Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description ADO legt spits en verdedigster vast: ''Dat zou zeker heel mooi zijn'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174447/ado-legt-spits-en-verdedigster-vast-dat-zou-zeker-heel-mooi-zijn https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174447/ado-legt-spits-en-verdedigster-vast-dat-zou-zeker-heel-mooi-zijn ADO Den Haag roert zich op de transfermarkt. De residentieclub heeft zich versterkt met Pia Rijsdijk en Amber Verspaget. Beide speelsters tekenen een eenjarig contract.

Rijksdijk komt over van MSV Duisburg, de club waarvoor ze in de zomer van 2017 ADO verliet. Ze keert nu dus weer terug in de Eredivisie: "Ik kijk er naar uit om weer te starten, ik ben blij om weer in Den Haag te mogen spelen komend seizoen. Het voelt als thuiskomen. Daarnaast hoop ik komend seizoen met het team het hoogst haalbare te halen en onderdeel uit te maken van de kampioenspoule. En een herhaling van de bekerfinale uit 2016 zou zeker ook heel mooi zijn", zegt ze op de clubwebsite.

Verspaget verruilt Achilles'29 voor ADO. "Ik hoop op een mooi en vooral leerzaam seizoen, waarbij ik mij zowel als speelster als mens hoop te ontwikkelen. Daarnaast hoop ik dat wij sportief gezien volgend jaar toch wel tot de bovenste vijf mogen horen."

]]>
Tue, 19 Jun 2018 10:37:00 +0200
Aanschouw de Leeuwinnen in spe: kom op 23 juni naar Hoorn https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174411/aanschouw-de-leeuwinnen-in-spe-kom-op-23-juni-naar-hoorn https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174411/aanschouw-de-leeuwinnen-in-spe-kom-op-23-juni-naar-hoorn Juni is traditioneel de maand van het grootste meidenvoetbaltoernooi van de regio: het Intratuin Hoorn Blokkers Meidentoernooi. Op zaterdag 23 juni is het complex op de Gildeweg in Hoorn het terrein van honderden Leeuwinnen in spe die allemaal strijden voor hetzelfde: winnen!

Het Intratuin Hoorn Blokkers Meidentoernooi wordt, naast door de naamsponsor, gesponsord door de Rabobank. Tientallen vrijwilligers zetten zich in om de dag tot een succes te maken. Het toernooi kent een snel wedstrijdprogramma (wedstrijdronde-rust-wedstrijdronde-rust- wedstrijdronde-prijsuitreiking). Dat betekent dat we lekker op temperatuur blijven, wat zeker fijn is voor de toeschouwers.

De wedstrijden staan onder vakkundige leiding van een KNVB-gediplomeerde (jeugd)scheidsrechter. Aan het eind van de dag krijgt elk team een beker. Een mooie herinnering aan een prachtig toernooi. Professionele EHBO is aanwezig, evenals catering en ander vermaak.

Komt u de meiden aanmoedigen? De poorten van ons complex zijn de hele dag geopend.

 

Foto: Tom Henriët

]]>
Tue, 19 Jun 2018 09:20:00 +0200
''Kijk naar Ronaldo en Robben, dat heb ik bij die meiden ook teruggezien'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174268/kijk-naar-ronaldo-en-robben-dat-heb-ik-bij-die-meiden-ook-teruggezien https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174268/kijk-naar-ronaldo-en-robben-dat-heb-ik-bij-die-meiden-ook-teruggezien Hans van Breukelen kreeg als technisch directeur van de KNVB ook veel te maken met vrouwenvoetbal. Hij was in dienst van de Nederlandse voetbalbond op het moment dat de OranjeLeeuwinnen de Europese titel pakten.

Van Breukelen genoot van de dames. "De echte toppers zijn nog steeds bezig om iedere dag beter te worden, ten koste van alles. Kijk naar Cristiano Ronaldo, maar ook naar Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben. Alle randverschijnselen zoals het geld, de vrouwen, de auto's en de heldenstatus zijn voor hen bijzaak. Dat heb ik bij die meiden ook teruggezien", zegt Van Breukelen in gesprek met Helden Magazine. "Ze zijn puur. Ze waren alleen maar met voetbal en elkaar bezig. De passie straalde ervan af. Je schaamt je bijna dood voor welk bedrag ze Europees kampioen geworden zijn."

Als technisch directeur kon Van Breukelen niet voor een financiële omslag zorgen. "Ik ben in een organisatie gestapt waar al heel veel dingen vastlagen. Onder andere die premies. Maar ik kan je verzekeren dat we getracht hebben om extra zaken te regelen voor de vrouwen, samen met de commerciële afdeling van de KNVB."

