Roord zag lastige tijd bij FC Twente: "Niet de ideale wisselwerking"

René Roord
René Roord Foto: © Orange Pictures

FC Twente staat aan de vooravond van de achtste landstitel in de clubhistorie. De Tukkers kenden geen gemakkelijk seizoen, zo merkte ook technisch manager Rene Roord.

Er kwam geen klik tussen de speelsters en de nieuwe technische staf, die onder leiding stond van trainer Robert de Pauw. "Het was niet de ideale wisselwerking", merkt Roord op in gesprek met het NRC.

Er volgden gesprekken met speelsters, stafleden en andere betrokkenen. Dat hielp echter weinig. "Toen hebben we in december besloten dat het beter was om volgend seizoen niet met de trainer verder te gaan", vervolgt Roord, die merkte dat die duidelijkheid rust bracht.

"Daar moet ik de staf en speelsters een groot compliment voor geven. Gek genoeg ging het vanaf dat moment beter", aldus de technisch manager, die met FC Twente wederom met Ajax en PSV twee ploegen met een groter budget achter zich houdt.

"Wat precies het verschil maakt, dat vind ik lastig om te benoemen. Ik kan niet bij die andere clubs in de keuken kijken", geeft Roord aan. Wel krijgt hij vaak te horen dat de randvoorwaarden die FC Twente creëert, het familiegevoel, een grote rol spelen.

Bij de Tukkers wordt dan ook bij het samenstellen van de selectie gekeken naar de persoonlijkheden. "Wij investeren erin om de groep dicht bij elkaar te houden", weet Roord, die sinds de zomer van 2020 geen vrijwilliger meer is bij FC Twente.

Toen keerde de vrouwentak weer volledig terug bij FC Twente. "We zijn altijd financieel door de club gesteund. Maar het is een goed gevoel als je weer echt bij de organisatie hoort", aldus de vader van Jill Roord.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand