Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268570/sc-heerenveen-neemt-afscheid-van-doelvrouw-spaans-avontuur-wacht https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268570/sc-heerenveen-neemt-afscheid-van-doelvrouw-spaans-avontuur-wacht Na Niagara Falls - New York, Fort Myers – Florida en een korte tussenstop bij SC Heerenveen wordt Tenerife de nieuwe bestemming voor Shania van Nuland. De talentvolle keepster, nog altijd pas 22 jaar, tekende er deze week een contract dat haar full-prof maakt in de Spaanse profcompetitie.

Van Nuland, uit het Brabantse Vinkel, werd drie maal uitgeroepen tot best defensive player in de Amerikaanse collegecompetitie en werd USA-kampioen met de profs van Western New York Flash. Op Tenerife wordt zij gehaald om haar organisatie- en meevoetballende kwaliteiten, om zo de ploeg een impuls te geven in de strijd tegen degradatie in de Segunda Pro.

De nieuwe coach, deze winter overgekomen van Valencia, heeft deze week ook twee internationals van Panama aan zich weten te binden. Vandaag viel het vliegticket van de club op de mat en donderdag in alle vroegte vertrekt Van Nuland al naar Tenerife. Het profcontract is reeds geregistreerd bij de Spaanse bond, dus als het even meezit is de goalie zondag al speelgerechtigd.

]]>
Tue, 21 Jan 2020 21:11:00 +0100
Bristol Dames dromen van Eredivisie zaalvoetbal https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268465/bristol-dames-dromen-van-eredivisie-zaalvoetbal https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268465/bristol-dames-dromen-van-eredivisie-zaalvoetbal De dames van Bristol hebben serieus kans om kampioen te worden in de Hoofdklasse. Mazzelstars, die van begin af aan de ranglijst aanvoerden, laat de laatste wedstrijden veel punten liggen. Tegen HBSS werd gelijk gespeeld, en vorig week liep het een nederlaag op tegen Feyenoord.

De voorsprong die de ploeg uit Zoetermeer had is nu omgezet naar één punt achterstand. Bristol wist de laatste lastig uitwedstrijd te winnen in en tegen Den Haag met 1-4. De Roosendaalse formatie heeft dus de unieke kans om Eredivisie zaalvoetbal naar Roosendaal te halen.

De komende twee wedstrijden kan de slag al geslagen worden. Vrijdag spelen beiden teams tegen elkaar, en woensdag 29 januari strijden ze tegen elkaar in sporthal de Roos. De laatste ontmoeting is thuis 26 februari in sporthal de Roos.

]]>
Tue, 21 Jan 2020 14:07:00 +0100
'PSV bracht bod uit op winnares Belgische Gouden Schoen' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267820/psv-bracht-bod-uit-op-winnares-belgische-gouden-schoen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267820/psv-bracht-bod-uit-op-winnares-belgische-gouden-schoen Tessa Wullaert heeft vorige week voor de derde keer de Belgische Gouden Schoen gewonnen. De Belgische aanvalster staat momenteel onder contract bij Manchester City, maar daar kan snel verandering in komen.

Haar manager Gunter Thiebaut laat weten aan HLN dat er clubs zijn die interesse hebben getoond in de 26-jarige aanvalster. Eén van die clubs is de huidige koploper van de Eredivisie: PSV. Volgens de Belgische krant heeft de Eindhovense club ook een bod uitgebracht op Wullaert. 

Ook Bayern München heeft de aanvalster op het lijstje staan."In Duitsland heb ik alles gewonnen. Drie keer de beker, twee keer kampioen. Maar je weet nooit. Nederland interesseert me wel. Dicht bij thuis", zegt Wullaert in gesprek met het Belgische medium.

Manchester City wil de aanvalster deze winter echter niet laten gaan. Mogelijk komt het komende zomer wel van een vertrek bij de club uit Engeland. Het contract van Wullaert loopt namelijk deze zomer af.

]]>
Tue, 21 Jan 2020 13:00:00 +0100
Vrouwen Voetbalacademie Rijnmond van start: ''Willen aan zichzelf werken'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268427/vrouwen-voetbalacademie-rijnmond-van-start-willen-aan-zichzelf-werken https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268427/vrouwen-voetbalacademie-rijnmond-van-start-willen-aan-zichzelf-werken Zondag 19 januari is de Vrouwen Voetbalacademie (VVAR) dan echt van start gegaan. Het initiatief van Topklasse trainer Andrew Thomas was op dag één al gelijk een succes.

Vrouwen Voetbal Academie Rijnmond (VVAR) is een initiatief van Andrew Thomas in samenwerking met RVVH. Met twee teams in de landelijke klassen is RVVH één van de meest toonaangevende clubs binnen het vrouwenvoetbal in de regio Rijnmond.

Vrouwen één speelt op het hoogste amateurniveau, de Topklasse. Het tweede team speelt eerste klasse. Andrew Thomas is een ervaren trainer met een passie voor het vrouwenvoetbal. Hij vindt dat er nog te weinig aandacht is voor vrouwen en meisjes binnen veel verenigingen. Daarom is VVAR opgericht. Met VVAR willen Andrew laten zien dat plezier en topsport prima samengaan. Sterker nog, hij gelooft dat plezier de basis is voor goede prestaties.

Dat plezier straalde er zondag af. Onder een strakblauwe hemel kwamen meisjes van allerlei verenigingen en niveaus naar Ridderkerk. Ze werden getrakteerd op een afwisselende training met een hoge intensiteit. Er werd getraind op techniek en eigen vaardigheid. Thomas wist met kleine aanwijzingen de meiden al snel vorderingen te laten maken. 

"Ik zie dat deze meiden echt aan zichzelf willen werken", zegt Thomas. "De verschillen onderling  zijn misschien aanwezig maar door alle meisjes individueel te begeleiden is dat binnen deze training geen probleem. Sterker nog, de meiden kunnen zich aan elkaar optrekken. Mooi aan dit soort trainingen is ook dat iedereen gemotiveerd is. Dat is op de training bij de eigen club wel eens anders. Daar heb je ook wel eens medespelers die niet dezelfde motivatie hebben om beter te willen worden. Hier wel", aldus Thomas.

Door een aantal afzegging zijn er nog plaatsen beschikbaar bij de VVAR. Aanmelden kan nog op de website.

Foto: Jan Pott

]]>
Tue, 21 Jan 2020 11:54:00 +0100
SC Heerenveen ziet aanvalster na half seizoen naar thuisland vertrekken https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268436/sc-heerenveen-ziet-aanvalster-na-half-seizoen-naar-thuisland-vertrekken https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268436/sc-heerenveen-ziet-aanvalster-na-half-seizoen-naar-thuisland-vertrekken SC Heerenveen neemt afscheid van Celien Guns. De aanvalster heeft maandagavond een contract getekend bij Club Brugge.

Dat heeft de Belgische club bekendgemaakt via sociale media. Guns speelde sinds dit seizoen voor SC Heerenveen. De aanvalster kwam destijds over van het Belgische KRC Genk, waar ze sinds de zomer van 2018 speelde.

De 21-jarige Guns versterkte deze zomer de ploeg van trainer Roeland ten Berge en kwam dit seizoen een aantal keer in actie in de Eredivisie. Daarnaast speelde ze in de Eredivisie Cup mee namens SC Heerenveen. In de wedstrijden tegen VV Alkmaar scoorde Guns drie keer. Nu keert de aanvalster dus terug in haar thuisland. Bij Club Brugge heeft Guns een contract tot het einde van het seizoen getekend. 

]]>
Tue, 21 Jan 2020 10:51:00 +0100
RVVH vrouwen stranden in Eindhoven https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268410/rvvh-vrouwen-stranden-in-eindhoven https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268410/rvvh-vrouwen-stranden-in-eindhoven In de tussenronde voor de Landelijke KNVB beker moesten de vrouwen van RVVH hun meerdere erkennen in FC Eindhoven dat met 3-1 te sterk was. Net als vorig seizoen strandde RVVH net voor de achtste finales waar ook de Eredivisieploegen zullen instromen.

Trainer Andrew Thomas  had vanaf de eerste training na de winterstop met zijn vrouwen toegewerkt naar de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Eindhoven staat tweede in de topklasse en RVVH had deze competitie al eens nipt verloren in de lichtstad.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was RVVH de betere ploeg. Het tactisch plan van Thomas leek zijn vruchten af te werpen. FC Eindhoven staat bekend om haar goede verdediging en echte kansen kreeg RVVH dan ook niet. Na het eerste kwart van de wedstrijd kreeg FC Eindhoven meer grip op RVVH en kantelde de wedstrijd naar zich toe. Na een snelle uitbraak op rechts van Myrthe van de Laar kon ze de bal voorzetten bij de tweede paal. Daar stond Juul Santema vrij om de bal eenvoudig in te koppen.

De tegenslag was voor de vrouwen van RVVH het sein om er een schepje bovenop te doen. Hierdoor ontstond een wedstrijd zoals we hem kennen tussen deze twee ploegen. Fysiek en verbaal werd de strijd gestreden echter zonder de grenzen van het fatsoenlijke te overtreden. Van echt goed voetbal was de rest van de wedstrijd niet heel veel sprake meer, van inzet des te meer.

Net voor rust kwam RVVH terug op 1-1 door een voortreffelijk ingeschoten vrije trap van Celine Bruens. Na de rust was de wedstrijd lang in evenwicht. Naar mate de tijd vorderde wist iedereen dat de ploeg die als eerste zou scoren ook de wedstrijd zou winnen. Dat was ook zo. Twintig minuten voor tijd verschalkte Romy van Bakel de Ridderkerkse verdediging. 2-1. RVVH ging vol voor de gelijkmaker maar kon geen vuist maken tegen de stugge verdediging van Eindhoven. De ruimte die het weggaf door de aanval te zoeken werd door Glenda van Lieshout afgestraft door de bevrijdende 3-1 voor Eindhoven te scoren.

Eindhoven speelt nu in de achtste finales tegen stadgenoot en koploper in de Eredivisie: PSV. RVVH strandt net als vorig jaar in de tussenronde. Toen was Bavel te sterk en mocht landskampioen Ajax ontvangen. De Ridderkerkse ploeg zal zich nu gaan concentreren op een mooie plek in de stand van de Topklasse.

Tekst en archieffoto: Jan Pott

]]>
Tue, 21 Jan 2020 09:47:00 +0100
Overtuigende overwinning s.v. Kadoelen MO17-1 op Excelsior MO17-1: 3-0 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268228/overtuigende-overwinning-sv-kadoelen-mo17-1-op-excelsior-mo17-1-3-0 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268228/overtuigende-overwinning-sv-kadoelen-mo17-1-op-excelsior-mo17-1-3-0 Na de verloren oefenwedstrijd tegen BVO v.v. Alkmaar was Excelsior deze week te gast bij s.v.Kadoelen. Kadoelen kan niet over een volledige selectie beschikken maar gaat toch goed van start.

Excelsior wordt onder druk gezet maar de eerste tien minuten vallen er aan Kadoelen-kant alleen een paar afstandsschoten te noteren die keepster Leire niet kunnen verontrusten. Aan de kant van de Kralingers is aan de linkerkant Fleur dreigend zonder dat dit tot kansen leidt. Vanaf de zestiende minuut begint keepster Leire het drukker te krijgen.

Kadoelen krijgt een aantal corners en keepster Leire weet een aantal schoten van achtereenvolgens Chevarie, Khadija en weer Chevarie onschadelijk te maken. Na een half uur is Excelsior voor het eerst dreigend. Eerst verdwijnt een vrije trap in de handen van Kadoelen-goalie Isabella en even later komt Kadoelen met de schrik vrij als een corner van Hajar op de paal verdwijnt.

Vlak voor rust krijgt Kadoelen twee vrije trappen door Chevarie te nemen. De eerste verdwijnt via Leire op de paal waarna Jiske de rebound mist. Bij de tweede vrije trap stopt Leira wederom de vrije trap maar dit keer verdwijnt de rebound wel in het net: 1-0.

Na de hervatting is Kadoelen al snel dichtbij een tweede treffer maar een schot van Precious na een combinatie tussen Chevany en Jiske gaat net langs de kruising. Het enigste slippertje van de verdediging van Kadoelen valt vijf minuten na rust te noteren als Kamar namens Excelsior alleen op Isabella mag afgaan maar die blijft goed naar de bal kijken en voorkomt de gelijkmaker. Kadoelen is vervolgens een paar keer dicht bij een tweede treffer en die valt in de 62e minuut als Chevarie uit een corner van Madelief goed voor man komt en prachtig de 2-0 binnen kopt.

Keepster Leire weet vervolgens met twee prachtige saves op schoten van Chevarie en Precious, Excelsior voor een grotere achterstand te behouden. Zeven minuten voor tijd is het uiteindelijk Jiske die boven iedereen uit toornt en met een kopbal uit een voorzet van Chevarie de 3-0 eindstand binnen kopt.

Zo boekt Kadoelen een mooie overwinning op een goed spelend Excelsior.

Tekst: Merlijn Rademaker

]]>
Tue, 21 Jan 2020 08:49:00 +0100
Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268236/wow-al-17000-kaarten-verkocht-voor-wedstrijden-tournoi-de-france https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268236/wow-al-17000-kaarten-verkocht-voor-wedstrijden-tournoi-de-france Op donderdag 16 januari is de kaartverkoop voor het Tournoi de France begonnen. Het toernooi wordt georganiseerd door Franse voetbalbond ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land.

In een paar dagen zijn er al 17.000 kaarten verkocht voor de wedstrijden, zo meldt het Franse medium VDN. Tijdens het toernooi keren de OranjeLeeuwinnen terug naar het Noord-Franse Valenciennes, waar de vice-wereldkampioen afgelopen zomer twee WK-duels speelde en de fans de stad oranje kleurden.

Brazilië is woensdag 4 maart 2020 (19.00 uur) de eerste tegenstander in Stade de Hainaut in Valenciennes. Zaterdag 7 maart 2020 (19.00 uur) wacht dan een uitstapje naar de havenstad Calais, waar Nederland het opneemt tegen Canada. Vervolgens keert de selectie van bondscoach Sarina Wiegman dinsdag 10 maart 2020 (21.00 uur) terug naar Valenciennes voor de derde en laatste wedstrijd tegen gastland Frankrijk.

De Franse voetbalbond organiseert het toernooi ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land. Ook in 1995, bij het 25-jarig bestaan, stond dit toernooi op de agenda. Voor de Oranjevrouwen komt het toernooi in Frankrijk in plaats van de Algarve Cup, waar Nederland de afgelopen jaren een van vaste deelnemers was.

]]>
Mon, 20 Jan 2020 11:03:00 +0100
Drachtster Boys/HR Piping VR1 verslaat koploper Team Alkmaar VR1 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268222/drachtster-boyshr-piping-vr1-verslaat-koploper-team-alkmaar-vr1 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268222/drachtster-boyshr-piping-vr1-verslaat-koploper-team-alkmaar-vr1 Na het door de Drachtster vrouwen gewonnen Open Fries Kampioenschap was het weer tijd voor de Eredivisie en wel meteen een zeer uitdagend duel. Tegen de huidige koploper Team Alkmaar/Sportstars VR1 dat 3 punten meer had dan Drachtster Boys/HR Piping VR1.

De goede flow die de vrouwen van Symen Abe Hoekstra over hadden gehouden aan het OFK namen ze mee in deze wedstrijd die vanaf het begin tot het einde zeer spannend verliep.

Was het in de eerste helft dat het initiatief lag bij de Drachtster vrouwen dan was de 2e helft meer voor Team Alkmaar. In de derde minuut ging keepster Roxy Klaver in de fout door een verre trap van Anna Reitsma op Jessie Prijs verkeerd in te schatten en pardoes de bal in eigen doel te werken; 1-0. Dit was tevens ook de ruststand want zowel Team Alkmaar als Drachtster Boys kwam niet meer tot scoren.

In de tweede helft kwamen de Kaasstad bewoonsters meer en meer in hun spel en werd Drachtster Boys/HR Piping gedwongen om vanuit de verdediging snel om te schakelen en te counteren. Esther van Toledo brak, in de derde minuut van de tweede helft, op volle snelheid uit. Jessie Prijs fungeerde als bliksem-afleidster en de pass op Rianne Mulder was perfect zodat zij, die al zo lang op zoek was naar een doelpunt, loon naar werken kreeg en de 2-0 scoorde.

Team Alkmaar/Sportstars VR1 zette nog een tandje bij. Vele schoten werden door Anna Reitsma, die fantastisch stond te keepen en nadrukkelijk haar kandidatuur stelde voor Oranje, op soms miraculeuze wijze uit het Drachtster doel geranseld. Keepster Roxy Klaver ging mee voetballen op de helft van de Drachtsters en in de voorlaatste minuut leidde dat toch nog tot een tegengoal. Milenca van Ee scoorde de 1-2. Dit was tevens eindstand.

Door deze uitslag staat Drachtster Boys/HR Piping VR1 nu op een gedeelde eerste plaats met een minder goed doelsaldo. Volgende week vrijdag, 24 januari, spelen de vrouwen in Roden tegen KTP Nieuw Roden VR1. Aanvang 20.30 uur.

Foto via: Tibbesma Fotografie

]]>
Mon, 20 Jan 2020 09:51:00 +0100
Trainingskamp CVV Berkel Vrouwen 2020 in Albufeira https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268221/trainingskamp-cvv-berkel-vrouwen-2020-in-albufeira https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268221/trainingskamp-cvv-berkel-vrouwen-2020-in-albufeira Donderdag 9 januari 2020
Net als vorig jaar, toen iemand de verkeerde ID-kaart had meegenomen, begon deze reis ook weer met de nodige problemen. Egmond dacht dat je zonder papieren door Europa kon reizen maar dat ligt met vliegen toch een beetje anders. Dus moest hij terug om z’n paspoort te halen. Met enige vertraging vertrokken we met de bus van Cor Labots naar Schiphol. Daar kwam gelukkig iedereen op tijd door de paspoort- en bagagecontrole waardoor er nog tijd over was om te gaan shoppen of wat te gaan drinken.

De vlucht verliep voorspoedig. Alleen iedere keer als iemand naar de WC wilde kregen we te maken met wat turbulentie. Er werden spelletjes gedaan, tapas en andere lekkernijen gegeten, een powernap of schoonheidsslaapje gedaan en wat gedronken. Zo kwamen we een dikke 3 uur later aan op de luchthaven van Faro. Daar hebben we een hele tijd bij de bagageband gestaan, want er ontbrak een koffer, die van Jaap. Na een tijdje bleek de koffer toch niet meegevlogen te zijn. Dit is natuurlijk verschrikkelijk balen maar 3 dagen zijn misschien nog wel te overzien.

Na een korte busreis kwamen we aan bij hotel MGM Muthu in Albufeira Praia da Oura, hetzelfde hotel als vorig jaar. Daar kreeg iedereen een envelop met sleutels voor de kamer en een armbandje om aan te tonen dat we All Inclusive hadden. Nadat iedereen haar of zijn kamer gevonden had werd de omgeving wat verkend wat niet meeviel in het donker. Mensen, die de weg nog wisten van de vorige keer, kwamen al snel uit in de Karaoke bar. Daar werd nog wat gedronken en na verloop van tijd doken de meesten, moe van de reis, de koffer in.

Vrijdag 10 januari 2020
Vrijdagochtend was iedereen op tijd voor het ontbijt. Ook omdat de blauwe lucht met een snel warm wordend zonnetje ons lokte. Het was net als vorig jaar een buffet, dus voor een ieder wat wils. Daarna had VR1 een teambespreking en gingen de anderen wat boodschappen doen, waarna er van de zon genoten werd. Jaap z’n koffer was nog steeds niet terecht maar hij had snel wat nieuwe kleren gekocht en een tandenborstel. De rest kreeg hij van z’n kamergenoten.

Na de lunch was er een toernooi met 4 teams, namelijk EDO uit Utrecht, FC Maense uit Rotterdam en 2 teams van CVV Berkel. In de eerste wedstrijd trad Berkel VR1 aan tegen EDO. Het werd een makkelijke overwinning voor Berkel VR1, 5-0 door doelpunten van Melanie (2x), Sabrina, Anouk en Michelle. Daarna trad Berkel VR2/3 aan tegen FC Maense. Er werd goed tegenstand geboden maar Berkel VR2/3 kon niet voorkomen dat FC Maense met een magere 1-0 overwinning aan het langste eind trok. FC Maense wist ook van EDO te winnen. Daarna stond de “zustermoord” tussen de beide teams van Berkel op het programma. Deze werd met 2-0 gewonnen door Berkel VR1 door doelpunten van Melanie en Michelle.

Door alle uitslagen speelde EDO en Berkel VR2/3 om de 3e plaats. Ondanks dat Berkel VR2/3 iets sterker was en misschien ook wel een strafschop verdiende bleef het 0-0. Daardoor moesten er strafschoppen genomen worden voor een beslissing. Deze werden beter genomen door de vrouwen van Berkel VR2/3 waardoor zij met de 3e prijs aan de haal gingen. Daarna volgde de wedstrijd om de 1e plaats tussen Berkel VR1 en FC Maense. Ook in deze spannende wedstrijd bleef het 0-0. Door een beter doelsaldo wist Berkel VR1 de 1e prijs te bemachtigen. Dit was een mooie beker en 4 meter dorstlessers. Tel daar de gewonnen 2 meter van Berkel VR2/3 bij op dan komt men toch tot 6 meter dorstlessers. Deze meters zouden die avond worden uitgereikt in Albufeira centrum.

Na het diner gingen de meesten zich opmaken voor een avondje stappen in het centrum van Albufeira. Daar moesten immers de gewonnen meters geïnd worden. Uw reporter is op een bepaald moment afgehaakt maar in de late avond was toch iedereen weer veilig bij het hotel aangekomen. Daar volgde een ietwat onrustige nacht omdat andere groepen het nodig vonden om hun clublied aan het heffen.

Zaterdag 11 januari 2020
Ook deze ochtend werd iedereen weer uit bed gelokt door een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Iedereen zat fris en fruitig en op tijd aan het ontbijt. Na het ontbijt stapte iedereen in de bus naar het trainingscomplex. Dit bleek 40 minuten rijden van het hotel te zijn. Heuveltje op en af door de Algarve met zo nu en dan prachtige uitzichten. Aangekomen bij het trainingscomplex met een prachtig grasveld met misschien iets te hoog gras bleek Sabrina door de lange rit toch een beetje wagenziek te zijn geworden. Na de warming-up en de core stability werden er 3 groepen gemaakt. De keepsters werkten onder Jennifer een programma af, VR1 onder leiding van Egmond en Ton en VR2 onder leiding van Nadia. Helaas moet Sara door een blessure vanaf de kant toekijken. Door het toch wel zware toernooi van vrijdag werd door de groepen een rustige training afgewerkt. Na ongeveer anderhalf uur werd de terugreis aanvaard richting het hotel.

Na de lunch gingen we op weg naar een golfbaan voor het programma van de middag. Daar bleek dat we geen golfclubs nodig hadden want het was een FootGolf baan. Er werden groepen gemaakt en iedere groep ging bij een andere hole beginnen voor een oefenronde. De staf had ook een groep geformeerd dus dat is de enige groep waar uw reporter iets over kan vertellen. Na een versnapering genuttigd te hebben ging het om de punten. Uw reporter kan het haast niet op papier krijgen maar moet waarheidsgetrouw zijn. Egmond werd eerste, op korte afstand gevolgd door Piet en Ron. Uw reporter kreeg DNF (did not finish) achter zijn naam omdat hij bij een hole de bal met een mooie curve over de omheining schoot. Nadat iedereen klaar was werd er nog wat genuttigd in een heerlijk zonnetje. Op de terugweg begonnen er een paar nerveus te worden of we wel op tijd terug zouden zijn voor The Golden Hour, jaja niet eens Happy Hour. Bij navraag bleek dit de zonsondergang te zijn. The Golden Hour werd helaas net niet gehaald.

Na het diner maakte iedereen zich klaar voor de fameuze Albufeira pubquiz onder leiding van Jennifer, Melanie, Eliza en Demi. Vlak voor de pubquiz kwamen Lindy en uw reporter er achter dat de voorraad van de kamer aangevuld moest worden. Na een heuse intervaltraining naar de supermarkt kwamen zij net op tijd voor de pubquiz. Na de pubquiz ging een aantal zich opmaken om nog een avondje te gaan stappen, anderen gingen op hun kamer spelletjes doen of lekker chillen onder het nuttigen van diverse versnaperingen. De avond verliep rustig en iedereen dook op verschillende tijden de koffer in.

Zondag 12 januari 2020
Ook deze ochtend was de lucht weer strakblauw en scheen de zon volop. Na het ontbijt volgde een strandtraining bestaande uit voetvolley en beachvoetbal. Na de training ging een aantal vrijwillig of gedwongen de temperatuur van het zeewater meten, waarna de zee snel verruild werd voor het zwembad. Anderen gingen na de lunch nog even genieten van de Portugese zon op een terras in de buurt van het hotel. Om 17.00 uur stapten we in de bus op weg naar het vliegveld van Faro. Daar duurde het inchecken voor sommigen zo lang dat ze maar net op tijd bij de gate waren. Ook hadden ze geen tijd om nog wat te eten. Dan maar wat eten in het vliegtuig. Daar bleken de broodjes helaas uitverkocht te zijn maar verder verliep de vlucht voorspoedig en waren we mooi op tijd terug op Schiphol. Ook alle koffers waren mee terug, later bleek echter dat de koffer van Jaap niet meer in Amsterdam stond maar ons gekruist was op weg naar Faro. Cor Labots stond weer klaar om ons naar Berkel te brengen. Daar kwamen we net na 01.00 uur aan. Vermoeid maar voldaan ging iedereen op weg naar haar of zijn eigen bedje.

Het trainingskamp was weer helemaal geslaagd. Prachtig weer, prachtige accommodaties en iedereen deed mee om het trainingskamp te doen slagen. En alles was prima geregeld door Trainingskampen.nl.

Sluit ik af met het bedanken van Cor Labots voor het halen en brengen, alle sponsoren (Wijnhandel van Vianen,  Kantoorboekhandel van Atten , Gemini Schoonmaakgroep, MyLife-Nederland, ROTISHOP Delft, Kengroup, Da Mario Pizzaria, Kippie Maarssen, De Berkelse Braam, van Gelder infra, Sorgh.nl, DJM Bouw B. V., Hoogerwerf for Office, Van Italie Management & Finance, Poco Loco, van Driel Janssen Makelaardij,  Cas Lamens, Poolcentrum Berkel, @Service en Onderhoudsbedrijf Ray Tech, Johan van Aalst, Cor Labots), CVV Berkel en natuurlijk Lindy Hogedoorn en Anouk Angkotta voor de algehele organisatie van dit wederom geslaagde trainingskamp.

Foto en tekst: CVV Berkel

]]>
Mon, 20 Jan 2020 08:46:00 +0100
Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268122/arsenal-gaat-in-londense-derby-tegen-chelsea-hard-onderuit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268122/arsenal-gaat-in-londense-derby-tegen-chelsea-hard-onderuit Vanmiddag stond op Meadow Park de topper tussen Arsenal en Chelsea op het programma. De Londense derby eindigde in het voordeel voor Chelsea. The Blues wonnen met maar liefst 4-1.

Arsenal begon met Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema in de basis, maar kon geen vuist maken tegen de stadsgenoot. Na tien minuten voetballen lag de bal namelijk al achter Manuela Zinsberger. Op aangeven van Guro Reiten scoorde Beth England.

Drie minuten later was het opnieuw raak. Aanwinst Sam Kerr tekende voor haar eerste Chelsea-doelpunt, door een voorzet van Jonna Andersson binnen te koppen. Nog voor rust werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Emma Hayes.

Sophie Ingle scoorde op schitterende wijze. De middenveldster nam de bal vol op de slof op zo'n 25 meter van het doel en passeerde Zinsberger. Daardoor stond er na iets meer dan 45 minuten spelen 0-3 op het scorebord.

Na de thee werd er nog twee keer gescoord. Waar Reiten eerder aangeefster was, pikte zij in de 68e minuut een doelpuntje mee. Invalster Beth Mead deed een kwartier voor tijd nog wat terug, maar kon niet voorkomen dat Arsenal met 1-4 verloor.

Scoreverloop:

Arsenal 1-4 Chelsea

10' 0-1 Beth England

13' 0-2 Sam Kerr

20' 0-3 Sophie Ingle

68' 0-4 Guro Reiten

71' 1-4 Beth Mead

Opstelling Arsenal: Zinsberger, Williamson, Quinn (58' Evans), Schnaderbeck, McCabe, Little, Wälti, Roord, Van de Donk, Nobbs (58' Mead), Miedema

Opstelling Chelsea: Berger, Andersson, Mjelde, Bright, Eriksson, Ingle, Cuthbert, Kerr (85' Spence), Ji, Reiten (81' Blundell), England

]]>
Sun, 19 Jan 2020 16:56:00 +0100
Voormalig speelster ADO en Excelsior in verwachting van jongetje https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268143/voormalig-speelster-ado-en-excelsior-in-verwachting-van-jongetje https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268143/voormalig-speelster-ado-en-excelsior-in-verwachting-van-jongetje Mooi nieuws voor Carmen Simonis! De voormalig middenveldster van onder meer ADO Den Haag en Excelsior Barendrecht is namelijk in blijde verwachting van een zoontje.

Dat maakten Simonis en haar vriend Jeffrey dit weekend bekend. De voormalig middenveldster onthulde tijdens de kerstdagen dat zij in verwachting is van een kindje. Simonis speelde in mei 2019 haar laatste wedstrijd in het profvoetbal.

Ze koos destijds voor een maatschappelijke carrière, maar pakte later de draad toch weer op. Simonis keerde terug op het oude nest: RKDEO. Simonis en haar vriend Jeffrey gaan zich nu op iets anders richten: de komst van hun zoontje. Simonis is begin juli uitgerekend. 

]]>
Sun, 19 Jan 2020 09:06:00 +0100
ADO Den Haag strikt Rabobank Regio Den Haag als maatschappelijk partner https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267865/ado-den-haag-strikt-rabobank-regio-den-haag-als-maatschappelijk-partner https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267865/ado-den-haag-strikt-rabobank-regio-den-haag-als-maatschappelijk-partner De Rabobank Regio Den Haag gaat opnieuw een maatschappelijk partnership aan met Stichting Powervrouwen.nl (maatschappelijk partner ADO Den Haag Vrouwen). 

In de Skybox van de Rabobank, in het Cars Jeans Stadion, werd afgelopen week de handtekening onder deze 'nieuwe' verbintenis gezet, zo meldt de residentieclub. 

De samenwerking tussen Rabobank Regio Den Haag en Stichting Powervrouwen.nl/ADO Den Haag is erop gericht om de maatschappelijke betrokkenheid van beide partijen te blijven versterken. Door de (uitgebreide) financiële steun die de Rabobank de stichting biedt, is Powervrouwen.nl in staat om vele activiteiten te organiseren in de regio Haaglanden."

"We geloven in vrouwenvoetbal en wat Stichting 'ADO Powervrouwen' zoal doet", zegt Rabobank-directeur Harry Wientjens. "Met name hun maatschappelijke activiteiten spreken ons aan en daarom steunen we hen van harte."

Ook voorzitter Kees Punt (ADO Den Haag) is verheugd met de continuering van deze samenwerking: "Wij kijken uit naar de maatschappelijke activiteiten die wij, in samenwerking met de Rabobank, kunnen realiseren in regio Den Haag. Met de Rabobank hebben wij een partner aan onze zijde, die onze visie op maatschappelijk gebied deelt."

 

]]>
Sun, 19 Jan 2020 08:03:00 +0100
FC Eindhoven Vrouwen winnen Wintercup Holland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268162/fc-eindhoven-vrouwen-winnen-wintercup-holland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/268162/fc-eindhoven-vrouwen-winnen-wintercup-holland Het was een druk weekend op de Kooltuin. FC Rijnvogels was mede-gastheer van een internationaal toernooi dat door P & M Soccer Events werd georganiseerd. Maar liefst 67 teams uit diverse Europese landen waren in Duinrell neergestreken om vandaar uit hun wedstrijden op zaterdag en/of zondag te spelen.

Het werd een doorslaand succes en de organisatoren waren zeer content met de wijze waarop alles op de Kooltuin tot in de puntjes was geregeld. Veel vrijwilligers offerden er vrije uurtjes aan op voor hun club. Goede catering met veel variaties waaronder de broodjes hete kip die als het ware de pan uitvlogen. Kibbeling was niet aan te slepen en de muziek van de DJ was de inspiratiebron voor een flinke dosis gezelligheid voor- tijdens- en vooral na de wedstrijden. Sport, gezelligheid en sociale contacten, de doelstelling van de organisatie werd gehaald.

Teams waren in categorieën ingedeeld: Topklasse en lagere klasse. Bij de dames in de lagere klasse kwamen de Heerenveense Boys als winnaar uit de strijd en de finale in de Topklasse van de vrouwen ging tussen gastheer FC Rijnvogels en FC Eindhoven. De Katwijkse vrouwen hadden via winst op o.a. vv Maarssen, de beloftes van ADO Den Haag en VV Alkmaar ongeslagen de finale bereikt.

Na een evenwichtig duel dat in 0-0 eindigde moesten penalty’s de beslissing brengen. Ramona van der Harst en Romy Scherpenzeel vuurden vanaf de kalkstip raak, maar helaas eindigde de inzet van Mandy de Boer naast. Juist zij die in het toernooi met drie treffers mede debet was aan het bereiken van de finale. De vrouwen uit de Lichtstad lieten wel drie keer de touwen bollen en werden daarmee de winnaar van een zeer geslaagd toernooi.

Eindstand Topklasse vrouwen:

1.     FC Eindhoven

2.     FC Rijnvogels

3.     ADO Den Haag

 

Eindstand lagere klasse vrouwen:

1.     Heerenveensche Boys

2.     Sv Achterveld 

3.     HMS

]]>
Sun, 19 Jan 2020 07:00:00 +0100
Voormalig speelster FC Twente en PSV tekent contract in Noorwegen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267989/voormalig-speelster-fc-twente-en-psv-tekent-contract-in-noorwegen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267989/voormalig-speelster-fc-twente-en-psv-tekent-contract-in-noorwegen Een transfer voor Kristina Erman. De Sloveense laat Ferencvárosi Torna Club uit Hongarije achter zich voor een avontuur in Scandinavië. Ze heeft getekend bij het Noorse Arna Bjørnar.

Erman speelde in Nederland voor FC Twente en PSV. Bij laatstgenoemde club werd haar contract uiteindelijk niet verlengd, waarna de verdedigster naar Hongarije vertrok.

Ze tekende bij Ferencváros, de club die afgelopen seizoen landskampioen werd én de beker won. Nu gaat Erman dus voor een nieuw avontuur bij Arna Bjørnar. Daar wordt de voormalig speelster van FC Twente en PSV ploeggenoot van de Nederlandse Marije Brummel.

Foto via: Kristina Erman

]]>
Fri, 17 Jan 2020 18:12:00 +0100
FOTO | Huh?! Kampioensschaal DTS Ede Vrouwen 1 weggehaald https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267861/foto-huh-kampioensschaal-dts-ede-vrouwen-1-weggehaald https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267861/foto-huh-kampioensschaal-dts-ede-vrouwen-1-weggehaald Bijzonder nieuws vanuit Ede. Onlangs is de kampioensschaal van DTS Ede Vrouwen 1 van het seizoen 2015/16 weggehaald.

De schaal is zonder toestemming uit de vitrinekast in de bestuurskamer van de club weggehaald, zo laat DTS Ede weten. "We hopen natuurlijk op een grap en dat die persoon deze weer snel inlevert, anders is dit wel erg laag en met de schaal kan je niks", schrijft de club.

Het gaat om de schaal die de ploeg ontvang nadat het in het seizoen 2015/16 kampioen werd van de Topklasse. 

]]>
Fri, 17 Jan 2020 11:04:00 +0100
Sponsornieuws: Jumbo verbindt zich als rugsponsor aan ADO Den Haag https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267867/sponsornieuws-jumbo-verbindt-zich-als-rugsponsor-aan-ado-den-haag https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267867/sponsornieuws-jumbo-verbindt-zich-als-rugsponsor-aan-ado-den-haag Nieuws vanuit Den Haag. ADO Den Haag zal vanaf deze maand met Jumbo achterop het shirt spelen. De supermarktketen heeft zich als rugsponsor verbonden aan de residentieclub.

Dat heeft Mario Seffelaar, filiaalmanager van Jumbo Supermarkten, bekendgemaakt via LinkedIn. De supermarktketen gaat een samenwerkingsverband aan met de ploeg uit Den Haag.

"Zo brengen wij de winkels en de businessclub samen en dat biedt kansen voor onze HD. Ook zullen er commerciële actief weggezet worden in onze winkels om gratis wedstrijden te bezoeken van de Power Vrouwen van ADO Den Haag", schrijft Seffelaar.

]]>
Fri, 17 Jan 2020 09:58:00 +0100
Marokkaanse bond ging mist in: ''Ik moest ze helaas teleurstellen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267767/marokkaanse-bond-ging-mist-in-ik-moest-ze-helaas-teleurstellen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267767/marokkaanse-bond-ging-mist-in-ik-moest-ze-helaas-teleurstellen Sabrine Ellouzi gaat een bijzondere week tegemoet. De 22-jarige speelster van FC Twente is namelijk opgeroepen voor het nationale elftal van Tunesië. Daarmee maakt Ellouzi haar debuut voor het land van haar vader.

Het is niet de eerste keer dat de aanvalster in beeld is voor een nationale ploeg. Ellouzi kwam eerder uit voor jeugdteams van Oranje en een paar jaar geleden kreeg ze een telefoontje van de Marokkaanse bond.

"Ze wilden me feliciteren met een uitnodiging voor de nationale ploeg. Ik moest ze helaas teleurstellen", blikt Ellouzi terug op de website van FC Twente. "Ze hadden een foutje gemaakt en dachten dat ik de Marokkaanse in plaats van de Tunesische nationaliteit."

De speelster van de Tukkers neemt het nu juist op tegen Marokko. De trainingsweek van het Tunesische elftal duurt van 22 januari tot 1 februari en vindt plaats in Tunesië en Marokko. Tijdens het trainingskamp speelt de ploeg twee oefeninterlands tegen Marokko.

]]>
Fri, 17 Jan 2020 08:53:00 +0100
Speciale week voor Ellouzi: ''Droom om international te worden'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267764/speciale-week-voor-ellouzi-droom-om-international-te-worden https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267764/speciale-week-voor-ellouzi-droom-om-international-te-worden Sabrine Ellouzi gaat een bijzondere week tegemoet. De 22-jarige speelster van FC Twente is namelijk opgeroepen voor het nationale elftal van Tunesië. Daarmee maakt Ellouzi haar debuut voor het land van haar vader.

De Tunesische bond heeft een nieuw nationaal vrouwenteam samengesteld, een plan waarvan Ellouzi al een tijdje van op de hoogte was. "Als je dan werkelijk een uitnodiging ontvangt voor het trainingskamp is dat wel speciaal. Ik ben ontzettend trots en blij dat ik deze uitnodiging heb ontvangen", zegt de aanvalster op de website van de Tukkers.

Ellouzi is benieuwd welk avontuur haar te wachten staat. "Ook ben ik wel benieuwd naar het niveau. Samen met een Duitse en Deense speelster, zij we de enigen die in Europa spelen, de andere speelsters wonen en spelen in Tunesië."

"Het is voor iedere voetballer een droom om international te worden, dat voor mij deze kans voorbij komt vind ik heel speciaal", aldus de speelster van FC Twente.

]]>
Thu, 16 Jan 2020 11:55:00 +0100
KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267676/knvb-komt-met-informatie-over-kaartverkoop-voor-tournoi-de-france https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267676/knvb-komt-met-informatie-over-kaartverkoop-voor-tournoi-de-france De OranjeLeeuwinnen nemen in maart deel aan het ‘Tournoi de France’. Het toernooi wordt georganiseerd door Franse voetbalbond ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land.

Naast de Oranjevrouwen en het gastland zullen ook Brazilië en Canada van de partij zijn in Frankrijk. Nederland keert voor het toernooi terug naar het Noord-Franse Valenciennes, waar de vice-wereldkampioen afgelopen zomer twee WK-duels speelde en de fans de stad oranje kleurden. 

In het Stade de Hainaut nemen de OranjeLeeuwinnen het op woensdag 4 maart (19.00 uur) op tegen Brazilië. Zaterdag 7 maart (19.00 uur) spelen de OranjeLeeuwinnen in de havenstad Calais tegen Canada. Vervolgens werkt de selectie van bondscoach Sarina Wiegman in Valenciennes de derde en laatste wedstrijd af tegen gastland Frankrijk. Deze wordt dinsdag 10 maart gespeeld (21.00 uur).

Wil jij de OranjeLeeuwinnen in Frankrijk aanmoedigen? Dat kan! Op donderdag 16 januari om 15.00 uur start de kaartverkoop. Tickets zijn te koop via de Ticketshop van de toernooiorganisatie en niet via de KNVB.

Een Oranje ClubCard is bij deze wedstrijd niet verplicht. Voor Oranje ClubCard-houders is het wel mogelijk om punten te ontvangen voor deze wedstrijd. Deze punten kun je na de wedstrijd zelf claimen door een mail te sturen naar onsoranje@knvb.nl.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 17:07:13 +0100
PSV krijgt voor het eerst in clubhistorie vrouwelijke toezichthouder https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267534/psv-krijgt-voor-het-eerst-in-clubhistorie-vrouwelijke-toezichthouder https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267534/psv-krijgt-voor-het-eerst-in-clubhistorie-vrouwelijke-toezichthouder Voor het eerst in de clubhistorie krijgt PSV een vrouwelijke toezichthouder. Mevrouw Ingrid Wolf treedt per direct toe tot de Raad van Commissarissen van PSV. De 48-jarige CEO van Medisch Centrum Haaglanden volgt Bert van der Els op.

Dat heeft de Eindhovense club dinsdag bekendgemaakt. "Dat maak het uniek, maar we hebben Ingrid vooral gevraagd vanwege haar competenties. Ze is een waardig opvolger van Bert van der Els", geeft president-commissaris Jan Albers aan op de website van PSV.

