Nieuws - Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Vrouwen Voetbal Nieuws https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/rss/nieuws Description Ajax niet opgewassen tegen klasse Olympique Lyon https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194933/ajax-niet-opgewassen-tegen-klasse-olympique-lyon https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194933/ajax-niet-opgewassen-tegen-klasse-olympique-lyon Ajax is in de heenwedstrijd in de UEFA Women’s Champions League onderuitgegaan tegen Olympique Lyon. Op een uitverkocht Sportpark De Toekomst werd het 0-4.

Het sterrenensemble, dat met privéjet en de eigen teambus afrees naar Amsterdam, liet de absolute klasse in de eerste tien minuten nog niet echt zien. Het was vooral aftasten en Ajax dat goed druk zette.

Toch was het Olympique Lyon dat de eerste kansen kreeg. Lucy Bronze kwam langs Kika van Es, maar haar voorzet liep tot niets uit. De volgende aanval was echter wel raak. Lyon combineerde fraai en uiteindelijk vond Amel Majri het net: 0-1.

Gelijk daarna kreeg Lyon opnieuw een kans. De verdediging lag helemaal open na goed combinatiespel, maar de poging van Eugénie Le Sommer had niet genoeg kracht om keepster Lize Kop te passeren.

Na 22 minuten deelde Ajax het eerste wapenfeit uit. De corner van Linda Bakker liep echter tot niets uit. Niet veel later zette Selma Bacha de 0-2 op het scorebord. Vita van der Linden haalde Le Sommer onderuit en Lyon kreeg een vrije trap op het rand van het zestienmetergebied. Bacha knalde de bal achter Kop. 

Vlak voor rust kreeg Ajax nog een kans. Soraya Verhoeve en Ellen Jansen gingen op keepster Sarah Bouhaddi af, maar de verdediging van Lyon stelde orde op zaken. Na de thee speelde Lyon het duel rustig uit.

Soms zette de ploeg van trainer Reynald Pedros nog wat druk. Zo’n tien minuten na rust vergrootte Ada Hegerberg de Franse marge. Vanuit een vrije trap van Isobel Christiansen kopte de Noorse spits raak.

Twintig minuten voor tijd kreeg Lyon nog een mogelijkheid. Een lob van invalster Dzsenifer Maroszán ging maar net over. Toch scoorde Lyon nog een keer. Christiansen bepaalde de eindstand op 0-4.

De return tussen Ajax en Olympique Lyon vindt plaats op 31 oktober.

 

 

 

]]>
Wed, 17 Oct 2018 20:57:31 +0200
Uitslag | Oranje O17 zet monsterscore neer tegen Georgië https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194922/uitslag-oranje-o17-zet-monsterscore-neer-tegen-georgie https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194922/uitslag-oranje-o17-zet-monsterscore-neer-tegen-georgie Vanavond neemt Oranje O17 het in de EK-kwalificatie op tegen Georgië. De wedstrijd begint om 19:00 uur en is live te volgen via onderstaand matchcenter.

Opstelling Nederland: Alkemade, Bouzerrade, Auée, Van Diemen, Brandau, De Keijzer, Foederer (C), Hightower, Peddemors, Tromp, Brugts

Opstelling Georgië: Gabelaia, Ejibia, Tsaava, Raukh (C), Kadagishvili, Mtskerashvili, Danelia, Bebia, Tsulaia, Bolkvadze, Tsotseria

17.10.2018 Livescore
Oranje O17 - Georgië O17 16-0

 

Scoreverloop

Oranje O17 - Georgië O17

20' 1-0 Foederer
22' 2-0 Brandau
27' 3-0 Tromp
33' 4-0 Tromp
35' 5-0 Tromp
36' 6-0 Tromp
38' 7-0 Brugts
55' 8-0 Tromp
60' 9-0 Peddemors
64' 10-0 Brandau
68' 11-0 Tromp
70' 12-0 De Keijzer
72' 13-0 Foederer
75' 14-0 Abali
77' 15-0 Foederer
90+' 16-0 Loonen

 

]]>
Wed, 17 Oct 2018 18:44:00 +0200
Uitslag | Olympique Lyon maakt het af tegen Ajax https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194917/uitslag-olympique-lyon-maakt-het-af-tegen-ajax https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194917/uitslag-olympique-lyon-maakt-het-af-tegen-ajax Vanavond stond de UEFA Women's Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Lyon op het programma. Het duel begon om 19:00 uur.

Opstelling Ajax: Kop, Van der Most, Akkerman, Van Es (C), Røddik, Verhoeve, L. Bakker (73' Munsterman), Van der Linden, Salmi (89' Dijkstra), Jansen, Lewerissa (73' E. Bakker)

Opstelling Olympique Lyon: Bouhaddi, Bacha, M'Bock, Renard (C), Bronze, Majri (63' Fishlock), Kumagai (63' Maroszan), Christiansen, Le Sommer, Hegerberg, Van de Sanden (77' Laurent)

17.10.2018 Livescore
Ajax - Olympique Lyon 0-4

 

Scoreverloop

Ajax - Olympique Lyon

12' 0-1 Amel Majri
27' 0-2 Selma Bacha
57' 0-3 Ada Hegerberg
90' 0-4 Christiansen

 

]]>
Wed, 17 Oct 2018 18:20:00 +0200
''Je moet geloven in een resultaat, anders moet je niet gaan spelen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194883/je-moet-geloven-in-een-resultaat-anders-moet-je-niet-gaan-spelen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194883/je-moet-geloven-in-een-resultaat-anders-moet-je-niet-gaan-spelen Vanavond staat de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Lyon op het programma. Op een uitverkocht Sportpark De Toekomst spelen de ploegen tegen elkaar in de UEFA Women's Champions League. Volgens Ajax-trainer Benno Nihom doet dat wat met de speelsters.

"Dat is heel logisch, want dit zijn de wedstrijden die je wil spelen. Ik verwacht een kolkende Toekomst. Het plan is duidelijk: wij willen iets en dat gaan we met heel ons hart proberen te behalen. Als dat lukt en het een beetje meezit, kan het een magische avond worden", vertelt de oefenmeester aan Het Amsterdamsche Voetbal.

"Als je heel veel energie, strijd en passie koppelt aan teamdiscipline en de juiste momenten lef toont, ben je nooit kansloos. Natuurlijk zijn zij favoriet voor de eindzege, en ook voor deze wedstrijd. Ik denk dat we een plan hebben waarmee we in ieder geval iets doen wat zij niet zullen verwachten", vervolgt Nihom.

"Voor een stunt moet alles op z’n plek vallen. Je moet een beetje geluk hebben, de tegenstander een mindere dag. We hebben het erover gehad dat we een plan moeten hebben waar we in geloven. Je moet geloven in een resultaat, anders moet je niet gaan spelen."

]]>
Wed, 17 Oct 2018 17:06:00 +0200
''Het vrouwenvoetbal heeft een enorme sportieve toekomst'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194882/het-vrouwenvoetbal-heeft-een-enorme-sportieve-toekomst https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194882/het-vrouwenvoetbal-heeft-een-enorme-sportieve-toekomst Vandaag stond er in België een belangrijke persconferentie op het programma: Peter Bossaert, die nieuwe baas van de Belgische voetbalbond, stond de pers te woord. Tijdens de persconferentie onthulde hij ook de plannen voor het Belgische vrouwenvoetbal.

De bond is van plan om het geld wat de Belgische mannenploeg tijdens het WK in Rusland heeft opgestreken te gaan investeren in het vrouwenvoetbal. Een deel van dat bedrag zal gaan naar de faciliteiten van de bond (een nieuw gebouw en nieuwe trainingsvelden), maar dus ook naar het Belgische vrouwenvoetbal.

"Het vrouwenvoetbal heeft een enorme sportieve, maatschappelijke en commerciële toekomst", liet Bossaert weten. "Roberto (Martinez, de bondscoach van België, red.), ikzelf en anderen zijn daarvan overtuigd."

]]>
Wed, 17 Oct 2018 16:02:00 +0200
Lewerissa: ''We hebben ons strijdplan klaar'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194875/lewerissa-we-hebben-ons-strijdplan-klaar https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194875/lewerissa-we-hebben-ons-strijdplan-klaar Vanity Lewerissa hielp Ajax met twee treffers tegen Sparta Praag naar de laatste zestien van de UEFA Women's Champions League. In de achtste finale is Olympique Lyon vanavond de tegenstander.