Van Breukelen beseft dat de OranjeLeeuwinnen voor een schijntje hebben gespeeld. "Ja, ze hadden meer verdiend, maar je krijgt niet altijd waar je recht op hebt. Dat heeft ook met de situatie te maken waar het vrouwenvoetbal op dat moment in verkeerde. De marktwaarde van die meiden is door het succes nu enorm gestegen. Daar heb ik een faciliterende rol in gespeeld. Maar zo'n titel, de prestatie en herinneringen zijn niet in geld uit te drukken. Dat ervaar ik nog dagelijks", besluit hij.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 08:14:00 +0200
Gefeliciteerd: WSV VR1 promoveert naar de 2e klasse! https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174414/gefeliciteerd-wsv-vr1-promoveert-naar-de-2e-klasse https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174414/gefeliciteerd-wsv-vr1-promoveert-naar-de-2e-klasse Wat een week. In acht dagen drie keer winst en slechts één goal tegen. Wat voor af niet was in te schatten, heeft WSV VR1 geflikt.

Vrijdag 8 juni zijn we vertrokken naar Limburg Simpelveld waar we het Grenslanden toernooi mogen spelen. De zaterdag wordt afgesloten met als de nummer één: vier keer winst en één gelijkspel, met één goal tegen. De zondag zouden we de winnaars groep spelen maar de een na laatste nacompetitie wedstrijd tegen Overbos staat op het programma. Een fysiek lastige tegenstander maar ook deze wedstrijd wordt om gezet in een 0-2 winst.

Dit betekent zondag 17 juni de finale van de nacompetitie tegen De vrouwen van Bunnik 73. Zij hadden makkelijke voorrondes omdat er clubs zich hadden terug getrokken. In het weekend van 17 juni wordt ook het FEBO toernooi gespeeld op de velden van WSV 30. Er komt dus spoedberaad hoe dit in goede harmonie samen te laten verlopen.

De FEBO toernooicommissie wist hier wel raad mee en heeft het zo professioneel opgelost dat iedereen kon spelen. Grote klasse en WSV 30 laat hier maar weer zien waar het sterk in is.

Om 14:30 uur de aftrap onder leiding van drie uitstekend leidende KNVB-scheidsrechters. De dames van WSV hadden een goede voorbereiding en hier en daar was een gezonde spanning te ruiken en niet alleen bij de speelsters.

Er werd direct hoog druk gezet waardoor Bunnik 73 niet aan voetbal toekwam en WSV diverse kansen kreeg. Het was Stefanie Gorter (net opgelapt voor deze wedstrijd van een schouderblessure) die een gegeven vrije trap net buiten de zestienmeter mooi in de goal wist te trappen: 1-0.

Het had mooi en goed geweest voor de zenuwen van de staf als er nog één doelpunt in ging maar het bleef 1-0 met de rust. De tweede helft begon en hoogstaand voetbal was het niet; het resultaat telt en er werd strijd geleverd.

Dit resulteerde dan ook in een mooie kapbeweging en afstandsschot door Daily Joosten die vanaf de rand van het zestienmetergebied het net wist te vinden. Bunnik 73 ging hierna alles op alles spelen en de druk werd hoger op de WSV-goal, maar zoals het hele seizoen wijkt de verdediging van WSV niet.

De winst is binnen en WSV promoveert naar de 2e klasse. Wie had dat ooit durven dromen in drie seizoenen van de 5e klasse naar de 2e klasse en ook nog even de KNVB Beker tussen door pakken.

 

Foto: WSV

]]>
Tue, 19 Jun 2018 07:07:00 +0200
VIDEO | Goal Van Es verkozen tot mooiste doelpunt van seizoen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174320/video-goal-van-es-verkozen-tot-mooiste-doelpunt-van-seizoen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174320/video-goal-van-es-verkozen-tot-mooiste-doelpunt-van-seizoen Kika van Es heeft het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen gemaakt in de Eredivisie. De treffer van de FC Twente-speelster, die komend seizoen bij Ajax speelt, tegen Achilles'29 kreeg de meeste stemmen. De goal is hieronder te zien.

Er kon gestemd worden op de mooiste goal per maand. Van Es maakte onderstaande treffer in oktober. Naast Van Es waren Jassina Blom (FC Twente), Simone Kets (VV Alkmaar), Dayna Schra (SC Heerenveen), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Jeslynn Kuipers (PSV), Linda Bakker (Ajax), Niekie Pellens (VV Alkmaar) en Simone Kets (VV Alkmaar) genomineerd.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Mon, 18 Jun 2018 19:48:00 +0200
FC Twente ziet verdedigster vertrekken naar thuisland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174361/fc-twente-ziet-verdedigster-vertrekken-naar-thuisland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174361/fc-twente-ziet-verdedigster-vertrekken-naar-thuisland Andrine Tomter laat FC Twente achter zich en keert terug naar haar thuisland. Ze gaat aan de slag bij het Noorse Vålerenga, waar ook Sherida Spitse speelt.

De 23-jarige verdedigster was afgelopen seizoen een vaste waarde bij de Tukkers. Ze speelde alle wedstrijden in de reguliere competitie en miste in de play-offs slechts één duel. Scoren deed ze niet.

Tomter is de vijfde speler die na afgelopen seizoen vertrekt bij de Enschedeërs. De Noorse had een aflopend contract bij FC Twente, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Eredivisie.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Mon, 18 Jun 2018 17:27:00 +0200
Van de Westeringh ondanks teleurstellend EK opgenomen in Team van het Toernooi https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174348/van-de-westeringh-ondanks-teleurstellend-ek-opgenomen-in-team-van-het-toernooi https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174348/van-de-westeringh-ondanks-teleurstellend-ek-opgenomen-in-team-van-het-toernooi Kirsten van de Westeringh heeft een plekje in het Team van het Toernooi van het EK Onder 17. De middenveldster is de enige Nederlander in het elftal.

Oranje O17 begon het EK met een overtuigende 0-9 overwinning op Litouwen, maar overleefde de groepsfase niet. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Duitsland en met 1-2 verloren van Finland.

Van de Westeringh scoorde een hattrick in de ontmoeting met Litouwen. Spanje pakte uiteindelijk de titel, door met 0-2 te winnen van Duitsland.

Het Team van het Toernooi:

Anna Koivunen (Finland), Ana Tejada (Spanje), Greta Stegemann (Duitsland), Nana Yang (Finland), Paola Hernández (Spanje), Ivana Fuso (Duitsland), Vanessa Fudalla (Duitsland), Jess Park (Engeland), Kirsten van de Westeringh (Nederland), Eva Navarro (Spanje), Shekiera Martinez (Duitsland)

]]>
Mon, 18 Jun 2018 16:18:00 +0200
Nog enkele plaatsen beschikbaar voor Vivianne Miedema Voetbaldag https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174338/nog-enkele-plaatsen-beschikbaar-voor-vivianne-miedema-voetbaldag https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174338/nog-enkele-plaatsen-beschikbaar-voor-vivianne-miedema-voetbaldag Op 30 juni vindt de Vivianne Miedema Voetbaldag plaats bij V.V. De Weide in Hoogeveen. Vivianne Miedema is de hele middag zelf aanwezig om met haar fans een balletje te trappen, op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen.

Behalve voetbal is er ook een kids persconferentie waar kinderen alle vragen aan de spits kunnen stellen. En zijn er vele extra’s die mogelijk gemaakt worden door sponsoren. Inschrijving bedraagt €30 per persoon en daarvoor beleef je een middag vol voetbalplezier en ontvang je bovendien een goodiebag met leuke items.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, tot en met vrijdag 22 juni kan je je deelname nog veilig stellen via www.viviannemiedema.nl.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 15:11:00 +0200
Sponsor koopt contract Van Lunteren af: ''Serieus bedrag voor vrouwenvoetbal'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174317/sponsor-koopt-contract-van-lunteren-af-serieus-bedrag-voor-vrouwenvoetbal https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174317/sponsor-koopt-contract-van-lunteren-af-serieus-bedrag-voor-vrouwenvoetbal Desiree van Lunteren maakt de overstap van Ajax naar SC Freiburg. De middenveldster had nog een eenjarig contract bij Ajax, maar dat is door haar privésponsor OrangeGas afgekocht.

"Wij hechten veel waarde aan de ambities van onze ambassadeurs. Nu krijgt Desiree de kans en helpen wij haar graag", zegt Marcel Borger, oprichter van OrangeGas. "De afkoopsom is niet te vergelijken met de bedragen bij de heren, maar een serieus bedrag voor het vrouwenvoetbal."

Van Lunteren zal volgend seizoen voor het eerst in het buitenland actief zijn. "Ik ben blij dat OrangeGas mij heeft vrijgekocht, zodat ik mij verder kan gaan ontwikkelen in het buitenland", reageert ze. "Ik ben trots op de afgelopen negen jaren die ik in Nederland op het hoogste niveau heb mogen spelen. Door nu te kiezen voor SC Freiburg denk ik alles uit mezelf te kunnen halen."

Ook haar makelaar, Angela Verdoes, spreekt van een goede transfer. "Dit is voor Desiree een mooie stap en de perfecte voorbereiding op het WK in 2019. Dat een sponsor de transfersom vergoedt is uniek en hopelijk gaan nog meer bedrijven de marketingwaarde van het vrouwenvoetbal inzien zoals OrangeGas", aldus Verdoes van Women's Sport Agency.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 14:05:00 +0200
FC Twente presenteert dertien speelsters voor beloftenelftal https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174270/fc-twente-presenteert-dertien-speelsters-voor-beloftenelftal https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174270/fc-twente-presenteert-dertien-speelsters-voor-beloftenelftal FC Twente Vrouwen zal vanaf komend seizoen met een beloftenelftal uitkomen in de nieuw te vormen beloftencompetitie voor vrouwen.

De club uit Enschede heeft Roy Elferink aangesteld als hoofdtrainer van Jong FC Twente. Hij gaat die functie combineren met zijn rol als keeperstrainer bij de eerste selectie. Kirsten Bakker, oud-speelster van FC Twente Vrouwen, zal als assistent-trainer van Elferink fungeren.

FC Twente heeft inmiddels dertien speelsters geselecteerd voor het beloftenelftal. Dat zijn Fabienne Rouw, Camie Mol, Ana Nassette, Sophie Pieterson, Carlijn Segerink, Patty Verkooijen, Ella Peddemors, Sterre Veldhuis, Trix Waanders, Dewi Snippe, Jasmijn van de Pavert, Anna Hightower en Rachel Kleine.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 12:58:00 +0200
Van Lunteren verruilt Ajax na zes seizoenen voor Duitse club https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/eerste-elftal/174291/van-lunteren-verruilt-ajax-na-zes-seizoenen-voor-duitse-club https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/eerste-elftal/174291/van-lunteren-verruilt-ajax-na-zes-seizoenen-voor-duitse-club Desiree van Lunteren is komend seizoen niet meer in de Eredivisie te bewonderen. De 25-jarige middenvelder verruilt Ajax voor het Duitse SC Freiburg.

Van Lunteren speelde de afgelopen seizoen seizoenen bij Ajax en was een vaste waarde in Amsterdam. De international kwam in totaal tot 166 wedstrijden voor Ajax, waarin ze 67 keer wist te scoren. Ze is daarnaast de maakster van de allereerste Ajax-goal in de geschiedenis.

Van Lunteren won bij Ajax diverse prijzen. Ze kon drie keer de KNVB beker op haar palmares schrijven en werd de afgelopen twee seizoenen kampioen van Nederland. Ook werd ze uitgeroepen tot sportvrouw van 2017 in zowel Amsterdam als haar geboorteplaats Almere. Van Lunteren had nog een eenjarig contract bij Ajax.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 12:11:00 +0200
PSV heeft beet en haalt twee buitenlandse speelsters https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174272/psv-heeft-beet-en-haalt-twee-buitenlandse-speelsters https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174272/psv-heeft-beet-en-haalt-twee-buitenlandse-speelsters PSV heeft zich versterkt met twee buitenlandse speelsters. Maddy Williams en Dominique Bond Flasza sluiten in de voorbereiding aan bij de Eindhovense club.

Bond Flasza is een verdediger en komt over van Seattle Sounders (WPSL). Daarvoor speelde ze bij Washington Huskies. De 21-jarige heeft Jamaicaanse en Poolse roots en is international voor Jamaica. 

Williams komt over van Purdue University, waar ze afgelopen seizoen als all-time topscorer werd gedraft door Seattle Reign (NWSL). De 22-jarige spits sluit, net als Bond Flasza, op 1 augustus aan bij PSV.  Beide spelers worden begin augustus gepresenteerd

]]>
Mon, 18 Jun 2018 11:32:00 +0200
''Die dames hebben zo moeten strijden om een plek te krijgen in het Nederlandse voetbal'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174266/die-dames-hebben-zo-moeten-strijden-om-een-plek-te-krijgen-in-het-nederlandse-voetbal https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174266/die-dames-hebben-zo-moeten-strijden-om-een-plek-te-krijgen-in-het-nederlandse-voetbal Hans van Breukelen nam een jaar geleden afscheid als technisch directeur van de KNVB. Bij de Nederlandse voetbalbond kreeg de oud-doelman ook veel te maken met vrouwenvoetbal.

"Weet je wat me nog het meest heeft geraakt?", reageert Van Breukelen in gesprek met Helden Magazine. "Dat die dames zo hebben moeten strijden om een plek te krijgen in het Nederlandse voetbal. Daar neem ik mijn pet voor af."

Een van de eerste handelingen als technisch directeur was het ontslag van Arjan van der Laan en de aanstelling van Sarina Wiegman. "Het liep niet met Arjan, dat had ik meteen door. Ik had al gevraagd of hij iemand naast zich wilde hebben als extra ondersteuning. Ik kwam uit bij Foppe de
Haan. Toch merkte ik nog dat het niet klopte", aldus Van Breukelen, die uitgebreid sprak met Van der Laan en Wiegman. Een nieuwe bondscoach was volgens hem noodzakelijk.

"Vervolgens hebben wij, samen met de toenmalige manager vrouwenvoetbal Minke Booij, de spelersraad bij elkaar geroepen en gevraagd: meiden, met wie denken jullie Europees kampioen te kunnen worden? Ze kwamen allemaal met Sarina. Ik had haar leren kennen als een vrouw met een duidelijke visie en drive. Ze heeft haar op de tanden in de positieve zin van het woord. Die meiden bevestigden mijn gevoel. Sarina heeft een fantastisch team samengesteld en op 6 augustus stonden ze met de beker. Die EK-titel was waanzinnig", besluit hij.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 10:27:00 +0200
PSV geeft zeventienjarige speelster kans op trainingskamp in Zwitserland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174229/psv-geeft-zeventienjarige-speelster-kans-op-trainingskamp-in-zwitserland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174229/psv-geeft-zeventienjarige-speelster-kans-op-trainingskamp-in-zwitserland PSV zal zich deze zomer in Zwitserland voorbereiden op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Bij de Eindhovenaren krijgt Eef Kerkhof de kans om zich te bewijzen, zo meldt De Gelderlander.

De zeventienjarige middenveldster mag vanaf 1 augustus een aantal weken meetrainen bij PSV, dat voor een trainingskamp afreist naar Zwitserland. Kerkhof trainde afgelopen seizoen al een aantal keren mee in Eindhoven en speelde ook mee in de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Kerkhof is nu nog actief bij het Limburgse Venray, waar ze tussen de jongens speelt. De 17-jarige, die meermaals is opgeroepen voor de regionale selecties van de KNVB, speelt sinds 2015 in de jeugdopleiding bij die club, na haar trainingsstage bij PSV keert ze daar ook terug. De middenveldster was eerder actief bij Juliana Mill.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 09:21:00 +0200
Sv Loil start meidenteam en zoekt speelsters https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174278/sv-loil-start-meidenteam-en-zoekt-speelsters https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174278/sv-loil-start-meidenteam-en-zoekt-speelsters Vanaf volgend seizoen start Sv Loil met een Meiden O19-team. Reden hiervoor is dat elf meiden van FC Gelre zich hebben ingeschreven bij Sv Loil. Met 11 meiden kun je uiteraard gaan voetballen, maar zoals iedereen weet, is dat wel te weinig voor een heel seizoen.

Daarom deze oproep: ben jij een talentvolle meid die graag wil voetballen of keepen in de Hoofdklasse(!) bij een gezellig team en een gezellige vereniging? Dan kun je dit aangeven door een mail te sturen naar voorzitter@svloil.nl.

Ook voor meer informatie kun je een mail sturen naar dit adres. Er mogen 3 dispensatie speelsters worden opgegeven dus ben je op 1 januari van dit jaar 20 dan is dit geen probleem om voor het team uit te komen.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 08:09:00 +0200
Vrouwen RVVH fileren SSS in finale Voetbal Rijnmond Cup https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174283/vrouwen-rvvh-fileren-sss-in-finale-voetbal-rijnmond-cup https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174283/vrouwen-rvvh-fileren-sss-in-finale-voetbal-rijnmond-cup De finale van de Voetbal Rijnmond Cup was een wedstrijd om naar uit te kijken. RVVH en SSS zijn keer op keer gewaagd aan elkaar. Op voorhand dus een echte strijd om de dood of de gladiolen. Het werd ook een wedstrijd op het scherpst van de snede. Een finale zoals een finale hoort te zijn. Doelpunten, gele en rode kaarten en een penalty. Met tien vrouwen en een inzet voor twaalf man was het RVVH dat het podium op mocht om terecht de beker in ontvangst te nemen.

Zoals het een echte vrouwenwedstrijd betaamt, begon de strijd een kwartier later dan gepland, omdat SSS na de warming-up naar binnen ging, ondanks dat de aanvangstijd al was aangebroken, om om te kleden. De dames van RVVH hadden deze intimiderende zet door en togen zelf ook naar de kleedkamer om zich nog even op te frissen.

De eerste helft was duidelijk voor de vrouwen uit Klaaswaal. De Hercules-dames kwamen nauwelijks aan aanvallen toe. Daar waar er toch een aanval werd opgezet, strandde deze al ruim voor de zestien. Het was dan ook niet verrassend dat SSS op voorsprong kwam en met 1-0 de kleedkamer opzocht voor de rust.

Na de onderbreking kreeg de zeer vriendelijke scheidsrechter het steeds moeilijker. De strijd werd feller en hij hield de vriendelijkheid net iets te lang vol. Hierdoor ontstonden er irritaties over en weer en werden de duels feller en gemener. RVVH zette aan in de hoop de gelijkmaker te scoren. Manuela Grootenboer was dichtbij de gelijkmaker, maar de SSS-verdediging had letterlijk handen en voeten nodig om een doelpunt te voorkomen. Handen mogen nu eenmaal niet worden gebruikt, zodat de scheidsrechter een penalty toekende die door Grootenboer, zoals we gewend zijn, feilloos werd benut.

Vanaf de gelijkmaker was RVVH sterker. Niet alleen was de motivatie hoog, ook zag je de krachten bij de vrouwen van SSS afnemen. Ze konden het conditioneel niet allemaal meer aan. De tot voor kort vriendelijke scheidsrechter moest nu regelmatig aan de bak. Hij kon niet anders meer dan zijn kaarten aan verschillende speelsters te tonen met als dieptepunt een discutabele rode kaart voor Isabel Gulden van RVVH.

Trainer Abdalla reageerde op de man minder situatie door achterin één-op-één te gaan spelen om zo de druk naar voren te houden. Daarbij vertrouwde hij, terecht, op de kwaliteiten van keepster Lisette Snel die tot twee keer toe de gelijkmaker voor SSS voorkwam.

SSS oogde het laatste half uur onmachtig waar de vrouwen van RVVH nog vol van energie waren. Hoewel het tot op de laatste minuut spannend leek kwamen de Klaaswaalsen niet meer tot een eindspurt. De ontlading bij de Ridderkerkse was groot toen de leidsman het eindsignaal blies. Het feest leek wel groter als toen promotie naar de Topklasse werd bereikt. Niet alleen bij de speelsters maar ook bij het talrijk opgekomen publiek vloeiden er tranen. 

De vrouwenselectie  van RVVH sloot met de winst in de finale van de Voetbal Rijnmond Cup een succesvol seizoen af. Het tweede team won de KNVB beker en het eerste promoveerde ook nog naar de Topklasse.

 

Foto: Jan Pott

]]>
Mon, 18 Jun 2018 07:03:00 +0200
Blog | soccertalk: winst https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174130/blog-soccertalk-winst https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174130/blog-soccertalk-winst Rond deze periode zijn alle competitiewedstrijden gespeeld en zit de selectietraining er zo'n beetje op. Maar dat betekent niet dat de voetbalschoenen al aan de wilgen kunnen worden gehangen. Integendeel. Het lijkt wel drukker dan ooit.

Want de nieuwe selectieteams hebben nog tal van trainingen en oefenwedstrijden ingepland. En dan zijn het natuurlijk ook nog de hoogtijdagen voor toernooien. Voor een dagdeel, een hele dag en soms zelfs voor een heel weekend. Hoewel het vaak de hele dag rondhangen is op zo'n veld, is het met de huidige weersomstandigheden niet echt een straf. Helemaal niet als ze het ook nog goed doen. Want dat betekent een beker. En die doet het natuurlijk weer erg leuk in de prijzenkast. Of op de foto. Met zo'n stralend koppie ernaast. Ik teken ervoor.

Vorige week nog gingen we met drie teams en een hele touringcar op pad. En ook dit weekend mogen we er weer op uit. Zo was vandaag middelste dochter aan de beurt. Voor de laatste keer in actie met de JO11-1. En hoewel de trainster er vanwege een blessure niet bij kon zijn, werd het seizoen toch mooi afgesloten met een toernooiwinst op zak.

Wat het extra bijzonder maakte, was dat manlief er dit keer ook bij was. En niet zoals gepland als toeschouwer. Integendeel, hij werd last-minute benoemd tot mede coach. En zo herleefde oude tijden. Want twee seizoenen geleden was hij nog de vaste coach van dochterlief. Tegen wil en dank overigens. Want aanwijzingen van papa zijn natuurlijk altijd wat makkelijker in de wind te slaan dan van aan andere coach. En zijn wisselbeleid was natuurlijk vaak punt van discussie aan de keukentafel.

Maar vandaag mocht hij dan toch weer zijn spelinzichten loslaten op dochterlief en haar team. En ze accepteerde het nog ook. Nam zijn aanwijzingen aan. Zonder morren of commentaar. Ze was in die twee seizoenen blijkbaar niet alleen gegroeid in lengte. En dat het uiteindelijk ook nog leidde tot drie overwinningen op rij, was natuurlijk een mooie kers op de taart.

Die foto met stralend koppie én beker hebben we dus in de pocket. En een mooie herinnering aan papa als coach.

Fijne vaderdag!

 

]]>
Sun, 17 Jun 2018 09:55:00 +0200
Ploeg Achilles'29 krijgt langzaam vorm https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174053/ploeg-achilles29-krijgt-langzaam-vorm https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174053/ploeg-achilles29-krijgt-langzaam-vorm Ondanks de crisis bij Achilles'29, krijgt het vrouwenteam al aardig vorm. De selectie voor volgend seizoen bestaat al uit zestien speelsters.

Joy Kersten, Sophie Cobussen, Glenda van Lieshout, Amber Mutsaers, Melissa Evers, Lisa Blankenstein, Demi Termaat en Romy van Oorschot hebben besloten om te blijven. Ook keepster Jade Adan, die herstellende is van een kruisbandblessure, gaat door. Dat meldt De Gelderlander.

Daarnaast heeft de Groesbeekse club enkele nieuwe speelsters aangetrokken. Annerens Tijm en Corine Peels komen over van PSV, terwijl Anouk Borgman FC Twente achter zich laat. Julia Ibes verruilt CTO Eindhoven voor Achilles'29. Ook Myrthe van der Laar (Venray) en Fabienne Aerts (Woezik) spelen volgend seizoen in het zwart-wit van Achilles. Sandy Heijkamp (ex-FC Utrecht) is ook gecontracteerd.

Ook Achilles'29 start aankomend seizoen met een beloftenteam. 

]]>
Fri, 15 Jun 2018 21:10:00 +0200
Ook AS Roma komt met vrouwenteam https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174051/ook-as-roma-komt-met-vrouwenteam https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174051/ook-as-roma-komt-met-vrouwenteam In navolging van Manchester United en AC Milan komt ook AS Roma met een vrouwenteam. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt. Het damesteam is vanaf aankomend seizoen actief in de Serie A.

"Ik praat al een paar jaar met Mia Hamm, die lid is van onze Raad van Bestuur, over het starten van een vrouwenteam. Het is heel bevredigend dat we vandaag kunnen bevestigen dat we het nieuwe seizoen beginnen met een AS Roma-team voor zowel heren als dames", zegt president Jim Pallotta in een statement.

"We hebben veel meisjes in ons coachingssysteem en de aankondiging van vandaag betekent dat ze meer mogelijkheden zullen hebben om hun voetbalontwikkeling voort te zetten en hopelijk een duidelijk pad te zien door het spelen van professioneel vrouwenvoetbal bij AS Roma."

 

]]>
Fri, 15 Jun 2018 20:40:37 +0200
Elferink wordt trainer van Jong FC Twente: ''Lang gekoesterde wens'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174047/elferink-wordt-trainer-van-jong-fc-twente-lang-gekoesterde-wens https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174047/elferink-wordt-trainer-van-jong-fc-twente-lang-gekoesterde-wens Roy Elferink wordt komend seizoen de trainer van het heropgerichte Jong FC Twente. De assistent-trainer van de hoofdmacht krijgt bij het nieuwe beloftenelftal de beschikking over dertien regionale speelsters.

Het elftal is, in korte tijd, neergezet door een samenwerking tussen de Tukkers, de KNVB, Football Equals, de gemeente Enschede, Sportaal en Sportclub Enschede. "En daar ben ik het meest trots op, dat we met een klein groepje binnen de stichting FC Twente, in samenwerking met de andere partijen, dit zo snel voor elkaar hebben gekregen", aldus Elferink tegenover Tubantia.

"Deze opzet en mijn rol hierin was een lang gekoesterde wens, zowel voor de club als voor mij persoonlijk. Het was enorm jammer dat het twee jaar wegbezuinigd moest worden, maar het kon gewoon niet anders. Nu staat er weer een stevig fundament."

Jong FC Twente zal haar wedstrijden spelen op het complex van Sportclub Enschede. De ploeg gaat spelen op zaterdag, in de nieuwe beloftencompetitie. Op wedstrijddagen wordt de selectie aangevuld met spelers van het eerste elftal. 

Voorzitter Hans Siers is blij dat FC Twente volgend seizoen weer een beloftenploeg heeft: "Met zo'n ploeg kunnen we weer bouwen aan de toekomst en is ons regionale karakter weer meer zichtbaar. Over vijf jaar willen we een eerste elftal hebben dat zoveel mogelijk uit regionale speelsters bestaat."

 

De selectie van Jong FC Twente:

Fabienne Rouw
Camie Mol
Ana Nassette
Sophie Pieterson
Carlijn Segerink
Patty Verkooijen
Ella Peddemors
Sterre Veldhuis
Trix Waanders
Dewi Snippe
Jasmijn van de Pavert
Anna Hightower
Rachel Kleine

]]>
Fri, 15 Jun 2018 20:09:00 +0200
PEC promoveert drie speelsters en verlengt met Van Daelen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174027/pec-promoveert-drie-speelsters-en-verlengt-met-van-daelen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174027/pec-promoveert-drie-speelsters-en-verlengt-met-van-daelen PEC Zwolle roert zich op de transfermarkt. De Blauwvingers hebben drie spelers beloond met hun eerste contract. Kely Pruim, Lotte Morsink en Leonie Vliek komen over van Jong PEC Zwolle. Daarnaast is het contract van Yvette van Daelen verlengd.

Pruim wacht nog op haar debuut in de hoofdmacht, maar zat bij de laatste twee competitiewedstrijden al wel op de bank. Morsink debuteerde aan het begin van het afgelopen seizoen tegen FC Twente en kwam tot twee optredens. Vliet maakte haar debuut tegen sc Heerenveen en speelde in totaal drie keer. Het drietal heeft voor één seizoen getekend.

Van Daelen debuteerde al in 2012 voor PEC en kwam sindsdien voor 118 wedstrijden. De verdedigster trof afgelopen seizoen driemaal doel en tekent voor één seizoen bij. 
 

]]>
Fri, 15 Jun 2018 18:05:00 +0200
FC Twente Vrouwen weer onderdeel van FC Twente https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174025/fc-twente-vrouwen-weer-onderdeel-van-fc-twente https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/174025/fc-twente-vrouwen-weer-onderdeel-van-fc-twente FC Twente Vrouwen valt vanaf komend seizoen weer onder de vlag van FC Twente. Vanaf 1 juli zal de vrouwentak, die sinds juli 2015 actief was als stichting, weer onderdeel zijn van de club.

"Dat we na drie jaar weer terug onder FC Twente vallen is een heel goede stap, het contact met de club is op dit moment ook heel goed", vertelt voorzitter Hans Siers van FC Twente Vrouwen aan Tubantia.

"We hebben als vrouwentak dezelfde filosofie als bij de mannen: en dat is het regionale karakter terug krijgen. Over vijf jaar willen we een eerste elftal dat zoveel mogelijk uit regionale speelsters bestaat."

Aankomend seizoen speelt de vrouwentak nog wel op sportpark Slangenbeek bij ATC'65 in Hengelo. Siers wil in de toekomst op een accommodatie met meer topsportfaciliteiten gaan spelen, maar dat is voor komend seizoen nog niet haalbaar. De trainingslocatie voor aankomend seizoen is wel anders: "De bedoeling is om op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo te gaan trainen", aldus Siers.

]]>
Fri, 15 Jun 2018 17:30:00 +0200
''Geweldig om te zien hoe het damesvoetbal wordt gepromoot'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/173971/geweldig-om-te-zien-hoe-het-damesvoetbal-wordt-gepromoot https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/173971/geweldig-om-te-zien-hoe-het-damesvoetbal-wordt-gepromoot Richard Mank is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Barendrecht, zo heeft de club vandaag laten weten via de officiële kanalen. De oefenmeester komt over van derdeklasser Dilettant en kijkt uit naar zijn nieuwe club. 

