Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description VIDEO | Miedema schiet Arsenal met vier goals langs Slavia Praag https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254965/video-miedema-schiet-arsenal-met-vier-goals-langs-slavia-praag https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254965/video-miedema-schiet-arsenal-met-vier-goals-langs-slavia-praag Arsenal staat met een been in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Woensdagavond werd er met 5-2 gewonnen op bezoek bij Slavia Praag.

Arsenal had de totale overhand in het duel dat gespeeld werd in het Sinobo Stadion en begon zeer aanvallend. Dat leidde tot kansen voor onder meer Vivianne Miedema, Katie McCabe, Leah Williamson en Jordan Nobbs, die in de basis de voorkeur kreeg boven Jill Roord.

Daniëlle van de Donk kreeg ook een goede mogelijkheid, maar miste. Uiteindelijk was het in de 24e minuut wel raak. Miedema trof doel op aangeven van Beth Mead. Twee minuten later kon de Nederlandse spits weer juichen.

Ditmaal kwam de assist van McCabe, waarop Miedema voor de 2-0 zorgde. Vervolgens kwamen er kansen voor Nobbs, Kim Little en Mead. Uiteindelijk maakte Miedema nog voor rust haar hattrick compleet.

Van de Donk had een fraaie actie in huis, waarna Miedema de bal in kon tikken en zo dus haar derde treffer van de avond maakte. Vlak na rust scoorde de OranjeLeeuwin zelfs haar vierde doelpunt: 4-0.

Een benutte penalty van Kim Little zorgde zelfs voor een vijfde Arsenal-goal, waarna de Gunners de teugels iets liet vieren. Dat resulteerde in twee tegengoals van Slavia Praag. Katerina Svitkova en Mia Persson bepaalden zo de eindstand op 5-2.

]]>
Thu, 17 Oct 2019 20:02:00 +0200
'Shirtprobleem' Bloodworth in Duitse Bundesliga bijna opgelost https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254977/shirtprobleem-bloodworth-in-duitse-bundesliga-bijna-opgelost https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254977/shirtprobleem-bloodworth-in-duitse-bundesliga-bijna-opgelost Dominique Bloodworth speelde woensdagavond met VfL Wolfsburg de achtste finale van de UEFA Women's Champions League tegen FC Twente. De verdedigster scoorde tweemaal, waaronder een prachtige vrije trap.

"Dat was waarschijnlijk de mooiste goal van mijn gehele carrière", sprak Bloodworth na afloop tegenover Sportbuzzer. Ze oefent vaak op die vrije trap. "Gisteren heb ik er nog op getraind, maar toen gingen ze er niet allemaal in. Nu wel."

Haar man, Brandon Bloodworth, zat op de tribune. "Hij probeert er zo vaak mogelijk te zijn. Dat maakt het extra speciaal", aldus de verdedigster, die gisterenavond wel weer met de naam 'Bloodworth' achterop haar shirt speelde. In de competitie gaat ze nu nog door het leven als 'Janssen', haar meisjesnaam. Dat zal echter snel veranderen.

Bloodworth geeft aan dat die naam binnenkort "eindelijk" op haar shirt komt te staan bij competitiewedstrijden. Die verandering is aangevraagd en het zal ongeveer nog twee tot drie weken duren voordat ze ook echt met Bloodworth achterop haar shirt speelt in de Bundesliga.

De verdedigster speelde de afgelopen weken nog met meisjesnaam Janssen op haar rug in de competitiewedstrijden. Dat kwam omdat Bloodworth in Duitsland de naam moest gebruiken die op haar paspoort staat. Dat is tijdens de afgelopen interlandperiode aangepast, waardoor de Duitse voetbalbond nu ook de verandering door kan voeren.

]]>
Thu, 17 Oct 2019 19:37:00 +0200
VIDEO | Van den Bulk zet volgende stap in revalidatie na knieblessure https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254944/video-van-den-bulk-zet-volgende-stap-in-revalidatie-na-knieblessure https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254944/video-van-den-bulk-zet-volgende-stap-in-revalidatie-na-knieblessure Mooi nieuws vanuit Zweden. Sheila van den Bulk heeft de volgende stap in haar revalidatie na een zware knieblessure gezet.

De verdedigster scheurde in maart 2019 haar kruisband af en begon vervolgens aan een lange en zware revalidatie. "Dit is een enorme dreun zo vlak voor mijn seizoen, maar ik ben nog niet klaar", reageerde ze destijds.

Inmiddels gaat het zo goed met Van den Bulk, dat ze weer op het veld staat. En dat niet alleen: de verdedigster werkt ook alweer oefeningen af met de bal. Geweldig, Sheila!

]]>
Thu, 17 Oct 2019 18:32:00 +0200
Martens 'partner in crime' van gangmaker Van de Donk: ''Sowieso'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255068/martens-partner-in-crime-van-gangmaker-van-de-donk-sowieso https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255068/martens-partner-in-crime-van-gangmaker-van-de-donk-sowieso Daniëlle van de Donk staat bekend als een kleine gifkikker, maar heeft ook een hele andere kant. De middenveldster kan ook een echte druktemaker zijn, zo geeft ze toe voor de camera van OnsOranje.

"Ik kan ook heel druk zijn. Ik moet mezelf vermaken, dus dan ga ik andere mensen lopen klieren", lacht Van de Donk, die begin deze maand haar honderdste interland speelde. "Ik ben een beetje de gangmaker. Vaak weet ik wel wie ik moet opzoeken."

Dat zijn namelijk Lieke Martens en Shanice van de Sanden. "Toevallig zijn Jill (Roord) en Vicky (Victoria Pelova) goede aansluiting geweest bij de 'gang'. We hebben niet echt een 'gang', maar bijvoorbeeld met toernooien. Dan zitten we vaak langer samen."

"Ik heb zo m'n momenten", geeft de middenveldster aan. "Als we langer samen zijn, dan gaan we ons een beetje vervelen en dan gaan we lopen klieren", zegt Van de Donk, die Van de Sanden aanwijst als terugkerend slachtoffer."Mijn partner in crime is Lieke, sowieso. Shanice pakt altijd maar een van ons terug, dat is wel handig."

Van de Sanden en Roord hebben tijdens het WK in Frankrijk de kleine middenveldster nog wel even teruggepakt. "Ik kon er niet onderuit. Ze hebben me helemaal door het hotel meegesleurd, naar het zwembad en me in het zwembad gepleurd." 

]]>
Thu, 17 Oct 2019 17:38:00 +0200
FOTO | Goed nieuws! FC Twente-verdedigster dichtbij rentree https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255076/foto-goed-nieuws-fc-twente-verdedigster-dichtbij-rentree https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255076/foto-goed-nieuws-fc-twente-verdedigster-dichtbij-rentree Goed nieuws voor FC Twente en Lysanne van der Wal. De verdedigster is dichtbij haar rentree na een zware knieblessure.

Van der Wal liep in maart letsel aan de binnenkant van haar knie op en kwam sindsdien niet meer in actie. Dat kwam mede door een terugval die de verdedigster kende. Nu is Van der Wal dus bezig met de laatste loodjes van haar revalidatie.

"Ik kan opgelucht ademhalen omdat ik het laatste hoofdstuk van mijn revalidatie bijna heb afgesloten. Het is zo’n lange en bizar zware strijd geweest. Een strijd tussen mijzelf en mijn eigen lichaam", schrijft Van der Wal op Instagram.

De verdedigster kende 'tegenslag op tegenslag', zo geeft ze aan. "Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf voor een deel kwijt ben geraakt. Het spijt me enorm dat ik vele van jullie pijn heb gedaan met de dingen die ik deed of zei. Daarnaast ben ik jullie heel erg dankbaar voor de kracht die jullie mij gegeven hebben", is Van der Wal open.

"Deze blessure heeft mij laten inzien dat ik dankbaar mag zijn met een gezond en fit lichaam en dat ik dankbaar mag zijn dat ik elke dag mag doen waar ik het meest van hou! Vanaf nu ga ik vooral uitkijken naar het moment dat ik mijn comeback mag maken. Als het dan zover is zal ik 1 ding doen, genieten", aldus de verdedigster, die dus dichtbij haar rentree is.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik kan opgelucht ademhalen omdat ik het laatste hoofdstuk van mijn revalidatie bijna heb afgesloten. Het is zo’n lange en bizar zware strijd geweest. Een strijd tussen mijzelf en mijn eigen lichaam. Wij hebben elkaar intens gehaat maar ondertussen moesten wij weer 1 team worden. Met vol vertrouwen de strijd aan gegaan maar tegenslag op tegenslag heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf voor een deel kwijt ben geraakt. Het spijt me enorm dat ik vele van jullie pijn heb gedaan met de dingen die ik deed of zei. Daarnaast ben ik jullie heel erg dankbaar voor de kracht die jullie mij gegeven hebben. Deze blessure heeft mij laten inzien dat ik dankbaar mag zijn met een gezond en fit lichaam en dat ik dankbaar mag zijn dat ik elke dag mag doen waar ik het meest van hou! Vanaf nu ga ik vooral uitkijken naar het moment dat ik mijn comeback mag maken. Als het dan zover is zal ik 1 ding doen, genieten!???? Daarnaast wil ik Ruud heel erg bedanken voor het vertrouwen en de goede zorg! Zonder jou was dit niet gelukt????????

Een bericht gedeeld door Lysanne (@lysannevanderwal) op

]]>
Thu, 17 Oct 2019 16:47:00 +0200
KNVB houdt situatie in Turkije voorafgaand duel Oranje in de gaten https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255073/knvb-houdt-situatie-in-turkije-voorafgaand-duel-oranje-in-de-gaten https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255073/knvb-houdt-situatie-in-turkije-voorafgaand-duel-oranje-in-de-gaten De OranjeLeeuwinnen spelen op 8 november een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije. De KNVB is alert vanwege de Turkse inval in Syrië, maar verwacht geen problemen.

"Er is al overleg geweest met het ministerie van buitenlandse zaken over de huidige veiligheidssituatie, ­zoals vaker gebeurt als zulke zaken spelen", geeft persvoorlichter Daan Schippers aan in gesprek met Trouw.

De Nederlandse voetbalbond verwacht geen problemen, ook omdat het duel wordt gespeeld in Izmir, een plaats die redelijk ver van het oorlogsgebied af ligt. "Maar we zijn er alert op en maken in overleg met Buitenlandse Zaken een zorgvuldige afweging voordat we definitief afreizen naar Turkije", aldus Schippers.

De mannenploeg van Turkije raakte afgelopen week in opspraak. De spelers brachten tweemaal een militair saluut, dat wordt gezien als steun voor de Turkse inval in Syrië.

 

]]>
Thu, 17 Oct 2019 15:54:00 +0200
Van Domselaar: ''Je ervaart meteen het niveau van de wereldtop'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255002/van-domselaar-je-ervaart-meteen-het-niveau-van-de-wereldtop https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255002/van-domselaar-je-ervaart-meteen-het-niveau-van-de-wereldtop FC Twente trof woensdagavond VfL Wolfsburg in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League. Daarin gingen de Tukkers met 6-0 onderuit.

"Je ervaart meteen het niveau van de wereldtop", gaf Daphne van Domselaar na afloop aan voor de camera van FC Twente TV. "Een paar speelsters die daar rond liepen, zijn wel redelijk goed. De druk was hoog, je zag het meteen", doelt de keepster op het niveau van VfL Wolfsburg.

Ondanks de zes tegengoals was Van Domselaar wel redelijk tevreden over haar eigen wedstrijd. "Je kijkt altijd eerst naar de tegengoals. Dat is een beetje jammer. Maar ik denk dat ik wel redelijk het resultaat laag heb kunnen houden en de goals die erin zaten waren redelijk goed uitgespeeld, dus ik ben wel tevreden."

De jonge ploeg van FC Twente heeft veel geleerd van het duel, daar is de goalie van overtuigd. "Je ziet gewoon hoe jong wij zijn en hoe oud zij zijn. Hoe ervaren ze zijn. En dat wij nog niet zo ervaren zijn in de wereldtop. Het is mooi om dat nu te ervaren."

]]>
Thu, 17 Oct 2019 14:56:00 +0200
VIDEO | Cute! Bloodworth spot man op tribunes na goal tegen Twente https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255004/video-cute-bloodworth-spot-man-op-tribunes-na-goal-tegen-twente https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255004/video-cute-bloodworth-spot-man-op-tribunes-na-goal-tegen-twente Dominique Bloodworth speelde woensdagavond de gehele wedstrijd mee tegen FC Twente in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League. De verdedigster scoorde tweemaal.

Bij het juichen knuffelde het gehele team Bloodworth, maar de OranjeLeeuwin had alleen maar ogen voor haar man. Brandon Bloodworth zat op de tribune en kreeg van zijn vrouw op het veld een kushandje toegeworpen. Cute!

]]>
Thu, 17 Oct 2019 14:04:00 +0200
FC Barcelona toont spierballen: ''Competitie nog niet professioneel'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255042/fc-barcelona-toont-spierballen-competitie-nog-niet-professioneel https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/255042/fc-barcelona-toont-spierballen-competitie-nog-niet-professioneel FC Barcelona heeft zich donderdag hard uitgesproken over de toestand van het vrouwenvoetbal in Spanje. In een statement toont de club uit Catalonië de spierballen.

"De Primera Division, georganiseerd door de Spaanse voetbalbond, is een competitie die nog niet geniet van de volledige professionaliteit. We hebben het gebrek aan regulering op basisaspecten, zoals bijvoorbeeld een CAO voor speelsters, de technische structuren van clubs en de velden waarop de wedstrijden worden gespeeld", schrijft Barça onder meer.

Afgelopen weekend speelde FC Barcelona op bezoek bij Sporting de Huelva en na afloop van dat duel klaagden speelsters over de omstandigheden van het veld. De Catalanen zeggen dat de Spaanse voetbalbond en de hoofdsponsor van de competitie wel grote inspanningen heeft geleverd. "Maar het is duidelijk dat de verbeteringen niet van de een op de andere dag kunnen worden doorgezet."

FC Barcelona is zich ervan bewust dat zij zelf in een 'bevoorrechte situatie' verkeren. "Dankzij de sponsoring en onze structuur, kunnen we onze speelsters de beste voorwaarden bieden en kunnen we het vrouwenvoetbal professionaliseren", schrijft Barça, dat ook weet dat sommige clubs dat niet kunnen.

Daarom neemt FC Barcelona het heft in eigen handen: "FC Barcelona zal daarom alle thuiswedstrijden van FC Barcelona in de competitie uitzenden via de eigen kanalen. De club zal gratis beelden van de wedstrijden (maximaal twee minuten) verspreiden aan de media die daarom vragen. De club zal accreditatieverzoeken van alle media goedkeuren", zijn acties die de club vanaf vandaag uitvoert. 

]]>
Thu, 17 Oct 2019 13:16:00 +0200
Jansen hard na nederlaag: ''We schieten daar veel te kort in'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254978/jansen-hard-na-nederlaag-we-schieten-daar-veel-te-kort-in https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254978/jansen-hard-na-nederlaag-we-schieten-daar-veel-te-kort-in FC Twente ging woensdagavond hard onderuit op bezoek bij VfL Wolfsburg. In het AOK Stadion werd het 6-0 voor de Duitse ploeg. "Heel zuur", waren de eerste woorden van Renate Jansen, na afloop voor de camera van RTV Oost.

"Dit is gewoon de top. we kunnen allemaal dromen en die ambities hebben, maar dit is waar je als topsporter naartoe moet, naar dit niveau. We schieten daar nog gewoon veel te kort in", was de aanvalster hard. "Eigenlijk hebben we geen moment in de wedstrijd gezeten."

"Je weet dat je moet verdedigen. Wanneer je dat op je top doet, negentig minuten lang, dan weet ik ook dat we niet zoveel goals tegen hadden gehad. Maar de laatste 30 minuten geven we niks meer, niks extra's. Dan zie je het: zij scoren dan gewoon vier goals", aldus Jansen.

Dominique Bloodworth bewees haar waarde met twee goals, waaronder een fraaie vrije trap. "Je weet dat Dominique gewoon een fantastische trap heeft en dat ze zo'n vrije trap erin kan schieten. Dat doet ze ook. Maar die andere vijf goals zijn niet zo", is de aanvalster duidelijk. "In de eerste helft ook, de eerste goal kan er zo tussendoor gespeeld worden. Dat mag gewoon niet, zeker niet wanneer je al verdedigend in de eigen zestien staat. Dat wordt afgestraft. Dat voelen we ook wel."

"Dit is de absolute top in clubverband", besluit Jansen. "We hebben een jong team, maar we hebben ook een paar jeugdinternationals en een paar internationals. Daar moeten we meer van vragen. Dit is voor ons ook te weinig."

]]>
Thu, 17 Oct 2019 12:30:00 +0200
Stroot duidelijk: ''Het is beslist, nu hebben we een nieuw doel'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254973/stroot-duidelijk-het-is-beslist-nu-hebben-we-een-nieuw-doel https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254973/stroot-duidelijk-het-is-beslist-nu-hebben-we-een-nieuw-doel Voor FC Twente-trainer Tommy Stroot is het duidelijk, zijn team is uitgeschakeld in de Champions League. Tegen VfL Wolfsburg werd het maar liefst 6-0 voor de Duitsers.

"Nu weten we ook hoe het daadwerkelijk voelt. Dat is natuurlijk teleurstellend, maar uiteindelijk is het een les die we gehad hebben. Het maakt de verhouding duidelijk. VfL Wolfsburg vormt samen met Olympique Lyon de top twee van de wereld", zegt de Duitse oefenmeester in gesprek met RTV Oost.

Stroot heeft voor de return nog één doel, namelijk scoren. "Wie de beste ploeg van Europa aan het werk wil zien, moet naar De Grolsch Veste komen. Zo moeten we het zien, maar het is wel beslist. Geen enkele Nederlandse ploeg heeft ooit in de achtste finale van de Champions League weten te scoren, dus misschien moeten we dat maar als doelstelling nemen."

"Ik baal dat we steeds dezelfde dingen blijven doen als de druk te hoog wordt. We moeten proberen om aan het voetballen te komen. We moeten nog meer van onszelf eisen", aldus Stroot.

]]>
Thu, 17 Oct 2019 11:37:00 +0200
Primeur voor Leeuwinnen: speelsters met G-voetballers het veld op https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254999/primeur-voor-leeuwinnen-speelsters-met-g-voetballers-het-veld-op https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254999/primeur-voor-leeuwinnen-speelsters-met-g-voetballers-het-veld-op Voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Slovenië op 12 november in de GelreDome in Arnhem zal er voor de Leeuwinnen een primeur plaatsvinden.

De speelsters zullen namelijk met kinderen met een beperking het veld op lopen. Het is de tweede keer dat er speciaal voor kinderen met een beperking een line-up wordt georganiseerd rond een wedstrijd van Oranje. De eerste keer was vorig jaar, tijdens de interland tussen het Nederlands elftal en Frankrijk.

Voor de line-up zijn de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport op zoek naar 23 ING Oranjevriendjes die aan de hand van de Leeuwinnen het veld op willen lopen.

Van 16 oktober tot en met 30 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar aangemeld worden. Ken jij een G-voetballer, met of zonder voetbalclub, die er van droomt om samen met de OranjeLeeuwinnen het veld op te lopen? Schrijf een mooie motivatie en meld hem of haar nu aan!

]]>
Thu, 17 Oct 2019 10:50:00 +0200
Miedema geniet bij Arsenal: ''Dat miste ik bij Bayern München'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254987/miedema-geniet-bij-arsenal-dat-miste-ik-bij-bayern-muenchen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254987/miedema-geniet-bij-arsenal-dat-miste-ik-bij-bayern-muenchen Het nieuwe seizoen van de UEFA Women's Champions League is pas drie wedstrijden onderweg, maar Vivianne Miedema heeft er alweer zeven doelpunten in liggen voor Arsenal.

