Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description Heerenveen onderuit: ''We hebben echt goed gevoetbald'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204236/heerenveen-onderuit-we-hebben-echt-goed-gevoetbald https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204236/heerenveen-onderuit-we-hebben-echt-goed-gevoetbald SC Heerenveen ging vrijdagavond in eigen huis onderuit tegen FC Twente. De Tukkers bleken met 0-2 te sterk. Na afloop stond Dana Philippo voor de camera van de Friezen.

"In de eerste helft hebben we goed gevoetbald, we hebben een paar kansjes gecreëerd. In het eerste halfuur waren we goed, konden we goed de bal houden, maar wij maken de kansen niet en dat is dan jammer, maar we hebben echt goed gevoetbald", aldus Philippo.

"Ik denk dat we zoveel moesten tegenhouden in de tweede helft, dat we het op het laatst niet meer vol konden houden. Ze waren voorin snel, daar hadden we het lastig mee", zegt de speelster van SC Heerenveen.

 

]]>
Sun, 16 Dec 2018 16:47:00 +0100
LIVESTREAM | Real Betis krijgt regerend landskampioen op bezoek https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204205/livestream-real-betis-krijgt-regerend-landskampioen-op-bezoek https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204205/livestream-real-betis-krijgt-regerend-landskampioen-op-bezoek Een mooi potje in Spanje vandaag. Real Betis krijgt regerend landskampioen Atlético Madrid op bezoek in het Ciudad Deportiva Luis de Sol.

De wedstrijd begint om 16:00 uur en is live te zien via deze livestream, al dien je daar wel een Spaanse VPN voor te gebruiken. Merel van Dongen staat in de basis bij Real Betis.

]]>
Sun, 16 Dec 2018 15:35:00 +0100
VIDEO | Samenvatting Excelsior Barendrecht - Ajax https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204204/video-samenvatting-excelsior-barendrecht-ajax https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204204/video-samenvatting-excelsior-barendrecht-ajax Ajax won vrijdagavond op bezoek bij Excelsior Barendrecht. In het Van Donge & De Roo Stadion werd het 0-6.

Eshly Bakker opende de score en tekende na een half uur spelen voor de 0-2. Vlak voor rust maakte Ellen Jansen de derde Amsterdamse treffer.

Via Lucie Akkerman, Bakker en Jansen werd het uiteindelijk 0-6.

 

Beeld: YouTube

]]>
Sun, 16 Dec 2018 14:19:00 +0100
VIDEO | Groenen niet veilig op kermis: ''Hij probeerde me gewoon te zoenen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204201/video-groenen-niet-veilig-op-kermis-hij-probeerde-me-gewoon-te-zoenen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204201/video-groenen-niet-veilig-op-kermis-hij-probeerde-me-gewoon-te-zoenen Fresia Cousiño Arias ging afgelopen week op bezoek bij Jackie Groenen. De OranjeLeeuwin neemt de presentatrice van FOX Sports mee naar de kermis.

Daar bleek Groenen niet veilig te zijn voor een mannelijke aanbidder. De bewonderaar wordt vervolgens iets te intiem naar de smaak van de middenveldster van Frankfurt...

 

Beeld via: Twitter - FOX Sports

]]>
Sun, 16 Dec 2018 13:06:00 +0100
Het Liona Meiden Top Toernooi 2019 komt er weer aan! https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204198/het-liona-meiden-top-toernooi-2019-komt-er-weer-aan https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204198/het-liona-meiden-top-toernooi-2019-komt-er-weer-aan WSC Waalwijk organiseert op 10 juni 2019 wederom een toptoernooi binnen het meidenvoetbal. WSC gaat weer voor een mooie derde editie en nodigen iedereen hierbij uit om in te schrijven.

WSC heeft sinds enkele jaren een zeer actieve en succesvolle meidenafdeling. Voor de derde keer organiseren ze een geweldig evenement voor voetballende meiden.

Winnaars
In iedere klasse strijden de teams tegen elkaar om uit te maken wie het beste is in hun leeftijdscategorie. Met als beloning de winnaarsbokaal en de felbegeerde titel winnaar te zijn van de derde editie van het LMTT.

FairPlay
Bij WSC staat FairPlay hoog op de lijst met waarden en normen. Daarom vinden wij het belangrijk om ook tijdens het LMTT hier aandacht aan te besteden. Het team wat het beste scoort op FairPlay zal met een mooie prijs voor het gehele team naar huis gaan. We beoordelen niet alleen de speelsters, maar ook het gedrag van de begeleiders en de supporters.

De organisatie is alweer druk bezig een mooi evenement te organiseren met veel voetbal maar ook speciale aandacht voor het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk wat gelijktijdig zal worden georganiseerd. Er zijn naast de sportieve strijd veel andere leuke activiteiten rondom het voetbalveld te beleven.

De organisatie organiseert het toernooi voor de volgende leeftijdscategorieën:
MO15 hoog, MO15 laag, MO13 hoog, MO11 hoog, MO11 laag, MO9  alle klasse

De teams moeten voldoen aan de leeftijdscategorieën van meiden, rekening houdend met het maximum aan dispensatiespeelsters. Bij twijfel neem dan contact op met de organisatie.

Teams kunnen zich inschrijven via jeugdtoernooien@wscwaalwijk.nl

]]>
Sun, 16 Dec 2018 11:58:00 +0100
Nouwen valt in de prijzen bij Sportgala Deurne https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204200/nouwen-valt-in-de-prijzen-bij-sportgala-deurne https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204200/nouwen-valt-in-de-prijzen-bij-sportgala-deurne Aniek Nouwen is zaterdagavond bij het Sportgala van de gemeente Deurne in de prijzen gevallen. De verdedigster won de prijs van Individuele Sportprestatie van het Jaar.

Nouwen haalde met PSV de KNVB Bekerfinale van 2018 en speelde met Oranje O20 het WK 2018. Daarnaast werd ze voor het eerst opgeroepen voor het 'grote' Oranje. Momenteel staat ze met PSV bovenaan in de Eredivisie.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een jaar voor Aniek Nouwen! KNVB Bekerfinale 2018 ???????? WK 2018 met Oranje O20 ???? Eerste oproep Oranje Leeuwinnen ???? Koploper in de Eredivisie ???? Sportprestatie van het jaar 2018 in Deurne ????

Een bericht gedeeld door PSV Vrouwen (@psvvrouwen) op

]]>
Sun, 16 Dec 2018 10:47:00 +0100
RKSV Bekkerveld niet opgewassen tegen RVVH https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204197/rksv-bekkerveld-niet-opgewassen-tegen-rvvh https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204197/rksv-bekkerveld-niet-opgewassen-tegen-rvvh Zaterdag vijf uur was, op een ijskoude avond in Ridderkerk, de aftrap in de bekerwedstrijd tussen RVVH tegen Bekkerveld. Een zondag eerste klasser tegen een ploeg uit de Topklasse. Op papier een makkie voor RVVH maar in praktijk bleek Bekkerveld een taaie tegenstander. Met een 5-1 overwinning deden de Ridderkerkers zichzelf wat tekort maar al met al toch een degelijke overwinning.

Vanwege het feit dat de Rooms Katholieke Vereniging normaal op zondag speelt was de aftrap op het ijskoude Ridderkerkse Sportpark pas om vijf uur. De eerste tien minuten was het nog wat aftasten en koos Bekkerveld brutaal de aanval. RVVH kon relatief makkelijk weerstand bieden. In de tiende minuut was het RVVH dat uit een mooie aanval op 1-0 kwam. Sharella Hunt was de maker van het eerste doelpunt. Drie minuten later was het weer Hunt die, nu met het hoofd, scoorde voor de Ridderkerkers na een voorzet van de doorgelopen, jarige,  rechtsback Alyssa Dijkstra.

Bekkerveld maakte de wedstrijd in de 32e minuut weer spannend door de 2-1 in het net te leggen. Vier minuten later voltooide Hunt haar zuivere hattrick.

Sharella Hunt was na rust direct betrokken bij de 4-1. Na een goede aanname legde ze de bal voor de voeten van Iris Zoon die droog en hard inschoot en de 4-1 op het bord zette.  

De eindstand van 5-1 werd bereikt door een kopbal van Manuela Grootenboer na een vrije trap van Jennifer Oliveira. Bekkerveld was een dappere en strijdlustige tegenstander voor RVVH maar moest het afleggen tegen een betere tegenstander.

In de volgende ronde neemt RVVH het op tegen VV Bavel dat, tegen de verwachting in, de vrouwen van Heerenveense Boys versloeg met 4-1.  

 

Foto via: Jan Pott

]]>
Sun, 16 Dec 2018 09:35:00 +0100
Ajax begint aan winterstop: ''Iedereen liep op zijn laatste benen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204172/ajax-begint-aan-winterstop-iedereen-liep-op-zijn-laatste-benen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204172/ajax-begint-aan-winterstop-iedereen-liep-op-zijn-laatste-benen Ajax wist afgelopen vrijdag met 6-0 te winnen op bezoek bij Excelsior Barendrecht. Eshly Bakker scoorde een hattrick en stond na afloop voor de camera van Ajax TV.

"De laatste was wel de mooiste", vertelt ze over haar drie doelpunten. "De eerste was eerlijk gezegd niet bewust, maar die vliegt er mooi in bij de tweede hoek. De laatste was wel het mooiste, ook omdat ik de aanval opzet en de bal terugkrijg van Marthe (Munsterman, red.) en 'm eigenlijk in de kruising schiet."

Voor Ajax wacht nu de winterstop: "De winterstop is meer dan welkom. Ik denk dat iedereen, zeker na de laatste twee weken waarin we vijf wedstrijden hadden, een beetje op zijn laatste benen liep. Vandaag hebben we het goed gedaan, we hebben negentig minuten geknald en nu even rust."

]]>
Sat, 15 Dec 2018 20:00:00 +0100
Luiten tevreden: ''Des te knapper is het om negen keer te scoren'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204135/luiten-tevreden-des-te-knapper-is-het-om-negen-keer-te-scoren https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204135/luiten-tevreden-des-te-knapper-is-het-om-negen-keer-te-scoren PSV won vrijdagavond met maar liefst 9-1 op bezoek bij Achilles'29. Daarmee brengen de Eindhovenaren het totaalaantal van gescoorde goals naar 48.

Trainer Sander Luiten was tevreden over zijn ploeg, liet hij weten op de website van PSV. "Het is lastig om tegen zo’n teruggetokken tegenstander je eigen spel te spelen en des te knapper is het om negen keer te scoren."

Op social media schrijft hij: "Mooi om te zien hoe intrinsiek gemotiveerd het team is en met welk plezier iedereen speelt."

]]>
Sat, 15 Dec 2018 18:02:00 +0100
VIDEO | Lekker! Martens on fire tijdens warming-up https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204141/video-lekker-martens-on-fire-tijdens-warming-up https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204141/video-lekker-martens-on-fire-tijdens-warming-up Lieke Martens maakte vandaag haar rentree in de basis bij FC Barcelona na een blessure. De buitenspeelster had er zin in, zo is te zien tijdens de warming-up.

Ze krult de bal vanaf randje zestien heerlijk in de bovenhoek. Lekker, Lieke!

]]>
Sat, 15 Dec 2018 16:59:00 +0100
De Graaf loopt zware blessure op en ligt er lange tijd uit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204142/de-graaf-loopt-zware-blessure-op-en-ligt-er-lange-tijd-uit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204142/de-graaf-loopt-zware-blessure-op-en-ligt-er-lange-tijd-uit Slecht nieuws voor Esmee de Graaf. De 21-jarige aanvalster van West Ham United heeft vorige week tijdens een training haar voorste kruisband afgescheurd. Een MRI bevestigde de blessure.

De Graaf gaat begin 2019 onder het mes. Ze ligt er de rest van het seizoen uit. "De revalidatie is al begonnen", zegt fysiotherapeut Elena Jobson op de website van West Ham United.

"Ik moet Esmee credits geven. Ik heb nog nooit met een atleet gewerkt die zulk nieuws zo goed opvatte. Ze snapt het proces en het plan en ze werkt enorm hard om terug te komen", aldus Jobson.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m out of office for a while ???? Vorige week mijn kruisband afgescheurd, ???? operatie & herstellen ???????? #fckruisband #acl #mcl #itiswhatitisinnit #trusttheprocess

Een bericht gedeeld door Esmee de Graaf (@esmeedegraaf97) op

 

Foto via: West Ham United

]]>
Sat, 15 Dec 2018 16:20:00 +0100
VIDEO | Fresia Cousiño Arias op bezoek bij Jackie Groenen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204121/video-fresia-cousino-arias-op-bezoek-bij-jackie-groenen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204121/video-fresia-cousino-arias-op-bezoek-bij-jackie-groenen Fresia Cousiño Arias ging afgelopen week op bezoek bij Jackie Groenen. De OranjeLeeuwin neemt de presentatrice van FOX Sports mee naar de kermis en vertelt onder andere over haar blessure, het Nederlands elftal, België en mannelijke aanbidders.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 15:47:00 +0100
LIVESTREAM | Martens terug in de basis bij Barcelona https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204137/livestream-martens-terug-in-de-basis-bij-barcelona https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204137/livestream-martens-terug-in-de-basis-bij-barcelona FC Barcelona neemt het zaterdagmiddag op tegen Logroño. De wedstrijd begint om 15:00 uur en is te volgen via deze livestream, al dien je daar wel een Spaanse VPN voor te gebruiken.

Bij Barcelona keert Lieke Martens terug in de basis na een blessure.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 14:40:00 +0100
Uitslag | Speelronde 12 van de 2e klasse C https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204090/uitslag-speelronde-12-van-de-2e-klasse-c https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204090/uitslag-speelronde-12-van-de-2e-klasse-c Vandaag stonden er weer wedstrijden in de 2e klasse C op het programma. Bekijk hieronder de uitslagen.

 

15.12.2018 Score
Be Quick'28 VR2 - HHC Hardenberg VR1 7-1
DZC'68 VR1 - SC Genemuiden VR1 2-2
OZC VR1 - Hollandscheveld VR1 2-3
ZVV'56 VR1 - vv Hellendoorn VR1 3-0
Oene VR1 - Bergentheim VR1 2-2
HZVV VR1 - Heino VR1 4-0

 

]]>
Sat, 15 Dec 2018 14:00:00 +0100
Snoeijs geëerd als Sportheld van Alkmaar https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204117/snoeijs-geeerd-als-sportheld-van-alkmaar https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204117/snoeijs-geeerd-als-sportheld-van-alkmaar Katja Snoeijs is vrijdagavond geëerd tijdens het Sportgala van de gemeente Alkmaar. De spits werd afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie namens VV Alkmaar.

Voor die prestatie is Snoeijs vrijdag geëerd als Sportheld van Alkmaar. Ook werden onder meer Alireza Jahanbakhsh (topscorer Eredivisie AZ), Laurens ten Dam (wielrennen) en Koen Verweij (schaatsen) geëerd.

Snoeijs was vrijdagavond niet aanwezig in Alkmaar. De spits kwam met PSV in actie tegen Achilles'29 (1-9 winst, red.) en scoorde een keer.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 13:07:00 +0100
Thuiswedstrijden van Geurts en co komend seizoen gratis te bezoeken https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204100/thuiswedstrijden-van-geurts-en-co-komend-seizoen-gratis-te-bezoeken https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204100/thuiswedstrijden-van-geurts-en-co-komend-seizoen-gratis-te-bezoeken Gaaf nieuws uit Zweden: de thuiswedstrijden van Kopparbergs/Göteborg FC, waar Loes Geurts onder contract staat, zijn komend seizoen gratis te bezoeken.

Elf sponsoren compenseren de kosten voor de thuiswedstrijden in de Zweedse competitie en bij bekerduels. "Vrouwenvoetbal verdient een groot publiek en KGFC wil het voortouw nemen en helpen om nog meer toeschouwers naar onze wedstrijden te krijgen, om zo meer mensen vrouwenvoetbal te laten ontdekken", zegt communicatiedirecteur Tore Lund op de website.

Kopparbergs/Göteborgs FC eindigde afgelopen seizoen als tweede, waardoor de ploeg volgend jaar meedoet aan de UEFA Women's Champions League. Het is echter nog niet duidelijk of ook die wedstrijden gratis te bezoeken zijn.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 11:57:00 +0100
LIVESTREAM | Valencia op bezoek bij Rayo Vallecano https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204091/livestream-valencia-op-bezoek-bij-rayo-vallecano https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204091/livestream-valencia-op-bezoek-bij-rayo-vallecano Valencia gaat zaterdagochtend op bezoek bij Rayo Vallecano. De wedstrijd begint om 11:00 uur en is live te volgen via deze livestream.

Bij Valencia staan Jennifer Vreugdenhil en Mandy van den Berg in de basis.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 10:45:00 +0100
''Als je vroeg met twee goals voorstaat, is het de kunst dat vast te houden'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204095/als-je-vroeg-met-twee-goals-voorstaat-is-het-de-kunst-dat-vast-te-houden https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204095/als-je-vroeg-met-twee-goals-voorstaat-is-het-de-kunst-dat-vast-te-houden VV Alkmaar kwam vrijdagavond al snel op een 2-0 voorsprong tegen ADO Den Haag, maar ging uiteindelijk met 2-3 onderuit. Na afloop reageerde coach Judith Kuipers in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

"Als je zo vroeg al met twee goals voorstaat, is het de kunst dat vast te houden. Daar hadden we moeite mee", meent Kuipers.

De coach baalde na afloop flink, maar kon moeilijk boos zijn over het optreden van haar ploeg: "Je verliest wel, desalniettemin vind ik dat we goede kansen hebben gehad en het op sommige momenten echt wel goed stond. De tegenstander heeft ons helaas een aantal keer redelijk goed onder druk weten te houden."

]]>
Sat, 15 Dec 2018 09:35:00 +0100
Uitslag | Twente, Ajax, ADO en PSV pakken drie punten https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204014/uitslag-twente-ajax-ado-en-psv-pakken-drie-punten https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204014/uitslag-twente-ajax-ado-en-psv-pakken-drie-punten Vanavond stond er weer Eredivisie-voetbal op het programma! SC Heerenveen nam het op tegen FC Twente, Ajax ging op bezoek bij Excelsior Barendrecht, VV Alkmaar speelde tegen ADO Den Haag en PSV ging langs bij Achilles'29.

Alle wedstrijden begonnen om 19:30 uur.

14.12.2018 Score
SC Heerenveen - FC Twente 0-2
Excelsior Barendrecht - Ajax 0-6
VV Alkmaar - ADO Den Haag 2-3
Achilles'29 - PSV 1-9

 

Scoreverloop

SC Heerenveen - FC Twente

60' 0-1 Joëlle Smits
90' 0-2 Joëlle Smits

 

Excelsior Barendrecht - Ajax

5' 0-1 Eshly Bakker
30' 0-2 Eshly Bakker
45' 0-3 Ellen Jansen
83' 0-4 Lucie Akkerman
90' 0-5 Eshly Bakker
90+3' 0-6 Ellen Jansen

 

VV Alkmaar - ADO Den Haag

4' 1-0 Simone Kets
10' 2-0 Louise Bos
23' 2-1 Taylor Ziemer
60' 2-2 Victoria Pelova
88' 2-3 Allyssa Daal

 

Achilles'29 - PSV

8' 0-1 Jeslynn Kuijpers
12' 0-2 Katja Snoeijs
25' 0-3 Dominique Bond Flasza
29' 0-4 Kayleigh van Dooren
36' 0-5 Maddy Williams
39' 1-5 Janou Levels (e.d.)
42' 1-6 Maddy Williams
51' 1-7 Janou Levels
75' 1-8 Aniek Nouwen
78' 1-9 Maddy Williams


 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 21:31:00 +0100
LIVESTREAM | ADO Den Haag langs bij VV Alkmaar https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204023/livestream-ado-den-haag-langs-bij-vv-alkmaar https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/204023/livestream-ado-den-haag-langs-bij-vv-alkmaar VV Alkmaar neemt het vanavond op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd op Sportpark AFC'34 begint om 19:30 uur en is live te volgen via onderstaande livestream.

]]>
Fri, 14 Dec 2018 19:15:00 +0100
Darnoud: ''Dan moeten we gewoon kunnen winnen in Friesland'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203993/darnoud-dan-moeten-we-gewoon-kunnen-winnen-in-friesland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203993/darnoud-dan-moeten-we-gewoon-kunnen-winnen-in-friesland FC Twente gaat vanavond op bezoek bij SC Heerenveen. Volgens Licia Darnoud reizen de Tukkers met veel vertrouwen af naar Friesland.

"We hebben weer erg goed gespeeld. Aan de resultaten te zien scoren we nu ook makkelijker. We maken nu de kansen af. We krijgen die al het hele seizoen, maar nu gaat het ook lopen qua scores", vertelt ze over de afgelopen wedstrijden.

"Afgelopen dinsdag tegen VV Alkmaar waren we echt de betere ploeg en hebben we het spel gemaakt. We hadden dit misschien niet verwacht, maar we zijn goed bezig en zitten in een lekkere flow. Iedereen speelt met veel vertrouwen en het gaat alles soepel. Wat het geheim is? Ik denk dat het een hechte groep is, die ook buiten het veld goed met elkaar op kan schieten. We blijven ons ontwikkelen en dat moeten we doortrekken", zegt Darnoud op de website van FC Twente.

