Roord ziet PSV investeren: "Hij wil dat ze echt naar dé top gaan"

FC Twente hoopt de komende jaren flink wat stappen te zetten, mede dankzij de nieuwe hoofdsponsor, Reggeborgh. Die partij verbond zich voor maar liefst tien jaar aan de club uit Enschede.

"Daar zijn we heel blij mee", geeft Rene Roord aan in De Oosttribune. "Dat komt de professionaliteit alleen maar ten goede. En dan samen met straks de nieuwe accommodatie, dan kun je misschien nog een stap zetten. De bovenkant van Europa zal niet haalbaar zijn financieel, maar we willen wel een rol spelen in Europa. Dat is een mogelijkheid", aldus de technisch manager van de Tukkers.

Presentator Bert van Losser wijst vervolgens naar PSV, dat dit seizoen als derde eindigde. Roord weet dat ze in Eindhoven ook serieus bezig zijn: "PSV gaat nu, dat heb ik vanuit de wandelgangen gehoord, er nog meer aan doen. Earnest Stewart wil dat, dat PSV echt naar dé top gaat. Het gaat nu heel hard daar, financieel", merkt hij op.

Roord vervolgt: "Of wij daarin mee kunnen? Uiteindelijk, dat moet je wel eerst afdwingen aan de directietafel, is er wel gezegd van 'dan krijg je, op termijn, dezelfde verhouding als bij de mannen'. Maar als PSV echt wil en ze stoppen er veel meer geld in, dan gaan wij goed mee, maar niet meer dan dat. Maar geld wint niet alleen. Paris Saint-Germain is bij de mannen al jaren het bestbetaalde voetbalelftal, maar wint niet altijd", geeft de technische man aan.

FC Twente heeft momenteel wel aantrekkingskracht vanwege de prestaties, aldus Roord. "Dat merk ik ook in de gesprekken. Je kan heel makkelijk iemand krijgen. Soms verlies ik het nu op het geld. Dan moet ik zeggen 'dat is niet erg', we moeten ook meer met eigen regiospeelsters doen, met jeugd. Dat zit er ook aan te komen, de laatste jaren krijgen we dat steeds beter voor elkaar. De tijd zal het leren of ons dat lukt."

Lees meer:
0 reacties