Woensdag scoorde ze vier keer in het heenduel met Slavia Praag, dat in 2-5 eindigde. De spits van Oranje is niet te stoppen in Londen. Vorig seizoen scoorde ze in de Women's Super League 22 goals in 20 duels en had de topscorer aller tijden van de OranjeLeeuwinnen een enorm aandeel in de landstitel van haar Engelse werkgever. Inmiddels heeft ze dit seizoen na zes wedstrijd ook al acht doelpunten gemaakt. Dat ze vaak scoort in de Engelse hoofdstad, ligt aan de speelstijl. 

"We spelen het type voetbal dat ik wil spelen en dat helpt me om belangrijk te zijn voor het team. Ik ben een nummer 9 en moet doelpunten maken. Dat is wat ik miste bij Bayern München en wat ik hier nu wel heb. Het was een van de belangrijkste redenen waarom ik hierheen kwam en waarom ik het hier zo naar mijn zin heb", vertelt ze op de clubwebsite. Daarnaast kent ze Jill Roord en Daniëlle van de Donk al van het Nederlands elftal, waardoor ze elkaar in het veld makkelijk kunnen vinden.

"Ik speel nu al vijf à zes jaar samen met Jill en 'DvD' in de nationale ploeg. En met Jill speel ik zelfs al van kleins af aan samen", zegt Miedema, die ook met de andere speelsters een goede klik heeft. "Dit is mijn derde seizoen hier en ik heb het gevoel dat zij mij nu echt hebben leren kennen en ik hen."

]]>
Thu, 17 Oct 2019 10:04:00 +0200
VIDEO | FC Twente hard onderuit tegen VfL Wolfsburg; twee goals Bloodworth https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254957/video-fc-twente-hard-onderuit-tegen-vfl-wolfsburg-twee-goals-bloodworth https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254957/video-fc-twente-hard-onderuit-tegen-vfl-wolfsburg-twee-goals-bloodworth FC Twente heeft woensdagavond in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League weinig kans gemaakt tegen VfL Wolfsburg. De Tukkers kwamen er in het AOK Stadion nauwelijks aan te pas: 6-0.

VfL Wolfsburg, met Dominique Bloodworth in de basis, begon sterk. Zo waren er kansen voor onder meer Sara Björk Gunnarsdóttir en Zsanett Jakabfi, maar zij hadden het vizier niet op scherp of troffen keepster Daphne van Domselaar op hun weg.

In de 24e minuut was het echter wel raak voor Jakabfi. Op aangeven van Ingrid Engen wist zij Van Domselaar te passeren. De doelvrouw trad niet veel later goed op bij een schot van Alexandra Popp en voorkwam zo een grote achterstand. Voor rust viel de 2-0 alsnog.

Van Domselaar bracht nog redding, maar in de rebound was het weer Jakabfi, die zo VfL Wolfsburg op een 2-0 voorsprong zette. Na rust had FC Twente een periode waarin het wat sterker was. Daar gingen wel twee kansjes voor de thuisploeg aan vooraf.

Bente Jansen deed een poging, maar schoot in de handen van keepster Hedvig Lindahl. Na een uur spelen werd door VfL Wolfsburg echter de genadeklap uitgedeeld. Uit een corner werkte Bloodworth de 3-0 binnen.

De ploeg van trainer Tommy Stroot beet vervolgens van zich af. Zo schoot Davinia Vanmechelen op doel, maar het schot van de Belgische ging over. Van Domselaar hield haar ploeg op de been, want VfL Wolfsburg werd na iets meer dan een uur spelen weer sterker.

De keepster bracht fraai redding op pogingen van Noëlle Maritz en Pernille Harder, maar moest in de 71e minuut wel capituleren toen Harder via de onderkant van de lat hard raak schoot: 4-0.

Invalster Fridolina Rolfö deed er nog een schepje bovenop door de bal met het hoofd binnen te werken. Bloodworth bepaalde op fraaie wijze de eindstand: de OranjeLeeuwin werkte schitterend een vrije trap binnen en maakte zo de 6-0.

Daardoor lijkt het Champions League-avontuur van FC Twente Vrouwen in de achtste finale te stranden. De return staat voor woensdag 30 oktober op het programma.

Opstelling VfL Wolfsburg: Lindahl, Wedemeyer (61' Rolfö), Goessling, Bloodworth, Rauch, Gunnarsdóttir (75' Neto), Harder, Engen, Maritz (61' Blässe), Jakabfi, Popp

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Weerden, Van den Goorbergh, Wilms, B. Jansen (82' Peddemors), Vanmechelen (78' Darnoud), Kalma (90+' Speelman), R. Jansen

]]>
Thu, 17 Oct 2019 09:22:00 +0200
WOW! Oefenduel tussen Engeland en Duitsland op Wembley uitverkocht https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254979/wow-oefenduel-tussen-engeland-en-duitsland-op-wembley-uitverkocht https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254979/wow-oefenduel-tussen-engeland-en-duitsland-op-wembley-uitverkocht Op zaterdag 9 november zal er in Engeland historie geschreven worden. Op die dag vindt namelijk in het Wembley Stadium de oefeninterland tussen Engeland en Duitsland plaats.

Voor die wedstrijd zijn inmiddels alle kaarten verkocht: alle 90.000 tickets zijn over de toonbank gegaan, zo maakte de Engelse voetbalbond woensdag bekend. Als die 90.000 toeschouwers ook daadwerkelijk aanwezig zijn, zal het vorige record van meeste toeschouwers bij een vrouwenvoetbalwedstrijd in Engeland verbroken worden.