Het toezichthoudende orgaan van PSV streeft ernaar om binnen de bezetting een divers pallet aan kennis te verzamelen. Albers: "Met haar expertise van de medische zorg, gezondheid en vitaliteit past Ingrid uitstekend in een RvC die toezicht houdt op een topsportomgeving. Ook in de ontwikkeling van het Sport Performance Center, een speerpunt in de Visie 2030 van PSV, zijn adviezen en controle van een specialist van haar niveau welkom."

 

]]>
Wed, 15 Jan 2020 08:57:00 +0100
BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267520/breaking-kraker-tussen-psv-en-ajax-wordt-gespeeld-in-philips-stadion https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267520/breaking-kraker-tussen-psv-en-ajax-wordt-gespeeld-in-philips-stadion In 2020 zal het Philips Stadion voor het eerst het decor zijn van een competitiewedstrijd in de Eredivisie. Op vrijdag 20 maart speelt PSV de topper tegen Ajax in het stadion van de club, zo maakte PSV dinsdagavond tijdens de Nieuwjaarsshow 2020 bekend.

Nog niet eerder werd een competitiewedstrijd in de Eredivisie Vrouwen gespeeld in een stadion dat plaats biedt aan meer dan 35.000 fans. In de BeNe League speelden eerder Ajax en FC Twente wel in de Johan Cruijff Arena.

Gezien de populariteit van het Nederlandse vrouwenvoetbal en de positieve ontwikkelingen bij PSV is het een uitgelezen moment om een wedstrijd in het Philips Stadion te spelen, vindt de directie van PSV. Normaal gesproken speelt de ploeg van trainer Sander Luiten haar wedstrijden op PSV Campus De Herdgang.

"Dit is ontzettend mooi voor ons", reageert Jeslynn Kuijpers, aanvoerster van PSV. "Het vrouwenvoetbal zit in de lift en dat geldt helemaal voor ons team. Vorig seizoen speelden we al om de prijzen, dit jaar hebben we opnieuw een stap gezet. Voor veel meiden is het de eerste keer dat ze in zo'n atmosfeer gaan spelen. We kijken er naar uit."

Kaarten voor het topduel in de Eredivisie zijn vanaf donderdag 30 januari te verkrijgen. Voor de wedstrijd gelden vrije verkoopwaarden. Dat betekent dat je geen (Seizoen) Club Card nodig hebt om een kaartje voor PSV - Ajax te kopen. Toegangskaarten voor de eerste ring zijn verkrijgbaar vanaf € 3,- per stuk.

]]>
Tue, 14 Jan 2020 18:57:00 +0100
FC Twente oefent in Portugal tegen Duitse kampioen en Portugese koploper https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267514/fc-twente-oefent-in-portugal-tegen-duitse-kampioen-en-portugese-koploper https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267514/fc-twente-oefent-in-portugal-tegen-duitse-kampioen-en-portugese-koploper In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft verblijft FC Twente van 19 t/m 25 januari in het Portugese Albufeira voor een trainingskamp. Tijdens de trainingsweek speelt de selectie oefenwedstrijden tegen Benfica Lissabon en VfL Wolfsburg.

Woensdag 22 januari speelt FC Twente in Lissabon tegen Benfica, de huidige koploper van de Portugese competitie. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Twee dagen later oefent de ploeg van trainer Tommy Stroot tegen VfL Wolfsburg, een bekende ploeg voor de selectie.

FC Twente speelde de afgelopen seizoenen vaker een oefenduel tegen de Duitse kampioen, maar ook in de 8e finales van de UEFA Women's Champions League was VfL Wolfburg de tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Vila Real de San António.

Ella Peddemors reist vanwege deelname aan de USA Tournament met Oranje O18 niet mee naar Portugal. Sabrine Ellouzi is uitgenodigd voor de selectie van het Tunesische elftal en zal ook niet meegaan met het trainingskamp.

]]>
Tue, 14 Jan 2020 13:50:00 +0100
De Tukkers strikt Stoop als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267533/de-tukkers-strikt-stoop-als-nieuwe-hoofdtrainer-voor-komend-seizoen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267533/de-tukkers-strikt-stoop-als-nieuwe-hoofdtrainer-voor-komend-seizoen De Tukkers Vrouwen 1 heeft zich voor komend seizoen versterkt met een nieuwe hoofdtrainer. Tino Stoop zal die taak op zich nemen, zo heeft de club bekendgemaakt.

De 56-jarige Stoop woont in Almelo en heeft een uitgebreide werkervaring als trainer. Momenteel is hij actief als opleidingsdocent bij de KNVB, Calo Zwolle en Landstede Zwolle.

Komend seizoen zal Stoop eindverantwoordelijk zijn voor de verdere groei en professionalisering van de selectie van De Tukkers Vrouwen 1. De Technische Commissie is 'zeer content' met het aantrekken van Stoop, zo laat de club weten.

"De TC is ervan overtuigd dat hij samen met onze speelsters en staf de ingeslagen weg van de huidige trainers Mark en Ingo een succesvol vervolg kan geven."

]]>
Tue, 14 Jan 2020 12:55:00 +0100
Voormalig Ajax-trainer Nihom keert voorlopig terug op oude nest https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267531/voormalig-ajax-trainer-nihom-keert-voorlopig-terug-op-oude-nest https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/267531/voormalig-ajax-trainer-nihom-keert-voorlopig-terug-op-oude-nest Voormalig Ajax-trainer Benno Nihom keert terug op het oude nest. De oefenmeester gaat aan de slag als coach van AFC Zaterdag 1, het team dat hij al eerder onder zijn hoede had.

Nihom was tussen 2012 en 2017 assistent van Ajax, waarna hij Ed Engelkes opvolgde als trainer van de Amsterdamse ploeg. Tussen 2015 en 2018 was Nihom trainer van AFC Zaterdag 1.

Bij dat team keert hij nu terug. Jorg Smeets, die de ploeg eerder onder zijn hoede had, vertrok half december naar China. AFC Zaterdag 1 kiest, na overleg met spelers en staf, voor een interne oplossing: Benno Nihom en Maarten van der Schaaf, die ook bij Ajax actief was, zullen het seizoen afmaken bij de Amsterdamse ploeg.

]]>
Tue, 14 Jan 2020 11:57:00 +0100