Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description ''Morgan verdient alleen aan sponsorcontracten al miljoenen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234425/morgan-verdient-alleen-aan-sponsorcontracten-al-miljoenen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234425/morgan-verdient-alleen-aan-sponsorcontracten-al-miljoenen Iwan van Duren is namens Voetbal International aanwezig bij het WK in Frankrijk. De verslaggever volgt de OranjeLeeuwinnen op de voet, maar ziet dat twee andere landen vooralsnog de meeste indruk maken. 

"Heel voorzichtig kun je stellen dat Frankrijk en de Verenigde Staten niet voor niets als de twee topfavorieten worden gezien", schrijft hij in VI. "De Amerikanen moeten natuurlijk meteen weer overdrijven en bezorgen de Thai een trauma: 13-0. In Nederland vallen de omroepbazen bijna van hun stoel als blijkt dat dik zeshonderdduizend mensen hebben gekeken", aldus Van Duren. 

"Gooi een bal op tv en we kijken in ons land. Alex Morgan is met vijf treffers en twee assists meteen topscorer van het toernooi. Grote mevrouw in de USA trouwens", vervolgt hij. "Verdient alleen aan sponsorcontracten al miljoenen. In onze koffer zit de laatste editie van Time met Morgan op de cover. Ze telt 3,6 miljoen volgers op Twitter. Meer dan Ajax, PSV en Feyenoord samen", besluit Van Duren. 

]]>
Wed, 19 Jun 2019 12:07:00 +0200
Van de Donk: ''Het helpt niet als jullie alleen maar mopperen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234419/van-de-donk-het-helpt-niet-als-jullie-alleen-maar-mopperen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234419/van-de-donk-het-helpt-niet-als-jullie-alleen-maar-mopperen De OranjeLeeuwinnen hebben hun eerste twee groepswedstrijden op het WK winnend weten af te sluiten, maar toch is er vanuit Nederland de nodige kritiek op het veldspel. Danielle van de Donk vindt dat de ploeg echter wel wat meer krediet verdient. 

“Het helpt niet als jullie alleen maar mopperen”, vertelt ze op de website van Omroep Brabant. “Ik probeer me er voor af te sluiten om mezelf te beschermen. Maar ik hoor natuurlijk wel eens wat. Het is hard en dat mag. Als je niet je allerbeste spel laat zien, komt daar kritiek op", aldus Van de Donk.

"Het is niet heel erg, maar soms denk ik dat het wel een beetje minder mag", vervolgt de speelster van Arsenal, die verwacht dat de ploeg van trainer Sarina Wiegman nog wel gaat opleven. “Misschien zijn we juist ook beter tegen betere landen", aldus Van de Donk, die benieuwd is naar de tegenstander in de achtste finales. “Het maakt me oprecht niet uit tegen wie we spelen. Je moet toch winnen.”

]]>
Wed, 19 Jun 2019 11:11:00 +0200
''We kunnen simpelweg niet meer om coach Wiegman en co heen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234389/we-kunnen-simpelweg-niet-meer-om-coach-wiegman-en-co-heen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234389/we-kunnen-simpelweg-niet-meer-om-coach-wiegman-en-co-heen Begin juni presenteerde de KNVB de plannen voor het vrouwenvoetbal de komende jaren. Zo wil de voetbalbond meer vrouwen in het voetbal, bijvoorbeeld als trainer of scheidsrechter.

"Het vrouwenvoetbal is enorm populair geworden de laatste jaren en daar hebben we met de KNVB op ingespeeld", zegt manager vrouwenvoetbal Kirsten van de Ven in het Nederlands Dagblad. Zo wordt er meer aandacht gegeven aan het gemengd voetbal.

"We willen op alle fronten sterker worden, want het hokjesdenken is lange tijd een belemmering van de doorgroei van vrouwen geweest", geeft Van de Ven aan, die zegt dat veel speelsters stoppen omdat het voetbal niet meer te combineren is met een baan of studie. "Dat is hartstikke jammer."

Volgens Iwan van Duren, journalist van Voetbal International, kunnen we niet meer om het vrouwenvoetbal heen: "Voor diegenen die zich lange tijd hebben afgevraagd of het vrouwenvoetbal bestaansrecht heeft, ligt het antwoord in de explosieve groei van de belangstelling. Het volk heeft gekozen, we kunnen simpelweg niet meer om coach Wiegman en co heen."

]]>
Wed, 19 Jun 2019 10:22:00 +0200
Wie ontmoet Oranje bij winst of verlies tegen Canada? https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234363/wie-ontmoet-oranje-bij-winst-of-verlies-tegen-canada https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234363/wie-ontmoet-oranje-bij-winst-of-verlies-tegen-canada De OranjeLeeuwinnen spelen morgen hun laatste groepswedstrijd tegen Canada. Bij minimaal een gelijkspel wint de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman de poule.

Als Oranje als eerste eindigt in de groep, dan is Rennes de volgende speelstad. Dinsdag 25 juni wacht dan de nummer twee uit groep D: Engeland, Japan of misschien Argentinië. 

Bij een verliespartij tegen Canada zullen de Leeuwinnen afreizen naar Parijs. Dan speelt de ploeg op maandag 24 juni in het Parc des Princes tegen de nummer twee van groep F: Zweden of de Verenigde Staten.

]]>
Wed, 19 Jun 2019 09:33:00 +0200
Miedema: ''Wie weet, Feyenoord als afsluiter zou mooi zijn'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234367/miedema-wie-weet-feyenoord-als-afsluiter-zou-mooi-zijn https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234367/miedema-wie-weet-feyenoord-als-afsluiter-zou-mooi-zijn Robin van Persie had afgelopen week lovende woorden over voor Vivianne Miedema, die zich zaterdag kroonde tot topscorer aller tijden van Oranje. De spits was het grote voorbeeld van Miedema, zo zegt ze voor de camera van Algemeen Dagblad.

"Het is prachtig wat voor carrière hij heeft gehad. Alles wat hij heeft meegemaakt en gewonnen is pure klasse, natuurlijk", vertelt de aanvalster. Miedema vindt het jammer dat Van Persie ermee stopt.

"Dat moment ga ik ook een keer meemaken", weet ze. Miedema ziet dezelfde carrièreweg als Van Persie, Arsenal en Feyenoord, wel zitten. Alleen heeft de Rotterdamse club nog geen team in de Eredivisie..

"Wie weet ooit, als afsluiter, zou Feyenoord zeker mooi zijn. Het is belangrijk dat Feyenoord een vrouwenteam opricht, ook voor het Nederlandse vrouwenvoetbal, voor de Eredivisie. Ajax en PSV hebben hun elftal al, Feyenoord blijft toch een beetje achter. Het zou heel mooi als Feyenoord ook die stap kan maken", aldus Miedema.

]]>
Wed, 19 Jun 2019 08:40:00 +0200
Koopmans en Tieleman in Oranje-selectie voor Women's Euro Cup https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234368/koopmans-en-tieleman-in-oranje-selectie-voor-womens-euro-cup https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234368/koopmans-en-tieleman-in-oranje-selectie-voor-womens-euro-cup Van 5 tot 7 juli vindt in het Portugese Nazaré de Women's Euro Beach Soccer Cup plaats. Ook Nederland is aanwezig met een team en de selectie is dinsdag bekendgemaakt.

Zo is voormalig speelster van FC Utrecht, Telstar en PSV, Kirsten Koopmans, van de partij. Ook Sylvana Tieleman, tweelingzus van ADO-speelster Sharona, zit in de selectie.

De volledige selectie bestaat uit vijftien namen:

Tess van der Flier (BS Zwolle), Aike Verschoor (BS Alkmaar), Kirsten Koopmans (Libertas), Chelly Drost (BS Alkmaar), Bouchra Moudou (BS Alkmaar), Annelies Martijn (HTC Beachsoccer Zwolle), Rosa Brak (BS 030), Martine Kooiker (KTP Nieuw Roden), Nancy Loth (KTP Nieuw Roden), Céline van Velsen (BS Zwolle), Anne Reitsma (Libertas), Sarina Groeneveld (DTS Ede), Mariël Miedema (KTP Nieuw Roden), Tiffany Brug (BS 030) en Sylvana Tieleman (BSZ Ladies).

]]>
Wed, 19 Jun 2019 07:56:00 +0200
Sierhuis fan van OranjeLeeuwin: ''Zij is echt de koningin'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234364/sierhuis-fan-van-oranjeleeuwin-zij-is-echt-de-koningin https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234364/sierhuis-fan-van-oranjeleeuwin-zij-is-echt-de-koningin Spits Kaj Sierhuis is fan van Vivianne Miedema. Bij FOX Sports heeft hij lovende woorden over voor de spits.

"Ik vind Miedema echt de koningin. Ik zie bij Miedema dingen die ik echt niet vaak in het vrouwenvoetbal zie. Dat zijn eigenlijk echt heel simpele dingen", zegt de aanvaller van Ajax, afgelopen seizoen gehuurd door FC Groningen. "Gewoon dingen waar ik als spits echt wel van kan genieten."

Qua karakter is Miedema volgens Sierhuis een echte spits. "Als je haar eerste goal ziet tegen Kameroen. Die loopactie dat ze vanaf de tweede paal naar de eerste paal komt. Eigenlijk op intuïtie, want volgens mij had Van de Sanden niet helemaal gekeken waar Miedema liep, maar bracht die 'm gewoon voor. Zij weet wel waar die balletjes gaan vallen en dan kopt ze 'm gewoon hartstikke goed binnen. Dat zijn wel echt spitsenkenmerken."

"Ik vind Miedema een fantastische speelster", vertelt Sierhuis, die ook nog lovend is over haar persoonlijkheid: "Ze lijkt me ook een mooie persoonlijkheid. Zo rustig. Het lijkt alsof het haar allemaal niet zo heel veel doet. Volgens mij is dat niet zo, maar ik vind haar echt een fantastische speelster."

]]>
Wed, 19 Jun 2019 07:08:00 +0200
Marta schrijft historie met zeventiende doelpunt op een WK https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234361/marta-schrijft-historie-met-zeventiende-doelpunt-op-een-wk https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234361/marta-schrijft-historie-met-zeventiende-doelpunt-op-een-wk De Braziliaanse aanvoerster Marta heeft dinsdagavond historie geschreven. De nummer tien scoorde alweer haar zeventiende doelpunt op een WK.

Daarmee is Marta de topscorer in de WK-historie, bij de mannen en bij de vrouwen. De Braziliaanse scoorde voor het eerst op een WK in 2003, destijds vielen er drie treffers.

In 2007 maakte ze maar liefst zeven goals. In 2011 volgden er vier treffers en op het WK in Canada scoorde Marta één keer. Op het WK in Frankrijk wist de aanvalster tot dusver twee keer het net te vinden.

Daarmee gaat ze Miroslav Klose (16) voorbij op de alltime topscorerslijst van het WK. Brazilië won overigens met 1-0 van Italië en is daardoor door naar de achtste finales.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 22:54:00 +0200
De Pauw roept 22 speelsters op voor trainingswedstrijd Oranje O16 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234359/de-pauw-roept-22-speelsters-op-voor-trainingswedstrijd-oranje-o16 https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234359/de-pauw-roept-22-speelsters-op-voor-trainingswedstrijd-oranje-o16 Oranje O16 speelt op woensdag 26 juni op de KNVB Campus een trainingswedstrijd tegen Japan. Het duel begint om 15:30 uur en KNVB-coach Robert De Pauw roept 22 speelsters op voor die wedstrijd.

De ontmoeting maakt onderdeel uit van een driedaagse activiteit, die geldt als voorbereiding op het Nordic Tournament. Daags na het duel met Japan brengt De Pauw zijn selectie terug tot twintig speelsters die afreizen naar het Nordic Tournament, dat van 30 juni tot en met 9 juli plaatsvindt.

Het team van De Pauw speelt daar achtereenvolgens tegen Zweden, Engeland en Finland. De andere poule wordt gevormd door Denemarken, Duitsland, IJsland en Noorwegen.

De selectie:
Kathelyn Hendriks (ADO Den Haag), Mila Robichon (AFC IJburg), Imke Kessels (Borussia Mönchengladbach), Emmeke Henschen (De Foresters), Mayke Lindner (DVV), Elisha Kruize (FC Amsterdam), Ana Nassette (FC Twente), Tess van Bentem (Flevo Boys), Lieke de With (HSSC'61 / KNVB Talententeam Zuid), Zera Hulswit (KNVB Talententeam Zuid), Senna Koeleman (KNVB Talententeam Zuid), Dieke van Straten (KNVB Talententeam Zuid), Janneke Verheijen (KNVB Talententeam Zuid), Fenna Meijer (ONS Sneek), Jill Diekman (PEC Zwolle), Evi Maatman (PEC Zwolle), Nikée van Dijk (sc Heerenveen), Dionne van der Wal (sc Heerenveen), Danique Noordman (SJO FC Dalfsen), Isa Dekker (vv Alkmaar), Milicia Keijzer (vv Alkmaar), Nikki de Haan (vv Haarsteeg)

]]>
Tue, 18 Jun 2019 21:58:00 +0200
Van Veenendaal: ''Straalt uit dat we willen laten zien hoe hard we werken'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234327/van-veenendaal-straalt-uit-dat-we-willen-laten-zien-hoe-hard-we-werken https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234327/van-veenendaal-straalt-uit-dat-we-willen-laten-zien-hoe-hard-we-werken Het WK ging op vrijdag 7 juni van start, maar de OranjeLeeuwinnen kwamen pas op 11 juni voor het eerst in actie. Dat was lang wachten, zo geeft Sari van Veenendaal aan voor de camera van de NOS.

"Je merkt wel dat de spanning dan echt toeneemt. Het toernooi is dan echt al een paar dagen aan de gang, alleen je krijgt er zelf nog niet echt wat van mee. Dat vond ik zelf wel de moeilijkste fase", geeft de keepster toe.

Nu is het doorgaan, zo zegt Van Veenendaal: "Twee wedstrijden, zes punten, dat is lekker. Dan kunnen we de derde wedstrijd spelen voor de poulewinst en dat is wat we wilden. In dat opzicht staan we er goed voor."

Wel is er kritiek op het spel van de Leeuwinnen en ook de aanvoerster ziet dat het beter moet. "Wij zijn ook Nederlanders en Nederlanders zijn kritisch. Ik heb dat al een aantal keer gezegd, er is niemand kritischer dan dat wij zelf zijn. Maar wij willen nu ook wel echt de focus hebben op die zes punten na twee wedstrijden. Een betere start dan deze konden we eigenlijk ook niet hebben."

De ploeg is zelfkritisch: "Het straalt ook uit dat we willen laten zien hoe hard we werken. Dan wil je eigenlijk dat het beste op de mat komt te liggen, maar als we heel realistisch kijken dan staan daar zes punten en hebben we dat eigenlijk ook wel heel erg goed gedaan."

]]>
Tue, 18 Jun 2019 21:21:00 +0200
Jansma: ''De jacht op de WK-titel? Pure onzin'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234357/jansma-de-jacht-op-de-wk-titel-pure-onzin https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234357/jansma-de-jacht-op-de-wk-titel-pure-onzin De OranjeLeeuwinnen zijn na twee groepswedstrijden al zeker van de achtste finales, maar veel indruk maakte de ploeg nog niet. Kees Jansma denkt dan ook niet dat de ploeg kans maakt op de wereldtitel.

Hij zegt voor de camera van FOX Sports dat het vooral een 'kwestie van overleven' is voor Oranje. "Die eerste wedstrijd is altijd het allerergste. Het verwachtingspatroon voor een vertegenwoordigend Nederlands elftal is altijd hoog", aldus Jansma.

"Te hoog, vind ik. We worden zomaar wereldkampioen. Alsof ze in het buitenland niet kunnen voetballen..", vervolgt hij. Onder het motto 'Onze Jacht' staan de Leeuwinnen op het WK. Jansma vindt dat overdreven: "De jacht op de WK-titel? Pure onzin, want in Amerika en Duitsland spelen ze natuurlijk ook heel aardig voetbal."

]]>
Tue, 18 Jun 2019 20:27:00 +0200
Van der Gragt niet in basis tegen Canada: ''Mentaal een tikkie'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234338/van-der-gragt-niet-in-basis-tegen-canada-mentaal-een-tikkie https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234338/van-der-gragt-niet-in-basis-tegen-canada-mentaal-een-tikkie Stefanie van der Gragt ontbrak in de wedstrijd tegen Kameroen wegens knieklachten. De verdedigster keerde deze week terug op het trainingsveld, maar ze zal niet starten tegen Canada, zo vertelt ze aan de NOS.

"Ik heb vandaag aan het positiespel meegedaan. Dat is goed gegaan, dus eigenlijk gaat het heel goed. Maar ik ga niet starten, donderdag tegen Canada", geeft Van der Gragt aan. De back raakte in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland geblesseerd aan haar knie.

Het was niet de eerste blessure die Van der Gragt dit seizoen opliep. Eerder kampte ze met klachten aan de knie en een blessure aan het dijbeen. "Natuurlijk spookt er wel iets door je hoofd", geeft ze toe, nadat ze de blessure opliep.

"Je hebt dit jaar weinig gespeeld bij Barcelona, bent veel geblesseerd geweest. Dus dan denk je gewoon: niet weer", zegt de verdedigster. "Op dat moment kan je jezelf wel even voor je kop slaan. Maar de volgende dag moet je weer door. Ik wil heel graag, ik ben positief en dat werkt heel veel mee."

"Mentaal heb je natuurlijk wel weer een tikkie gehad. Maar ik heb er gelukkig niet veel moeite mee, om na lange tijd weer te voetballen", aldus Van der Gragt.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 19:39:00 +0200
CVV Berkel heet Klein Bog en Flaneur welkom bij de vrouwenafdeling https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234281/cvv-berkel-heet-klein-bog-en-flaneur-welkom-bij-de-vrouwenafdeling https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234281/cvv-berkel-heet-klein-bog-en-flaneur-welkom-bij-de-vrouwenafdeling Berkel is zeer verheugd dat komend seizoen Laura Klein Bog en Sharilene Flaneur de kleuren van de trots uit Lansingerland zullen dragen.

Laura is een 16-jarige keepster en deed dit altijd bij de jongens, het laatst bij de JO17 van VV Schipluiden. Nu maakt ze dus de stap naar de vrouwen en heeft er veel zin in. Haar doelstelling voor het komend seizoen is om zichzelf beter te ontwikkelen en dit op een zo hoog mogelijk niveau. 

De 22-jarige Sharilene komt over van BVV Barendrecht en speelde voorheen ook bij Maense en Spartaan'20. Sharilene is spits en hoopt komend seizoen veel speelminuten te maken en wil prijzen winnen met haar nieuwe club, proberen kampioen te worden en eventueel de beker te winnen.

Haar persoonlijke doelstelling is minimaal 10 doelpunten scoren en met assists belangrijk te kunnen zijn voor het team. 

Berkel heet Laura en Sharilene nogmaals welkom en hoopt op een mooi seizoen en geweldige tijd bij onze mooie club. 

Foto via: Gert Jan van Heijningen 

]]>
Tue, 18 Jun 2019 18:56:00 +0200
VIDEO | LeeuwinnenTalk: ''Liever Amerika, dan heb je ze gelijk gehad'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234328/video-leeuwinnentalk-liever-amerika-dan-heb-je-ze-gelijk-gehad https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234328/video-leeuwinnentalk-liever-amerika-dan-heb-je-ze-gelijk-gehad De OranjeLeeuwinnen staan in de achtste finales op het WK. Wie hun tegenstander wordt, hangt af of Oranje de poule wint of niet. Mogelijk wacht Amerika of Zweden in de eerste knock-outronde en Victoria Pelova weet wel wie ze liever loot.

"Amerika", is ze resoluut in LeeuwinnenTalk. "Dan heb je ze gelijk gehad, dan zijn ze ook weg. We willen de moeilijkste weg", zegt de middenveldster. "We maken het niet makkelijk voor onszelf", lacht Daniëlle van de Donk.

"We willen niet dat er dan wordt gezegd van 'ze zijn er gekomen via de makkelijkste weg'. Amerika is ook wel heel vet om tegen te voetballen", is Pelova eerlijk.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 18:12:00 +0200
''Vrouwenvoetbal loopt 100 jaar achter ten opzichte van de mannen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234277/vrouwenvoetbal-loopt-100-jaar-achter-ten-opzichte-van-de-mannen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234277/vrouwenvoetbal-loopt-100-jaar-achter-ten-opzichte-van-de-mannen Het WK is in volle gang. De OranjeLeeuwinnen zijn al zeker van een plek in de achtste finales en de populariteit neemt ongekende hoogtes aan. Toch is niet iedereen te spreken over de Leeuwinnen.

"Ik vind het superleuk dat ze die aandacht krijgen, maar je mag niet meer zeggen dat het slecht was", zegt Hans Kraay jr. bij FOX Sports. "Nou, Nederland tegen Nieuw-Zeeland was niet slecht, het was verschrikkelijk slecht. Die Nieuw-Zeelanders die konden er he-le-maal niks van. Die peerden gewoon de ballen richting de lichtmast."

Valentijn Driessen, sportjournalist bij De Telegraaf, vindt het naar eigen zeggen 'erg voor de presentator'. "Die moet dat heel serieus nemen en die zit dat ook heel serieus te becommentariëren. Terwijl hij eigenlijk over niks zit te praten."

Hij zou niet weten hoe je het vrouwenvoetbal moet benaderen als je als journalist al tal van mannenvoetbalwedstrijden hebt gezien: "Wij sturen er iemand anders heen. Ik doe het niet."

"Wij hebben zoveel mannenwedstrijden gezien. Dat geldt voor ons, dat geldt voor bijna iedere Nederlander. Die krijgen een sport in hun mik geschoven die eigenlijk 100 jaar achter loopt ten opzichte van de mannen", zegt Sjoerd Mossou. 

]]>
Tue, 18 Jun 2019 17:28:00 +0200
Franse scheidsrechter voor duel tussen Oranje en Canada https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234316/franse-scheidsrechter-voor-duel-tussen-oranje-en-canada https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234316/franse-scheidsrechter-voor-duel-tussen-oranje-en-canada De laatste groepswedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Canada staat donderdag onder leiding van de Franse scheidsrechter Stéphanie Frappart.

Zij wordt geassisteerd door landgenoot Manuele Nicolosi en de Ierse Michelle O'Neill, zo maakt de FIFA bekend. Salima Mukansanga uit Rwanda is de vierde official.

Felix Zwayer uit Duitsland zal plaatsnemen achter de videoschermen en actief zijn als VAR tijdens het duel van donderdag. De wedstrijd tussen Oranje en Canada in Reims begint om 18:00 uur.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 16:46:00 +0200
Lyon presenteert nieuwe trainer en kondigt vier nieuwelingen aan https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234319/lyon-presenteert-nieuwe-trainer-en-kondigt-vier-nieuwelingen-aan https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234319/lyon-presenteert-nieuwe-trainer-en-kondigt-vier-nieuwelingen-aan Olympique Lyon heeft in Jean-Luc Vasseur een nieuwe trainer gevonden. Hij neemt het stokje over van Reynald Pedros, die eerder deze week de club verliet.

De 50-jarige Vasseur coachte eerder onder meer Reims en Paris FC. Hij zat sinds oktober 2018 zonder club, nadat hij Châteauroux, uitkomend in Ligue 2, verliet.

Naast dat Vasseur dinsdag gepresenteerd werd door Olympique Lyon, kondigde Jean-Michel Aulas, ook vier nieuwe speelsters aan. De jonge keepster Katriina Talaslahti verruilt Bayern München voor de Franse topclub.

Daarnaast komt Nikita Parris over van Manchester City en tekent ook Jéssica Silva een contract in Lyon. De vierde nieuweling was volgens de clubkanalen 'Shanice Koeman', maar dat werd later aangepast in Janice Cayman. De Belgische international komt over van Montpellier.

Daarnaast gaat Sarah Bouhaddi haar contract met drie jaar verlengen.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 16:12:00 +0200
Cor Smit nieuwe trainer van Be Quick ’28 vrouwen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234279/cor-smit-nieuwe-trainer-van-be-quick-28-vrouwen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234279/cor-smit-nieuwe-trainer-van-be-quick-28-vrouwen Vanaf volgend seizoen is Cor Smit de nieuwe trainer van Vrouwen 1 bij Be Quick ’28. Smit volgt hiermee Geert Tichelaar op die aan het einde van dit seizoen afscheid heeft genomen.

Cor Smit (58) is een geboren Amsterdammer, maar tegenwoordig woonachtig in Almere. Binnen het vrouwenvoetbal is hij geen onbekende meer. Als hoofdtrainer stond hij al aan de lijn bij Reiger Boys en WSV.  "Met Cor hebben wij een flinke brok ervaring in huis gehaald", zegt voorzitter Alex van de Vosse. "Deze ervaring kunnen wij goed gebruiken. Afgelopen jaar hebben wij ons met de hakken over de sloot weten te handhaven in de topklasse, maar de ambitie is om binnen een paar jaar mee te draaien in de top."

Na drie jaar heeft Geert Tichelaar besloten om niet verder te gaan. "Geert heeft zelf aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en dat het voor het team ook goed is dat er eens iemand anders voor de groep staat", zegt Alex. "Wij zijn Geert zeer dankbaar voor zijn inzet. Geert heeft afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het meiden- en vrouwenvoetbal binnen onze club. Mede dankzij hem spelen we nu in de topklasse."

Ook heeft Be Quick de samenwerking met Aron Pragt als trainer van Vrouwen 2 verlengd. Vrouwen 2 heeft in de nacompetitie promotie naar de 1e klasse afgedwongen. 

]]>
Tue, 18 Jun 2019 15:40:00 +0200
'Nederlandse journalist afgevoerd na gluren bij training Canada' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234305/nederlandse-journalist-afgevoerd-na-gluren-bij-training-canada https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234305/nederlandse-journalist-afgevoerd-na-gluren-bij-training-canada Canada bereidt zich momenteel voor op het laatste groepsduel tegen de OranjeLeeuwinnen. Die wedstrijd wordt donderdag gespeeld in Reims.