"Die eerste goal was heel belangrijk, want Sparta Praag was aan het drukken. Dan is het heerlijk als je direct na rust de 1-1 maakt", blikt ze op de website van Ajax terug op haar doelpunten.

Volgens Lewerissa heeft Ajax zich goed voorbereid op het treffen met Lyon: "We zijn sinds zondag bezig met deze wedstrijd. We hebben ze bekeken en geanalyseerd. We hebben ons strijdplan klaar."

 

]]>
Wed, 17 Oct 2018 15:07:00 +0200
''De volgende stap is dat we er één verhaal van maken: wij zijn Ajax'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194812/de-volgende-stap-is-dat-we-er-een-verhaal-van-maken-wij-zijn-ajax https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194812/de-volgende-stap-is-dat-we-er-een-verhaal-van-maken-wij-zijn-ajax Ajax staat vanavond voor het eerst in de clubhistorie in de achtste finales van de UEFA Women's Champions League. Een nieuwe stap voor de club, waar manager vrouwenvoetbal Daphne Koster medeverantwoordelijk is voor de groei van het vrouwenvoetbal bij de Amsterdamse club.

"Mijn opdracht: hoe kunnen we binnen Ajax de vrouwentak zo groot mogelijk maken? Hoe gaan we ervoor zorgen dat we zichtbaarder zijn? Dat je niet een apart dingetje bent in de club, maar dat we met z'n allen Ajax zijn", vertelt ze aan NRC.NEXT

"Dat kan beter. Die ambitie moeten we met uitspreken. De volgende stap is dat we er één verhaal van maken: wij zijn Ajax", vervolgt Koster, die van mening is dat er in de UEFA Women's Champions League een poulesysteem moet komen.

Als het tegenzit, speelt Ajax slechts twee thuiswedstrijden in Europa. Exposure is dan ook belangrijker dan het prijzengeld. "Dat Oranje de stadions vol krijgt en soms twee miljoen kijkers op tv trekt, komt door de uitbreiding van de deelnemende landen op het EK. Daardoor hebben landen als Nederland de kans gekregen zich te laten zien op een groot podium. Dat is belangrijk voor het vrouwenvoetbal in Nederland, voor al die kleine meisjes die dromen van een carrière in het voetbal."

]]>
Wed, 17 Oct 2018 14:02:00 +0200
Lyon blijft investeren: ''Naar Ajax gaan we met een privéjet'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194810/lyon-blijft-investeren-naar-ajax-gaan-we-met-een-privejet https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194810/lyon-blijft-investeren-naar-ajax-gaan-we-met-een-privejet Olympique Lyon is de absolute grootmacht in het vrouwenvoetbal en het sterrenensemble van de Franse ploeg speelt vanavond op Sportpark De Toekomst tegen Ajax.

Een van de sterren is Shanice van de Sanden, die aan NRC.NEXT uitlegt hoe goed het geregeld is bij Lyon: "De president (Jean-Michel Aulas, red.) komt altijd bij wedstrijden. Mannen en vrouwen zijn bij Lyon gelijk. Ook wij krijgen alle faciliteiten. Naar Ajax gaan we met een privéjet."

Toch valt de publieke belangstelling bij Lyon tegen. "Vergelijkbaar met de Nederlandse Eredivisie", zegt Van de Sanden over de bezoekersaantallen. Woensdagavond is er echter genoeg animo: De Toekomst is uitverkocht.

]]>
Wed, 17 Oct 2018 12:54:00 +0200
Ajax blijft op De Toekomst: ''Dat is voor ons nooit een optie geweest'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194808/ajax-blijft-op-de-toekomst-dat-is-voor-ons-nooit-een-optie-geweest https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194808/ajax-blijft-op-de-toekomst-dat-is-voor-ons-nooit-een-optie-geweest Heel even werd er gedacht aan het Olympisch Stadion, toen bekend werd dat Ajax het in de UEFA Women's Champions League opneemt tegen Olympique Lyon. De wedstrijd van woensdagavond wordt echter 'gewoon' gespeeld op Sportpark De Toekomst.

Sterker nog: "Een ander stadion is voor ons nooit een optie geweest. Wij zijn Ajax. Je moet dicht bij jezelf blijven. Op De Toekomst voelen we ons het lekkerst", vertelt manager vrouwenvoetbal Daphne Koster aan NRC.NEXT.

Over de tegenstander van vanavond is ze duidelijk. "Het is de beste club ter wereld op dit moment." Lyon zou inmiddels een begroting van 10 miljoen euro hebben. "Als je zoals Lyon de ambitie nastreeft het hoogste te bereiken, dan komen er extra krachten vrij."

Maar volgens Koster gaat het niet alleen om geld: "Het gaat erom dat het vrouwenvoetbal in de hele club wordt gewaarborgd. Doe je het voor de bühne of omdat je er echt in gelooft?"

]]>
Wed, 17 Oct 2018 11:40:00 +0200
Martens: ''We zijn voorbereid en gaan voor de winst'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194806/martens-we-zijn-voorbereid-en-gaan-voor-de-winst https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194806/martens-we-zijn-voorbereid-en-gaan-voor-de-winst FC Barcelona komt vanavond weer in actie in de UEFA Women's Champions League. Glasgow City is de tegenstander. Lieke Martens blikte op een persconferentie alvast vooruit.

"We zijn voorbereid en hebben veel vertrouwen: we gaan voor de winst. Beide wedstrijden zullen belangrijk zijn, maar het is belangrijk om alert te zijn en geen doelpunten tegen te krijgen in onze heenwedstrijd", vertelde Martens.

"De tegenstander is zeer fysiek en rent veel", licht de aanvalster de tegenstander toe. "Je wil als speelster titels winnen en een bijdrage leveren aan het team. Barcelona speelt om alles te winnen en we gaan ons best doen om in alle competities mee te doen."

]]>
Wed, 17 Oct 2018 10:32:00 +0200
Van de Sanden terug op Nederlandse bodem: ''Ik kijk er erg naar uit'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194802/van-de-sanden-terug-op-nederlandse-bodem-ik-kijk-er-erg-naar-uit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194802/van-de-sanden-terug-op-nederlandse-bodem-ik-kijk-er-erg-naar-uit Ajax speelt vanavond misschien wel de grootste wedstrijd uit hun geschiedenis. Olympique Lyon komt op bezoek op Sportpark De Toekomst en ook Shanice van de Sanden is van de partij.

"De afgelopen jaren hebben wij de Champions League gewonnen. Wij zijn sowieso de favoriet, dat weet iedereen. Het wordt een mooie partij, want Ajax heeft ook een goed team. Ik kijk er heel erg naar uit", laat ze weten aan de NOS.

Bij Lyon spelen sterren als Ada Hegerberg en Dzsenifer Marozsán: "Alle goede speelsters gaan naar Lyon. Lyon heeft de mogelijkheden om ons goed te betalen en kun je als een echte prof leven. Wij hebben alle faciliteiten die we nodig hebben."

De wedstrijd tussen Ajax en Olympique Lyon begint vanavond om 19:00 uur en is live te zien op Ziggo Sport.

]]>
Wed, 17 Oct 2018 09:15:00 +0200
IJVV de Zwervers op zoek naar vrouwen met ballen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194727/ijvv-de-zwervers-op-zoek-naar-vrouwen-met-ballen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194727/ijvv-de-zwervers-op-zoek-naar-vrouwen-met-ballen Vrouwen met ballen gezocht! Vrouwen 1 van IJVV de Zwervers uit Rotterdam is op zoek naar enthousiaste vrouwen die met ons op de maandagavond, woensdagavond en zaterdag willen voetballen.

Nu hebben wij 12 meiden en willen graag nog meer gezelligheid in ons team. Durf jij het aan? Neem dan contact op met Raymondo van Elburg via rjovanelburg@gmail.com.

]]>
Tue, 16 Oct 2018 17:57:00 +0200
Gerbrands: ''De politiek kan dus toch iets doen om extra impuls te geven'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194725/gerbrands-de-politiek-kan-dus-toch-iets-doen-om-extra-impuls-te-geven https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194725/gerbrands-de-politiek-kan-dus-toch-iets-doen-om-extra-impuls-te-geven Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is vandaag aanwezig bij het Future of Football Summit in Doha. Vertegenwoordigers van onder andere FC Barcelona zijn ook aanwezig.

Tijdens het Football Summit werd duidelijk dat Spaanse bedrijven die het vrouwenvoetbal sponsoren, extra belastingvoordeel krijgen over dit bedrag. "De politiek kan dus toch iets doen om een extra impuls te geven", laat Gerbrands weten via Twitter.