"Ik vind dit een fantastische uitdaging’’, vertelt hij op de clubsite. "Ik vind het geweldig om te zien hoe het damesvoetbal wordt gepromoot in Nederland. Als je dan de kans krijgt om zelf aan de slag te gaan bij Excelsior Barendrecht, twee prachtige clubs in deze regio, dan is dat een enorme uitdaging. Ik heb een goed gesprek gehad met Niels Redert en daarna besloten om deze uitdaging aan te gaan.’’

"Afgelopen seizoen was alles nieuw voor Excelsior Barendrecht in de Eredivisie", vervolgt Mank realistisch. "Het was een moeilijk jaar, maar Sander Luiten heeft wel goed werk geleverd. Het is aan mij om daar komend seizoen een mooi vervolg aan te geven. Er komen inderdaad veel nieuwe speelsters, maar ook dat is alleen maar prima. De groep wordt daar alleen maar sterker van.’’

"Ik heb eerder wel met meisjes gewerkt, maar nooit eerder een damesteam onder mijn hoede gehad. Dat is dus nieuw voor mij’’, verklapt hij. "Werken met vrouwen is inderdaad anders, maar dat is voor mij juist de uitdaging. Natuurlijk zal ik de typische mannenhumor missen, maar aan de andere kant weet ik dat vrouwen in het voetbal veel taakgerichter zijn dan mannen in het amateurvoetbal. Bovendien weet ik dat ik bij Excelsior Barendrecht met zeer talentvolle dames ga werken.’’

]]>
Fri, 15 Jun 2018 17:01:00 +0200
Lof voor Van de Sanden: ''Op het voetbalgala verdient ze een prijs'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/173999/lof-voor-van-de-sanden-op-het-voetbalgala-verdient-ze-een-prijs https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/173999/lof-voor-van-de-sanden-op-het-voetbalgala-verdient-ze-een-prijs Frits Barend is vol lof over de ontwikkeling van de Oranjevrouwen en Shanice van de Sanden in het bijzonder. De sportjournalist, die jarenlang een duo vormde met Henk van Dorp, ziet dat het vrouwenvoetbal steeds aantrekkelijker is. 

"Precies 29 jaar na de mannen in 1988 wonnen de OranjeLeeuwinnen vorig jaar het Europees kampioenschap", blikt hij terug in zijn column voor het magazine Helden. "De voetbalvrouwen ontstaken in 2017 het enige lichtpunt in de toen al donkere voetbaltunnel. En dankzij een vrouw is Arjen Robben ook niet meer de laatste Nederlander die een Champions League heeft gewonnen", aldus Barend.

"Dat is sinds vorige maand the one and only Shanice van de Sanden", legt hij uit. "Zij won met haar club Olympique Lyon de finale van VfL Wolfsburg op een manier waar je alleen van kunt dromen. Ze groeide in Kiev uit tot de Gareth Bale van de vrouwenfinale. Ook zij viel namelijk in. Het stond na 90 minuten nog 0-0, Wolfsburg scoorde in de verlenging en pas toen mocht Van de Sanden erin", vertelt Barend.

"Als een echte krijger kwam, zag en overwon ze", vervolgt hij enthousiast. "Olympique Lyon scoorde vier keer, drie keer kwam de assist van rechts, dus van ‘onze’ Shanice. Op het jaarlijkse voetbalgala verdient ze een prijs. Zo is het voetbalseizoen toch nog mooi geëindigd, dankzij de vrouwen", besluit Barend. 

]]>
Fri, 15 Jun 2018 15:56:00 +0200
''Het waren bijtertjes, ze zitten de hele tijd in je nek te hijgen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/173969/het-waren-bijtertjes-ze-zitten-de-hele-tijd-in-je-nek-te-hijgen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/173969/het-waren-bijtertjes-ze-zitten-de-hele-tijd-in-je-nek-te-hijgen De Oranjevrouwen wonnen dinsdagavond in het Abe Lenstra Stadion met 1-0 van Slowakije door een laat doelpunt van Lieke Martens. Lineth Beerensteyn, die zelf in de spits begon, beseft dat het een lastige avond was. 

"Het was een moeizame wedstrijd", blikt ze terug voor de camera van Vrouwenvoetbal Nederland. "We hebben veel kansen gehad, maar dan moet je ze er wel inschieten. Het was tot de laatste minuut heel spannend", aldus Beerensteyn, die vaak uitweek naar de flanken. 

"Ik was gewoon overal te vinden, want je moet je tegenstander ook een beetje door de war maken", legt ze uit. "Als je gaat rouleren, wordt het voor hun ook moeilijker", aldus Beerensteyn, die veel 'tikkies' moest incasseren. "Het waren bijtertjes. Ze zitten de hele tijd in je nek te hijgen: af en toe een schopje hier, schopje daar. Dus het waren lastige verdedigers om tegenover te staan." 

]]>
Fri, 15 Jun 2018 14:40:00 +0200