SC Heerenveen is volgens de middenveldster een lastige tegenstander, maar wel te verslaan: "Het gaat zeker niet gemakkelijk worden. We zullen hard moeten werken voor de punten, maar als we kijken naar de afgelopen periode moet dat goed komen. We zullen het spel moeten maken, maar dat kunnen we ook. We moeten met veel vertrouwen spelen en dan moeten we gewoon kunnen winnen in Friesland."

]]>
Fri, 14 Dec 2018 18:00:00 +0100
Luiten: ''Achilles'29 zal zich willen laten gelden'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203980/luiten-achilles29-zal-zich-willen-laten-gelden https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203980/luiten-achilles29-zal-zich-willen-laten-gelden PSV hoopt vrijdagavond voor de twaalfde keer op rij ongeslagen de blijven. De Eindhovenaren gaan op bezoek bij Achilles'29.

"Achilles’29 maakte het ons tijdens de eerste wedstrijd binnen de mogelijkheden van het team lastig. Ze zullen zich vrijdag voor het eigen publiek willen laten gelden in hun laatste thuiswedstrijd van het jaar."

"Daar zijn we ons van bewust maar wij gaan uit van onze eigen kracht en richten ons op het eigen spel", laat trainer Sander Luiten weten op de website van PSV.

 

Foto via: Photo-Prestige

]]>
Fri, 14 Dec 2018 17:04:00 +0100
Mank hoopt op goed gevuld stadion: ''Misschien iets mogelijk voor ons'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203976/mank-hoopt-op-goed-gevuld-stadion-misschien-iets-mogelijk-voor-ons https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203976/mank-hoopt-op-goed-gevuld-stadion-misschien-iets-mogelijk-voor-ons Vanavond gaat Ajax op bezoek bij Excelsior Barendrecht in het Van Donge & De Roo Stadion. Trainer Richard Mank hoopt op een goed gevuld stadion.

"Uitverkocht zal niet lukken, maar 1500 toeschouwers zou toch wel leuk zijn", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ajax is toch een bijzondere tegenstander. Met de steun van het publiek is er voor ons misschien iets mogelijk."

Mank kan vanavond niet beschikken over Lianne Bruijs en Lotte Bovy. Zij kampen respectievelijk met een hamstringblessure en een vinger uit de kom.

]]>
Fri, 14 Dec 2018 16:02:00 +0100
Everton en Aston Villa uitgeschakeld in Conti Cup https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203973/everton-en-aston-villa-uitgeschakeld-in-conti-cup https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203973/everton-en-aston-villa-uitgeschakeld-in-conti-cup Nadat eerder al Danique Kerkdijk met Bristol City werd uitgeschakeld in de Continental Tyres Cup, zijn nu ook Everton en Aston Villa er niet in geslaagd om de volgende ronde te bereiken.

Everton, met Inessa Kaagman en Dominique Bruinenberg in de basis, verloor met 0-3 van Manchester United. Die stand stond al voor de rust op het scorebord. Lauren James, Leah Galton en Katie Zelem maakten de doelpunten.

Manchester City bleek te sterk voor Aston Villa, waar Nadine Hanssen een basisplaats had. Het werd 0-4, door doelpunten van Gemma Bonner, Janine Beckie, Jess Park en Lauren Hemp wisten te scoren.

]]>
Fri, 14 Dec 2018 14:56:36 +0100
FOTO | Dit zijn de nieuwe gouden schoenen van Hegerberg https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203965/foto-dit-zijn-de-nieuwe-gouden-schoenen-van-hegerberg https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/203965/foto-dit-zijn-de-nieuwe-gouden-schoenen-van-hegerberg Ada Hegerberg schreef begin deze maand historie door de eerste Ballon d'Or voor vrouwen te winnen. Puma speelt daar nu op in en heeft voor de spits een speciaal paar schoenen gemaakt.

De schoenen zijn goud en er staat 'Believe in yourself' op, iets wat Hegerberg tijdens haar speech na het winnen van de Ballon d'Or benadrukte. Zal de spits ook op deze schoenen weten te vlammen? 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 13:37:00 +0100