]]>
Tue, 16 Oct 2018 16:44:00 +0200
Nihom: ''Wij weten heel goed waar we ze pijn kunnen doen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194712/nihom-wij-weten-heel-goed-waar-we-ze-pijn-kunnen-doen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194712/nihom-wij-weten-heel-goed-waar-we-ze-pijn-kunnen-doen Woensdagavond staat voor Ajax de ontmoeting met Olympique Lyon op het programma. Voor de camera's van Ajax TV blikt trainer Benno Nihom alvast vooruit.

"Ik denk dat wij heus gedwongen zullen worden om iets anders te gaan spelen dan we normaal doen. Dat is logisch, want zij hebben heel veel kwaliteit. Maar ik denk juist dat wij de mensen hebben en het idee hebben om best wel iets neer te leggen waar zij verrast over zijn en waar ze het niet makkelijk mee zullen hebben."

"Wij weten heel goed waar we ze pijn kunnen doen", vervolgt de coach. "Deze ploeg heeft nauwelijks weerstand, is gewend om aan te vallen, is gewend om de bal te hebben, maar is ook gewend om niet in de problemen te komen als ze de bal verliezen. Ik denk dat ze met ons een ploeg treffen die aan de bal meer kwaliteiten heeft dan dat ze gewend zijn. Dat biedt mogelijkheden."

"Dit is een wedstrijd waar we speelsters niet voor hoeven te motiveren. Dit is het mooiste wat er is en daar hebben die meiden ontzettend veel zin in", aldus Nihom.

 

]]>
Tue, 16 Oct 2018 15:37:00 +0200
''Ik was te jong om te tekenen, dus mijn ouders moesten het voor me doen'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194657/ik-was-te-jong-om-te-tekenen-dus-mijn-ouders-moesten-het-voor-me-doen https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194657/ik-was-te-jong-om-te-tekenen-dus-mijn-ouders-moesten-het-voor-me-doen De carrière van Vivianne Miedema kent alleen maar stijgende lijnen. Ze was veertiende toen ze professioneel voetbalster werd en inmiddels is ze Europees kampioen en speelt ze bij Arsenal.

Op de website van The Gunners geeft ze een inkijkje in haar loopbaan. Zo onthult ze dat ze pas sinds een jaar of twee speelt als spits: ''Ik was eigenlijk altijd een nummer tien, maar we hadden geen echte nummer negen bij Oranje. Toen ben ik een heel andere speelster geworden."

Op haar veertiende tekende ze een professioneel contract bij SC Heerenveen. "Ik zal altijd onthouden dat ik te jong was om te tekenen, dus mijn ouders moesten het contract voor mij ondertekenen."

Het mooiste moment in haar carrière is het winnen van het EK, maar het toernooi was tevens ook het moeilijkste moment. "We gingen met zoveel druk naar het EK en iedereen keek naar ons, dus het was een grote gebeurtenis om mee om te gaan."

]]>
Tue, 16 Oct 2018 14:29:00 +0200
''Ik denk dat het heel mooi is dat we ons kunnen promoten in Europa'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194651/ik-denk-dat-het-heel-mooi-is-dat-we-ons-kunnen-promoten-in-europa https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194651/ik-denk-dat-het-heel-mooi-is-dat-we-ons-kunnen-promoten-in-europa Woensdagavond komt Olympique Lyon op bezoek bij Ajax, in het kader van de UEFA Women's Champions League. Voor de camera van Ajax TV blikt keepster Lize Kop alvast vooruit.

'Ik denk dat we erg uitkijken naar de wedstrijd. Het is natuurlijk een mooie tegenstander en het is mooi dat de wedstrijd uitverkocht is. Ik denk dat het heel mooi is dat we onszelf kunnen laten zien en ons kunnen promoten in Europa. Daar mogen we trots op zijn", aldus de doelvrouw.

Over het kwaliteitsverschil zegt Kop: "Zij hebben veel ervaring in het team en wij hebben een redelijk jong team. Dat zul je wel merken. Voor ons is het belangrijk om ons eigen spel te spelen, samen als één team, en om heel veel strijd te leveren."