Dat record staat momenteel op 80.023 bezoekers bij de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Japan op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. "Dit is een geweldig gebaar van steun voor de ploeg en de staf na een geweldig jaar vol vooruitgang", zegt Sue Campbell, directeur vrouwenvoetbal bij de FA.

Campbell hoopt dat iedereen die een kaartje heeft gekocht, ook uiteindelijk aanwezig is op Wembley. "Dat zou het extra speciaal maken."

]]>
Thu, 17 Oct 2019 08:36:00 +0200
Roetgering baalt als een stekker: ''Nou, welkom in de wereldtop'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254974/roetgering-baalt-als-een-stekker-nou-welkom-in-de-wereldtop https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254974/roetgering-baalt-als-een-stekker-nou-welkom-in-de-wereldtop FC Twente heeft woensdagavond met ruime cijfers verloren. In Duitsland werd het maar liefst 6-0 voor VFL Wolfsburg. FC Twente-captain Maud Roetgering baalt als een stekker van de nederlaag.

"De speelsters hebben met elkaar afgesproken dat ze naar de wereldtop willen. Nou, welkom in de wereldtop", begint Roetgering zwaar teleurgesteld in gesprek met Tubantia. De verdedigster vindt dat een aantal goals voorkomen hadden kunnen worden. "Als we geconcentreerd zijn en adequaat hadden verdedigd, hadden we drie van de zes goals kunnen voorkomen."

Roetgering hoopt dat het treffen met VfL Wolfsburg een les is geweest voor de jonge ploeg. "Ik speel deze wedstrijden niet meer voor mezelf, ik heb alles al meegemaakt. Vanavond heeft iedereen kunnen zien dat we veel talent hebben, maar dat er op dit niveau ook andere dingen worden gevraagd."

Toch wil de aanvoerster het niet alleen bij hen zelf neerleggen. "Bij ons lopen de benen in het laatste half uur leeg, terwijl zij dan nog enorm veel power en frisheid kunnen brengen", besluit de aanvoerder lovend.

]]>
Thu, 17 Oct 2019 07:42:00 +0200
Bloodworth belangrijk tegen Twente: ''De mooiste goal uit mijn loopbaan'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254981/bloodworth-belangrijk-tegen-twente-de-mooiste-goal-uit-mijn-loopbaan https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254981/bloodworth-belangrijk-tegen-twente-de-mooiste-goal-uit-mijn-loopbaan Uitgerekend een international van Nederland deed FC Twente woensdagavond in Wolfsburg extra pijn. Verdedigster Dominique Bloodworth scoorde twee keer tegen de Tukkers. 

De verdediger maakte de 3-0 en de 6-0, wat uiteindelijk ook de eindstand zou zijn. Die laatste goal maakte ze uit een vrije trap en dat doelpunt zal ze niet snel meer vergeten. "Die tweede goal was de mooiste uit mijn loopbaan", citeert TC Tubantia haar na afloop van het duel.

"Ik was voor het duel wel extra zenuwachtig", aldus Bloodworth, die deze zomer van Arsenal naar Wolfsburg verkaste. "Ik wilde natuurlijk winnen en de nul houden. Dit is een geweldige uitgangspositie. Nu kunnen we over twee weken rustig naar Enschede afreizen."

]]>
Thu, 17 Oct 2019 07:00:00 +0200
Uitslag | Zeges voor Bayern, Wolfsburg en Arsenal, gelijkspel Atléti https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254861/uitslag-zeges-voor-bayern-wolfsburg-en-arsenal-gelijkspel-atleti https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254861/uitslag-zeges-voor-bayern-wolfsburg-en-arsenal-gelijkspel-atleti Vandaag stonden de eerste wedstrijden van de achtste finales van de UEFA Women's Champions League op het programma. Daarin kwamen verschillende Nederlanders in actie.

BIIK Kazygurt 0-5 Bayern München

23' 0-1 Jana Damnjanovic

28' 0-2 Lina Magull (p.)

38' 0-3 Lina Magull

73' 0-4 Emily Gielnik

70' 0-5 Nicole Rolser

Opstelling Bayern München: Schlüter, Beerensteyn, Lohmann, Hendrich, Wenninger, Gielnik, Simon (76' Leupolz), Laudehr (55' Riley), Damnjanovic, Dallmann (71' Rolser), Magull

VfL Wolfsburg 6-0 FC Twente

24' 1-0 Zsanett Jakabfi

37' 2-0 Zsanett Jakabfi

61' 3-0 Dominique Bloodworth

71' 4-0 Pernille Harder

78' 5-0 Fridolina Rolfö

89' 6-0 Dominique Bloodworth

Opstelling VfL Wolfsburg: Lindahl, Wedemeyer (61' Rolfö), Goessling, Bloodworth, Rauch, Gunnarsdóttir (75' Neto), Harder, Engen, Maritz (61' Blässe), Jakabfi, Popp

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Weerden, Van den Goorbergh, Wilms, B. Jansen (82' Peddemors), Vanmechelen (78' Darnoud), Kalma (90+' Speelman), R. Jansen

Slavia Praag 2-5 Arsenal

24' 0-1 Vivianne Miedema

26' 0-2 Vivianne Miedema

39' 0-3 Vivianne Miedema

52' 0-4 Vivianne Miedema

58' 0-5 Kim Little (p.)