Vandaag stonden de Canadezen op het trainingsveld en de aanwezige media moesten bij het besloten deel beneden in een gymcomplex blijven, zo meldt de Canadese journalist Neil Davidson op Twitter.

Eén Nederlandse journalist nam het echter niet zo nauw met die regels, zo schrijft Davidson. Hij of zij werd namelijk eruit gezet, omdat hij of zij tijdens een bezoek aan het toilet, dat boven was, door een raam naar de training van Canada keek.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 15:11:00 +0200
Keepster gaat voor tiende seizoen bij ADO Den Haag: ''Zit op mijn plek'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234300/keepster-gaat-voor-tiende-seizoen-bij-ado-den-haag-zit-op-mijn-plek https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234300/keepster-gaat-voor-tiende-seizoen-bij-ado-den-haag-zit-op-mijn-plek Barbara Lorsheyd staat ook volgend seizoen onder de lat bij ADO Den Haag. De 28-jarige keepster gaat voor haar tiende seizoen bij de residentieclub.

Trainer Sjaak Polak is blij dat Lorsheyd bij heeft getekend, zo vertelt hij op de website van ADO Den Haag. "Het is duidelijk dat Barbara een goed seizoen heeft gedraaid. Ik ben blij dat ze ervoor heeft gekozen om nog een jaar bij ADO Den Haag te blijven. Het is een kind van de club, zij hoort bij ADO."

Lorsheyd is te spreken over haar contractverlenging: "Ik ben blij dat ik nog een jaar voor deze mooie club mag spelen. Bij ADO zit ik op mijn plek, dit wordt tenslotte mijn tiende seizoen bij ADO. Ik kijk uit naar weer een mooi seizoen met wedstrijden waarin wij laten zien waar ADO voor staat: strijd, passie en Haagse bluf."

Foto via: Orange Pictures

]]>
Tue, 18 Jun 2019 14:38:37 +0200
''Ik vond het niveau van het Nederlands elftal echt dramatisch'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234290/ik-vond-het-niveau-van-het-nederlands-elftal-echt-dramatisch https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234290/ik-vond-het-niveau-van-het-nederlands-elftal-echt-dramatisch Het WK is in volle gang. De laatste groepswedstrijden worden gespeeld en de OranjeLeeuwinnen zijn al zeker van een plek in de achtste finales. Toch is niet iedereen te spreken over het toernooi.

"Ik vond het niveau van het Nederlands elftal echt dramatisch", zo zegt Volkskrant-journalist Robèrt Misset bij het Sportforum. "Die eerste twee wedstrijden dacht ik echt: 'waar zit ik in vredesnaam naar te kijken'."

"Dit toernooi is enorm gehyped. Het is opgepompt. Het was het 'grote toernooi, we gaan het nu allemaal zien, het vrouwenvoetbal is volwassen'. Het vrouwenvoetbal is allesbehalve volwassen", is de journalist van mening.

Misset vindt dat het spel van het Nederlands elftal beoordeeld mag worden als topsport. "Dan zeg ik: ik schrik van het niveau. Twee jaar geleden vond ik het Nederlands team beter. Maar ik schrik vooral van het niveau van het WK. Er zijn teveel tegenstanders die er niets te zoeken hebben."

Hij vergelijkt het met andere sporten als hockey, volleybal en handbal. Daar krijgt hij geen ongemakkelijk gevoel bij, maar van vrouwenvoetbal wel: "Ik krijg nu soms een beetje een ongemakkelijk gevoel van hoe moet ik het nou eigenlijk vergelijken, hoe moet ik het zien."

"Het heeft nog tien, twintig en misschien wel dertig jaar nodig om het niveau te bereiken van het vrouwenvolleybal. Daar denk ik nooit: zat ik maar naar mannen te kijken. Dat heeft tijd nodig", aldus Misset.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 14:12:00 +0200
Van der Gragt staat weer op het trainingsveld na knieklachten https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234282/van-der-gragt-staat-weer-op-het-trainingsveld-na-knieklachten https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234282/van-der-gragt-staat-weer-op-het-trainingsveld-na-knieklachten Stefanie van der Gragt is dinsdag weer van de partij op de training van de OranjeLeeuwinnen in aanloop naar het duel met Canada.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De verdedigster ontbrak in de vorige wedstrijd tegen Kameroen vanwege een knieblessure. 

De Leeuwinnen zijn al zeker van een plek in de achtste finales, maar moeten donderdag met Canada uitvechten wie de poule gaat winnen. Oranje heeft daar minimaal een gelijkspel voor nodig. Het duel tussen Nederland en Canada in Reims begint donderdag om 18:00 uur.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 13:29:00 +0200
''Ben wel heel blij dat het ook een team is dat wil voetballen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234276/ben-wel-heel-blij-dat-het-ook-een-team-is-dat-wil-voetballen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234276/ben-wel-heel-blij-dat-het-ook-een-team-is-dat-wil-voetballen De OranjeLeeuwinnen nemen het donderdag in de laatste groepswedstrijd op tegen Canada. Een gelijkspel is genoeg voor de groepswinst en de Leeuwinnen willen eerste worden in de poule, zo geven Shanice van de Sanden en Kika van Es aan voor de camera van RTL Nieuws.

"Ik wil gewoon eerste worden in de poule en dat willen we allemaal. Daar gaan we alles aan doen. Je wil ook gewoon een lekker gevoel hebben, mooi voetbal laten zien. Hopelijk laten we een mooie pot voetbal zien en als we daar als eerste mee eindigen, prima", zegt de aanvalster.

Van Es geeft aan dat Oranje iedere wedstrijd goed wil spelen en wil winnen: "Het is weer een wedstrijd om te laten zien wat we van de afgelopen twee wedstrijden geleerd hebben en laten zien dat we gewoon goed kunnen voetballen. Ik denk dat het een hele leuke wedstrijd wordt, maar wij zijn zeker niet bezig met de tweede plek. We gaan gewoon vol voor de winst."

Wat kunnen we donderdag van Canada verwachten? "Wij weten dat ze een hele goede ploeg zijn met veel kwaliteiten", geeft de verdedigster aan. "Fysiek ook heel sterk, heel dynamisch. Daar moeten we tegen opgewassen zijn. Ik ben wel heel blij dat het ook een team is dat wil voetballen. Daar zijn we denk ik wel aan toe."

]]>
Tue, 18 Jun 2019 12:45:00 +0200
De Haan: ''Johan Derksen kijkt er met zijn mannenogen naar'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234260/de-haan-johan-derksen-kijkt-er-met-zijn-mannenogen-naar https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234260/de-haan-johan-derksen-kijkt-er-met-zijn-mannenogen-naar De OranjeLeeuwinnen zijn razend populair, maar er zijn ook een aantal mensen met kritiek. Johan Derksen heeft al vaak laten blijken geen fan te zijn.

"Hij vindt het niks, dat heeft 'ie al vaker gezegd. Hij kijkt er toch met zijn mannenogen naar", reageert Foppe de Haan op die kritiek voor de camera van Goal. "Hij vergelijkt het met het mannenvoetbal, dat moet je gewoon niet doen. Je moet er anders naar kijken."

Wat ook anders is, zijn de salarissen. De Haan geeft aan dat de speelsters die in het buitenland spelen ervan rond kunnen komen. "Die bij Barcelona verdienen echt wat. En bij Lyon, dat is de absolute topclub, die verdienen ook aardig. Maar als je in Engeland speelt, dan heb je een appartement, je hebt meestal een auto, je hebt een soort toelage waar je prima van kan leven, maar dan wordt je niet rijk hoor", weet de voormalig assistent van bondscoach Sarina Wiegman.

Studeren is wat veel speelsters ernaast doen: "Van die groep van het Nederlands elftal zijn er een hele hoop die een studie online volgen of gewoon op afstand studeren. Heel anders dan jongens", aldus De Haan.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 12:07:00 +0200
''Ik denk dat de voetbalsters ons qua marketing voorbij zijn'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234245/ik-denk-dat-de-voetbalsters-ons-qua-marketing-voorbij-zijn https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/234245/ik-denk-dat-de-voetbalsters-ons-qua-marketing-voorbij-zijn De OranjeLeeuwinnen worden vaak vergeleken met de hockeyvrouwen, maar volgens Lidewij Welten zijn de Leeuwinnen de hockeyers qua marketing voorbij. Dat zegt ze in gesprek met De Telegraaf.

"Ik denk dat de voetbalsters ons qua marketing voorbij zijn. Als je ziet wat er allemaal rond de Leeuwinnen gebeurt, heel gaaf om te zien", vindt Welten.

Maar: "Wat de ontwikkeling van de sport betreft, zijn wij een stuk verder. Maar oké, wij staan al veel langer aan de top", aldus de hockeyster.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 11:36:00 +0200