]]>
Tue, 16 Oct 2018 13:33:00 +0200
Goed nieuws uit Barcelona: Van der Gragt terug op trainingsveld https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194688/goed-nieuws-uit-barcelona-van-der-gragt-terug-op-trainingsveld https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194688/goed-nieuws-uit-barcelona-van-der-gragt-terug-op-trainingsveld Goed nieuws vanuit Barcelona. Stefanie van der Gragt maakt stappen in haar revalidatieproces. De verdedigster stond vandaag weer op het trainingsveld, in aanloop naar de UEFA Women's Champions League-wedstrijd tegen Glasgow City.

Van der Gragt deed een deel van de training mee met de ploeg, om vervolgens individueel verder te trainen. 

]]>
Tue, 16 Oct 2018 12:42:00 +0200
FOTO | Olympique Lyon reist af naar Amsterdam https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194647/foto-olympique-lyon-reist-af-naar-amsterdam https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194647/foto-olympique-lyon-reist-af-naar-amsterdam Woensdagavond staat de ontmoeting tussen Ajax en Olympique Lyon in de UEFA Women's Champions League op het programma. De sterren van de regerend kampioen reizen vandaag af naar onze hoofdstad.

Onder meer Shanice van de Sanden en Ada Hegerberg zijn er bij. De wedstrijd op Sportpark De Toekomst begint woensdag om 19:00 uur en is uitverkocht.

]]>
Tue, 16 Oct 2018 12:03:00 +0200
Zeeman: ''Je voelt echt dat het niet goed zit, alsof je knie loszit'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194645/zeeman-je-voelt-echt-dat-het-niet-goed-zit-alsof-je-knie-loszit https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194645/zeeman-je-voelt-echt-dat-het-niet-goed-zit-alsof-je-knie-loszit Kelly Zeeman raakte afgelopen donderdag zwaar geblesseerd aan haar knie, maar beleefde maandag toch een mooi moment: ze verlengde haar contract bij Ajax tot en met medio 2020.

"Op dit moment gaat het slecht met me. Donderdag heb ik mijn knie verdraaid en het is foute boel. Ik kom dit seizoen niet meer in actie. Dat vind ik heel erg en ik heb het er heel moeilijk mee", liet Zeeman na afloop van de ondertekening weten aan Ajax TV.

"De contractverlenging stond al langer op de planning. Het is wel een lichtpuntje, want ik kan nu werken aan mijn herstel en naar volgend seizoen toe", vervolgt de verdedigster annex middenveldster.

Het moment waarop ze geblesseerd raakte zal Zeeman niet snel vergeten: "Je voelt echt dat het niet goed is, alsof je knie loszit. Donderdag ga ik naar de arts die me gaat opereren. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk geopereerd kan worden, dan begint het revalideren pas echt."

 

]]>
Tue, 16 Oct 2018 11:07:00 +0200
VIDEO | Groenen lijkt klaar voor wedstrijden tegen Zwitserland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194630/video-groenen-lijkt-klaar-voor-wedstrijden-tegen-zwitserland https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194630/video-groenen-lijkt-klaar-voor-wedstrijden-tegen-zwitserland Volgende maand staan de wedstrijden tegen Zwitserland op het programma en Jackie Groenen lijkt er klaar voor. Op Instagram post ze een filmpje waarop ze haar skills showt op een parkour. Zwitserland, pas maar op!

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back to work in Frankfurt. Loved this session @moalifc @gle_nn @zeyumwang ???? had so much fun! #puma

Een bericht gedeeld door Jackie Groenen (@jackie_groenen_14) op

]]>
Tue, 16 Oct 2018 09:56:37 +0200
Verenigde Staten en Canada plaatsen zich voor WK in Frankrijk https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194579/verenigde-staten-en-canada-plaatsen-zich-voor-wk-in-frankrijk https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194579/verenigde-staten-en-canada-plaatsen-zich-voor-wk-in-frankrijk De Verenigde Staten en Canada hebben zich geplaatst voor het WK 2019 in Frankrijk. De landen behaalden de finale van het CONCACAF-kampioenschap, waardoor beide ploegen zeker zijn van een WK-ticket.

De Verenigde Staten zijn de regerend wereldkampioen. Zondag lokale tijd won 'Team USA' met 6-0 van Jamaica, waar PSV-verdedigster Dominique Bond Flasza in de basis stond.

Canada won met 7-0 van Panama en bereikte daardoor de finale. 

]]>
Mon, 15 Oct 2018 21:39:00 +0200
VIDEO | Van de Sanden wint ontmoeting met Dekker https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194570/video-van-de-sanden-wint-ontmoeting-met-dekker https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194570/video-van-de-sanden-wint-ontmoeting-met-dekker Zondag stond er een Nederlands onderonsje in de Franse competitie op het programma. Anouk Dekker ging met Montpellier op bezoek bij Olympique Lyon, de ploeg van Shanice van de Sanden.

De thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong via Eugénie Le Sommer en Jess Fishlock verdubbelde vlak na de pauze de marge. Valérie Gauvin deed nog wat terug namens Montpellier, maar die treffer bleek niet meer dan de aansluitingstreffer: 2-1.

Van de Sanden viel in de 65e minuut in bij Lyon. Dekker speelde de gehele wedstrijd mee en pakte in de 24e minuut een gele kaart.

 

Beeld: YouTube

]]>
Mon, 15 Oct 2018 21:00:00 +0200
Ten Berge: ''Het is allemaal veel te groot geworden'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194569/ten-berge-het-is-allemaal-veel-te-groot-geworden https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194569/ten-berge-het-is-allemaal-veel-te-groot-geworden Na afloop van het duel tussen SC Heerenveen en Ajax ontstond er de nodige ophef: Friezin Tiny Hoekstra mocht van trainer Roeland ten Berge geen interviews geven in het Fries en dat schoot bij aardig wat mensen in het verkeerde keelgat.

Ten Berge komt nu met een reactie bij Omrop Fryslân: "Ik zal nooit zeggen dat iets niet in een bepaalde taal mag, want ik respecteer iedereen. De laatste thuiswedstrijd was tegen PSV, daarin werden ik en Tiny geïnterviewd. Hartstikke leuk en we zijn hartstikke blij met deze media-aandacht, want vrouwenvoetbal moet grote stappen maken."

"Na die interviews kregen we veel reactie's van mensen die het jammer vonden dat ze Tiny niet konden verstaan vanwege de Friese taal. Medespeelsters niet, maar ook mensen die Fries niet kunnen verstaan. Daar heb ik het kort met Tiny over gehad en daarin hebben we besproken van hoe we met elkaar een zo groot mogelijk publiek bereiken."

"Toen hebben we gezegd: misschien kunnen we in het Nederlands doen, misschien helpt dat en krijgen we nog een groter publiek. Daar heb ik verder niet heel erg bij stilgestaan. We hebben één doel en dat is zo veel mogelijk promotie maken voor het vrouwenvoetbal. Daarom vind ik het jammer dat het zo gelopen is. Het is allemaal veel te groot geworden en het is goed dat we nu uitleg kunnen geven", aldus Ten Berge.

]]>
Mon, 15 Oct 2018 20:15:00 +0200
Zeeman verlengt contract: ''Wel een lichtpuntje'' https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194581/zeeman-verlengt-contract-wel-een-lichtpuntje https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194581/zeeman-verlengt-contract-wel-een-lichtpuntje Ajax heeft de overeenkomst met Kelly Zeeman verlengd. Het nieuwe contract van de verdedigster annex middenveldster loopt tot en met medio 2020. 

De 24-jarige Zeeman speelt sinds 2013 voor Ajax en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde bij de Amsterdammers. Voorlopig kan Zeeman echter niet in actie komen: ze kampt met een knieblessure.

"Dit nieuwe contract is wel een lichtpuntje. Nu kan ik werken aan mijn herstel voor volgend seizoen", laat ze weten op de website van Ajax.

]]>
Mon, 15 Oct 2018 19:04:00 +0200
VIDEO | Bloodworth vlogt voor De Club van Vijf https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194555/video-bloodworth-vlogt-voor-de-club-van-vijf https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/nieuws/hoofdnieuws/194555/video-bloodworth-vlogt-voor-de-club-van-vijf 'De Club van Vijf', de serie van de NOS, is terug na een zomerstop. Dit seizoen is ook Dominique Bloodworth erbij. In deze vlog laat de verdedigster zien wat zij en haar man Brandon doen op een normale dag en bereidt ze zich voor op de wedstrijd met Chelsea.

In 'De Club van Vijf' komen dit seizoen ook Danique Kerkdijk, Kelly Zeeman, Ellen Jansen en Jackie Groenen aan bod.

]]>
Mon, 15 Oct 2018 18:33:00 +0200