71' 1-5 Svitkova

89' 2-5 Persson

Opstelling Arsenal: Peyraud-Magnin, Evans, Williamson (67' Quinn), Beattie, McCabe (67' Mitchell), Little, Wälti, Nobbs, Mead, Miedema (76' Roord), Van de Donk

20:00 Manchester City 1-1 Atlético Madrid 

13' 1-0 Janine Beckie

81' 1-1 Charlyn Corral

Opstelling Atlético Madrid: Van Veenendaal, Robles, Aleixandri, Tounkara, Menayo, Sosa, Meseguer (56' Santos), Linari, Corral, Ludmila, Duggan 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 22:00:00 +0200
LIVESTREAM | FC Twente op bezoek bij VfL Wolfsburg in achtste finale https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254949/livestream-fc-twente-op-bezoek-bij-vfl-wolfsburg-in-achtste-finale https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254949/livestream-fc-twente-op-bezoek-bij-vfl-wolfsburg-in-achtste-finale FC Twente neemt het vanavond in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League op tegen VfL Wolfsburg. Het treffen, gespeeld in het AOK Stadion, begint om 18:00 uur en is live te volgen via onderstaande livestream.

Opstelling VfL Wolfsburg: Lindahl, Wedemeyer, Goessling, Bloodworth, Rauch, Gunnarsdóttir, Harder, Engen, Maritz, Jakabfi en Popp

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Weerden, Van den Goorbergh, Wilms, B. Jansen, Vanmechelen, Kalma en R. Jansen

]]>
Wed, 16 Oct 2019 17:50:00 +0200
Zware avond FC Twente: ''3-1 een fantastisch resultaat'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254950/zware-avond-fc-twente-3-1-een-fantastisch-resultaat https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254950/zware-avond-fc-twente-3-1-een-fantastisch-resultaat FC Twente treft vanavond VfL Wolfsburg in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League. De Duitse ploeg behoort tot de beste clubs van Europa, zo weet ook FC Twente-voorzitter Hans Siers.

"Na Lyon is Wolfsburg dé club in Europa die op dit moment de lakens uitdeelt. Wij hebben daartegenover een heel jong elftal", zegt hij in gesprek met Tubantia. De ploeg van trainer Tommy Stroot is volgens Siers nog altijd een 'regionale club'.

"Als het vanavond 3-1 wordt, is dat een fantastisch resultaat. Wat we tot nu toe met die meiden bereikt hebben maakt me als voorzitter al trots", besluit hij. De wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en FC Twente, gespeeld in het AOK Stadion, begint vanavond om 18:00 uur.

]]>
Wed, 16 Oct 2019 17:48:00 +0200
Stroot maakt opstelling voor treffen met VfL Wolfsburg bekend https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254940/stroot-maakt-opstelling-voor-treffen-met-vfl-wolfsburg-bekend https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254940/stroot-maakt-opstelling-voor-treffen-met-vfl-wolfsburg-bekend FC Twente speelt vanavond in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League. VfL Wolfsburg is daarin vanaf 18:00 uur de tegenstander.

Trainer Tommy Stroot heeft zojuist zijn opstelling bekendgemaakt. Onder de lat staat Daphne van Domselaar, de nieuwe nummer een van de Tukkers sinds het vertrek van Nicky Evrard.

De verdediging wordt gevormd door captain Maud Roetgering, Danique Ypema, Suzanne Giesen en Ashleigh Weerden. Op het middenveld staan Bente Jansen, Wilms en Cheyenne van den Goorbergh. Voorin moeten Renate Jansen, Davinia Vanmechelen en Fenna Kalma voor doelpunten gaan zorgen.

Bij VfL Wolfsburg staat OranjeLeeuwin Dominique Bloodworth in de basis. De wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en FC Twente begint om 18:00 uur en wordt live uitgezonden op TV Oost.

Opstelling VfL Wolfsburg: Lindahl, Wedemeyer, Goessling, Bloodworth, Rauch, Gunnarsdóttir, Harder, Engen, Maritz, Jakabfi en Popp

Wissels: Abt, Stolze, Cláudia Neto, Blässe, Rolfö en Wolter

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Weerden, Van den Goorbergh, Wilms, B. Jansen, Vanmechelen, Kalma en R. Jansen

Wissels: Niënhuis, Altelaar, Ellouzi, Darnoud, Hilhorst, Speelman en Peddemors

]]>
Wed, 16 Oct 2019 16:33:00 +0200
FC Twente wil stunten tegen Europese top: ''Niets te verliezen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254747/fc-twente-wil-stunten-tegen-europese-top-niets-te-verliezen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254747/fc-twente-wil-stunten-tegen-europese-top-niets-te-verliezen FC Twente neemt het vanavond in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League op tegen VfL Wolfsburg. Europese top, daar is de 28-jarige Renate Jansen duidelijk over in gesprek met De Telegraaf.

"Maar wij hebben niets te verliezen", geeft de aanvalster aan. Ze staat vanavond tegen Dominique Bloodworth, die Jansen goed kent door de OranjeLeeuwinnen. "We kwamen elkaar direct na de loting tegen op de gang. Toen hebben we het er even over gehad. ’Do’ vindt het ook leuk om tegen een Nederlandse ploeg te spelen."

De ploeg van trainer Tommy Stroot weet dat het lastig gaat worden vanavond tegen de regerend Duits kampioen en bekerwinnaar. "Ik hoop dat het geen geflatteerde uitslag wordt. We hebben een Duitse trainer, Tommy Stroot, die zal met een goed tactisch plan komen. Wie weet kunnen we voor een stuntje zorgen", aldus Jansen.

]]>
Wed, 16 Oct 2019 15:51:00 +0200
''Dan moet FC Twente snel de contracten van alle speelsters openbreken'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254862/dan-moet-fc-twente-snel-de-contracten-van-alle-speelsters-openbreken https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254862/dan-moet-fc-twente-snel-de-contracten-van-alle-speelsters-openbreken FC Twente speelt vanavond in de achtste finales van de Champions League tegen een Europese grootmacht. De ploeg van trainer Tommy Stroot gaat op bezoek bij VfL Wolfsburg.

De oefenmeester maakt zich geen illusies in het duel met de Duitse topclub. "Wolfsburg tegen FC Twente vrouwen is hetzelfde als de mannen van Barcelona tegen FC Twente spelen", zegt Stroot in gesprek met TC Tubantia. "Alleen als zij de slechtste dag van het jaar hebben en wij de beste, dan kunnen we meekomen."

Wolfsburg won al tweemaal de Champions League en is regerend Duits kampioen en bekerwinnaar. Ook nu zijn de Duitsers nog zonder puntenverlies. "Wolfsburg won op het eind van vorig seizoen met 6-0 van Bayern München met de internationals Jill Roord en Lineth Beerensteyn in de ploeg. Ik vraag me wel eens af wat ze hier in de interlandweken doen, want dan is iedereen weg", aldus Stroot.

De Duitse trainer van FC Twente weet dat Wolfsburg volle bak gaat. "Kampioen van Duitsland worden ze sowieso. Dat weten ze. In Wolfsburg telt dit seizoen maar één titel: de Champions League", meent Stroot. "Als wij stunten, dan moet FC Twente heel snel de contracten van alle speelsters openbreken... En dat van de trainer natuurlijk, haha."

Het treffen tussen VfL Wolfsburg en FC Twente begint vanavond om 18:00 uur. 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 14:54:00 +0200
Van de Donk blikt terug: ''Dacht dat ik heel de wereld aan kon'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254917/van-de-donk-blikt-terug-dacht-dat-ik-heel-de-wereld-aan-kon https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254917/van-de-donk-blikt-terug-dacht-dat-ik-heel-de-wereld-aan-kon Daniëlle van de Donk speelde vorige week haar honderdste interland voor Oranje. De middenveldster is van mening dat de stap naar het buitenland haar verder heeft geholpen. Dat zegt Van de Donk voor de camera van OnsOranje.

"Dat vond ik heel moeilijk. Ik wilde eigenlijk niet weg bij mijn familie en vrienden, maar ik heb het toch gedaan", blikt ze terug. "Ik ben echt trots op mezelf. Ik heb het daar ook gewoon waar kunnen maken", aldus de jubilaris.

Van de Donk vertelt dat het haar op het mentaal vlak en qua spel veel heeft gebracht. "Ik dacht dat ik heel de wereld aan kon. Als je dan bij Arsenal komt voetballen en er staan tien andere speelsters om je heen, dan krijg je niet altijd de bal. Dat heeft me wel weer even netjes met twee benen op de grond gezet. Ik denk dat ik dat nodig had op dat moment", is ze van mening.

]]>
Wed, 16 Oct 2019 13:56:00 +0200
Roetgering over Wolfsburg: ''Elk goed team heeft ook zijn mindere puntjes'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254836/roetgering-over-wolfsburg-elk-goed-team-heeft-ook-zijn-mindere-puntjes https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/254836/roetgering-over-wolfsburg-elk-goed-team-heeft-ook-zijn-mindere-puntjes Vanavond speelt FC Twente de achtste finale van de UEFA Women's Champions League. VfL Wolfsburg is daarin de tegenstander en FC Twente-aanvoerster Maud Roetgering heeft heel veel zin in het duel, zo zegt ze voor de camera van FC Twente TV.

"Ik denk dat we er klaar voor zijn, we hebben er alles aan gedaan. Wij weten natuurlijk dat zij heel goed zijn, maar elk goed team heeft natuurlijk ook zijn mindere puntjes", is de verdedigster van de Tukkers realistisch.

"Wij hebben goed geanalyseerd en we gaan proberen die mindere punten bloot te leggen en daarop in te spelen. Verder gaan we proberen om veel passie en strijd in de wedstrijd te leggen. Dan zien we aan het eind van de rit hoe ver we komen", aldus Roetgering. Het treffen tussen VfL Wolfsburg en FC Twente begint vanavond om 18:00 uur.

]]>
Wed, 16 Oct 2019 12:54:00 +0200