Rots neemt het op voor vrouwen: "Verdienen dezelfde aandacht"

Daan Rots
Daan Rots Foto: © NESimages

Zowel bij de mannen als de vrouwen van FC Twente is een speler uit Groenlo actief. Tegenover Tubantia vertellen zij hier meer over.

Bij de vrouwenafdeling wordt Groenlo vertegenwoordigd door Sophie te Brake. In de plaatselijke krant werd ze echter totaal niet genoemd nadat FC Twente de titel binnenhaalde. "Dat is nou eenmaal zo. Qua aandacht is er een groot verschil met de mannen", laat de voetbalster weten.

Toch is ze daar niet jaloers op. "Het is misschien niet altijd even eerlijk, want wij doen en laten er net zo veel voor, maar dat zijn nou eenmaal de verhoudingen en dat poets je niet zomaar even weg. Het is ook niet zo gek: het vrouwenvoetbal is nog een stuk jonger, zij spelen altijd in een vol stadion, bij ons staat er net een rijtje mensen te kijken."

Bij de mannen is het Daan Rots die Groenlo vertegenwoordigt. Hij vindt het jammer dat er zo weinig aandacht is voor het vrouwenvoetbal. "Eigenlijk verdienen de vrouwen dezelfde aandacht. Maar omdat die er niet is, kan er niet zoveel betaald worden. Dat is best zuur, want als je het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau wilt tillen, heb je die aandacht juist nodig. Maar ik heb het idee dat mannen in het algemeen naar mannenvoetbal kijken en vrouwen niet per se een voorkeur hebben voor vrouwenvoetbal", aldus Rots.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand