Saestum en talenten uit de jeugd.

SC 't Gooi gaat regelmatig met hun selectie naar het buitenland om internationale ervaring op te doen. Zo werd er eerder gespeeld tegen Liverpool, het nationale team van Malta, West Ham United, FC Barcelona en Tottenham Hotspur.

]]>
Sat, 18 Aug 2018 09:00:00 +0200
Samenvatting | Engeland schakelt Oranje O20 uit op WK (video) https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183995/samenvatting-engeland-schakelt-oranje-o20-uit-op-wk-video https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183995/samenvatting-engeland-schakelt-oranje-o20-uit-op-wk-video Het WK is ten einde voor Oranje O20. De ploeg van trainer Michel Kreek verloor in de kwartfinale met 2-1 van Engeland. Victoria Pelova scoorde het Nederlandse doelpunt.

 

Beeld: YouTube

]]>
Fri, 17 Aug 2018 22:15:00 +0200
Roord en Beerensteyn helpen Bayern aan monsteroverwinning tegen PSV https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183987/roord-en-beerensteyn-helpen-bayern-aan-monsteroverwinning-tegen-psv https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183987/roord-en-beerensteyn-helpen-bayern-aan-monsteroverwinning-tegen-psv PSV is de Women's Cup 2018 allesbehalve goed begonnen. De ploeg van trainer Sander Luiten verloor met maar liefst 9-0 van Bayern München.

Bayern begon met Lineth Beerensteyn in de basis en liep in de eerste helft al uit naar 6-0. Jill Roord viel in de rust in en scoorde de 8-0. Beerensteyn deed ook nog een duit in het zakje en zorgde ervoor dat de Duitse ploeg met 9-0 wist te winnen.

De volgende wedstrijd van PSV is zondag 19 augustus om 11:15 uur. De Eindhovenaren nemen het dan op tegen de verliezer van het duel tussen FC Zürich en Slavia Praag.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 21:05:00 +0200
Kreek trots op Oranje O20: ''De meiden hebben zich op een uitstekende manier getoond'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183971/kreek-trots-op-oranje-o20-de-meiden-hebben-zich-op-een-uitstekende-manier-getoond https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183971/kreek-trots-op-oranje-o20-de-meiden-hebben-zich-op-een-uitstekende-manier-getoond Het WK-avontuur van Oranje O20 eindigde in de kwartfinale. Engeland bleek daarin vrijdag met 2-1 te sterk en de jonge Leeuwinnen zaten er na afloop aardig doorheen. Ook bondscoach Michel Kreek was teleurgesteld, maar keek nuchter terug op het duel.

"Als je heel reëel bent, was Engeland de betere ploeg. We wisten dat ze over een dodelijke omschakeling beschikten met Lauren Hemp en Georgia Stanway. Een echt wapen, waar ze ook vandaag goed gebruik van maakten", vertelt hij aan OnsOranje.

Oranje kwam in de twaalfde minuut op voorsprong via Victoria Pelova: "Een mooie goal die natuurlijk vertrouwen gaf", aldus Kreek. "Het was alleen jammer dat Engeland daarna vrij snel twee keer scoorde. Dan weet je dat het moeilijker wordt, want bij elke aanval kan balverlies dodelijk zijn. We gingen daardoor twijfelen en waren misschien wel te voorzichtig aan de bal."

Ondanks de uitschakeling is de trainer trots op 'zijn' meiden. "We halen hier de kwartfinale en dat is iets om trots op te zijn bij het WK-debuut. Op dit hoogste podium hebben de meiden zich op een uitstekende manier getoond. Natuurlijk zijn er dingen te verbeteren als we echt naar de Europese en mondiale top willen."

"De toplanden hier doen alles net even sneller en doortastender. Willen we die concurrentie aan, dan zullen we daar stappen in moeten zetten. Maar voor nu was het WK een onvergetelijke ervaring voor de hele ploeg", besluit Kreek.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 20:00:00 +0200
VIDEO | Vlog: PSV reist af naar Zwitserland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183964/video-vlog-psv-reist-af-naar-zwitserland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183964/video-vlog-psv-reist-af-naar-zwitserland PSV vertrok donderdag naar Zwitserland om daar deel te nemen aan de Women's Cup 2018. In de eerste vlog, gehost door Pleun Raaijmakers en Dominique Bond Flasza, is te zien hoe dat verliep.

 

 

Beeld: YouTube - PSV

]]>
Fri, 17 Aug 2018 19:00:00 +0200
Oranje uitgeschakeld op WK na snelle doelpunten Stanway https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183957/oranje-uitgeschakeld-op-wk-na-snelle-doelpunten-stanway https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183957/oranje-uitgeschakeld-op-wk-na-snelle-doelpunten-stanway Het WK in Frankrijk zit erop voor Oranje O20. De ploeg van bondscoach Michel Kreek verloor vrijdag in de kwartfinale met 2-1 van Engeland en is daardoor uitgeschakeld.

Oranje begon het toernooi goed door te winnen van Nieuw-Zeeland (2-1) en Ghana (4-0). Het laatste groepsduel, met Frankrijk, ging met 4-0 verloren, waardoor Oranje tweede werd in de poule. De jonge Leeuwinnen bleken in de daaropvolgende kwartfinale echter niet opgewassen tegen Engeland.

Via Victoria Pelova kwam Oranje in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong, maar Georgia Stanway stal vervolgens de show. In de 20e minuut bracht ze Engeland op gelijke hoogte en drie minuten later schoot ze, na mooi samenspel met Lauren Hemp, de 2-1 binnen.

Engeland kreeg vervolgens genoeg kansen om die voorsprong uit te breiden, waar Nederland nauwelijks door de Engelse verdediging heen kwam. Ook in de tweede helft hadden de Lionesses de absolute overmacht.

Zo werd onder meer twee keer de lat getroffen en werd keepster Lize Kop regelmatig onder vuur genomen. De aanvoerster van Oranje bracht keer op keer redding en hield haar ploeg daarmee in leven. 

In de laatste tien minuten zette Oranje aan, maar het bleek de 2-1 achterstand niet meer goed te kunnen maken. Daardoor zit het WK erop voor de ploeg van Kreek.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 17:57:21 +0200
Nihom tevreden met loting: ''Had veel slechter gekund'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183930/nihom-tevreden-met-loting-had-veel-slechter-gekund https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183930/nihom-tevreden-met-loting-had-veel-slechter-gekund Ajax neemt het in de eerste knock-outronde van de UEFA Women's Champions League op tegen Sparta Praha, zo wees de loting vrijdagmiddag uit.

Trainer Benno Nihom is tevreden met de volgende tegenstander van de Amsterdammers: "We kennen ze niet zo goed. De komende tijd gaan we uitzoeken hoe ze spelen en welke spelers ze hebben", zo vertelt hij op de website van Ajax.

"Het is de kampioen van Tsjechië, een ploeg met ervaring. Het zal niet makkelijk worden, maar ik denk dat de loting veel slechter had gekund", vervolgt Nihom. "Ik schat de kansen op 50/50."

Voor het duel met Sparta Praha speelt Ajax eerst nog in de Eredivisie tegen PEC Zwolle (7 september, red.). "Die wedstrijd is op dit moment het belangrijkste. Er zijn genoeg dingen die beter kunnen, maar dat is logisch, we zijn pas 5 weken bij elkaar."

"Maar we hebben nog even, voor zowel de competitie als de dubbele confrontatie met Sparta Praag. We zullen ons op beide wedstrijden goed voorbereiden", besluit Nihom.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 16:05:00 +0200
Uitslag | Oranje uitgeschakeld op WK https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183910/uitslag-oranje-uitgeschakeld-op-wk https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183910/uitslag-oranje-uitgeschakeld-op-wk Vandaag stond voor Oranje O20 de kwartfinale van het WK op het programma. Engeland was de tegenstander in de wedstrijd, die om 16:00 uur begon. Het duel was live te volgen via Eurosport 2. Bekijk de hoogtepunten hier.

Opstelling Engeland: MacIver, Pacheco, Finnigan, Fisk, Patten, Stanway, Allen, Peplow, Kelly (90+1' Babajide), Hemp, Russo (84' Charles)

Opstelling Nederland: Kop, Ypema, Dijkstra, Nouwen, Doorn (80' Weerden), Van Schoonhoven (87' Van den Heuvel), Pelova, Van Deursen, Pattiwael (71' Jansen), Kalma, Smits

 

17.08.2018 Livescore
Engeland O20 - Oranje O20 2-1

 

Scoreverloop

12' 0-1 Victoria Pelova
20' 1-1 Georgia Stanway
23' 2-1 Georgia Stanway

 

Lees hier meer over de wedstrijd.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 15:15:00 +0200
Ajax loot Tsjechische kampioen in eerste knock-outronde UWCL https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183884/ajax-loot-tsjechische-kampioen-in-eerste-knock-outronde-uwcl https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183884/ajax-loot-tsjechische-kampioen-in-eerste-knock-outronde-uwcl Ajax neemt het in de eerste knock-out ronde van de UEFA Women's Champions League op tegen Sparta Praha. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon vrijdagmiddag uitgewezen.

De Amsterdammers wisten zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen door als eerste te eindigen in hun groep op het kwalificatietoernooi. Er werd gewonnen van Wexford Youths (4-1) en Linfield Ladies (2-0). Een doelpuntloos gelijkspel tegen Thór/KA bleek uiteindelijk genoeg voor het ticket voor de Champions League.

Sparta Praha pakte afgelopen seizoen de dubbel in Tsjechië en was een geplaatste club bij deze loting. De wedstrijden staan gepland voor 12/13 en 26/27 september. Ajax speelt sowieso het eerste duel thuis.

Het FC Barcelona van Lieke Martens heeft geloot tegen BIIK-Kazygurt uit Kazachstan, terwijl Bayern München het opneemt tegen ZFK Spartak. Ook is er een Nederlands onderonsje: Avaldsnes (Marije Brummel) speelt tegen Olympique Lyon (Shanice van de Sanden).

 

De volledige loting:

Honka - FC Zürich
Fiorentina - Fortuna Hjørring  
Ajax - Sparta Praha 
Avaldsnes - Lyon 
Ryazan-VDV - FC Rosengård 
Juventus - Brøndby 
SFK 2000 Sarajevo - Chelsea 
Atlético Madrid - Manchester City 
Thór/KA - Wolfsburg 
Gintra Universitetas - Slavia Praha
BIIK-Kazygurt - Barcelona 
Somatio Barcelona FA - Glasgow City
ŽFK Spartak - Bayern München 
St. Pölten - Paris Saint-Germain
WFC Kharkiv - Linköping
LSK Kvinner - Zvezda-2005 

]]>
Fri, 17 Aug 2018 14:12:00 +0200
Spitse trainde met Van Anholt en co: ''De jongens stonden voor me klaar'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183704/spitse-trainde-met-van-anholt-en-co-de-jongens-stonden-voor-me-klaar https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183704/spitse-trainde-met-van-anholt-en-co-de-jongens-stonden-voor-me-klaar Sherida Spitse speelt inmiddels bij het Noorse Vålerenga, maar daarvoor kwam ze uit voor onder meer SC Heerenveen en FC Twente. Ze begon met voetballen bij VV Sneek en speelde jarenlang in jongenselftallen. De middenveldster trainde een tijdje mee met de jongens C1 van Heerenveen, waar onder andere Pele van Anholt speelde.

"In de jeugd speelde ik altijd met dezelfde jongens. Tot een bepaalde leeftijd douchte ik gewoon met hen samen. Later deed ik dat in een scheidsrechtershokje", vertelt ze in Helden. "Ik hing er zeker niet maar wat bij. Als ik door een tegenstander onderuit werd gehaald, stonden de jongens voor me klaar. In de B1 was ik zelfs aanvoerder, dat vonden ze prima."

"Bij mijn 150ste interland, afgelopen juni in de WK-kwalicatiewedstrijd tegen Slowakije, zat een aantal van mijn oude ploeggenoten op de tribune in Heerenveen om naar me te komen kijken. Dat was leuk", zegt Spitse, die al op haar zestiende haar debuut maakte in het Nederlands elftal.

"In 2006 werkte ik net in de supermarkt toen mijn moeder ineens voor mijn neus stond om te vertellen dat ze een telefoontje van bondscoach Vera Pauw had gehad met de mededeling dat ik was geselecteerd voor Oranje. Ha, ik was snel weer weg bij de supermarkt", vertelt de middenveldster daarover.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 10:50:00 +0200
Oranje O20 treft Engeland in kwartfinale WK https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183782/oranje-o20-treft-engeland-in-kwartfinale-wk https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183782/oranje-o20-treft-engeland-in-kwartfinale-wk Vandaag staat voor Oranje O20 de kwartfinale van het WK in Frankrijk op het programma. In het Stade de la Rabine in Vannes is Engeland vanaf 16:00 uur de tegenstander. De wedstrijd is live te zien op Eurosport 2.

De ploeg van bondscoach Michel Kreek bereikte de kwartfinale door in de groepsfase te winnen van Nieuw-Zeeland (2-1) en Ghana (4-0). Het laatste groepsduel, met Frankrijk, ging met 4-0 verloren, waardoor Oranje tweede werd in de poule.

Engeland won in de poulefase met 1-3 van Noord-Korea, speelde gelijk (1-1) tegen Brazilië en haalde uit tegen Mexico: 6-1. De ploeg, die onder leiding staat van trainer Mo Marley, werd daardoor eerste in groep B.

De O20-teams van beide landen speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Dat gebeurde wel in de categorieën O15 tot en met O19. Er werd dertien keer gewonnen van Engeland, terwijl de Lionesses negen keer de winst pakten. Elf keer werd er gelijkgespeeld.

De wedstrijd tussen Engeland en Oranje begint vrijdagmiddag om 16:00 uur. Het duel is live te zien op Eurosport 2.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 09:45:00 +0200
Nederlandse meiden nemen deel aan eerste CP-voetbalkamp voor vrouwen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183817/nederlandse-meiden-nemen-deel-aan-eerste-cp-voetbalkamp-voor-vrouwen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/183817/nederlandse-meiden-nemen-deel-aan-eerste-cp-voetbalkamp-voor-vrouwen Van 8 tot en met 11 augustus vond in Spanje het eerste internationale IFCPF Female CP-football Development Camp & Competition plaats. Nederland werd vertegenwoordigd door drie meiden: Charlien Duarte Suarez en Luzdary van Wanum. Gabriella van Driel ging mee als begeleidster.

Aangezien er vrijwel geen landen zijn met een CP-voetbalteam speciaal voor vrouwen, speelden de Nederlanders samen met een groep Catalaanse meiden en twee Japanse vrouwen. 

Tijdens het Development Camp & Competition werd er getraind, een workshop gevolgd van het Internationaal Paralympisch Comité en werd er gekeken naar de wedstrijd tussen Spanje en Brazilië op het CP World Games CP-Football U19.

Ben jij een vrouw met een passie voor sport en voetbal? Heb je cerebrale parese of een niet-aangeboren hersenaandoening? Houd je van een uitdaging en zou je mee willen genieten van dit avontuur? Zoek dan snel contact op en sluit je aan bij deze geweldige internationale Female CP-Football beweging. Aanmelden kan via deze link.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 08:45:00 +0200