Roord: ''Weten hier goed om te gaan met een voetbalselectie''

René Roord
René Roord Foto: © Orange Pictures

FC Twente pakte zondagmiddag de zevende landstitel in tien jaar tijd. Technisch manager René Roord is daar maar wat blij mee.

"Een mooi einde van een merkwaardig seizoen", zegt hij in gesprek met Trouw. Na vijf seizoenen nemen Roord en FC Twente afscheid van trainer Tommy Stroot, die naar VfL Wolfsburg vertrekt. "Ik ga hem missen en ik weet zeker dat hij mij ook gaat missen", zegt Roord daarover.

"Hij is leergierig, altijd goed geïnformeerd en voelt zich nergens te groot voor", is de technisch manager lovend over de Duitse oefenmeester. Stroot had nog een doorlopend contract, maar toen VfL Wolfsburg op de stoep stond, werkte FC Twente mee. "Zo’n kans konden wij hem niet onthouden", aldus Roord.

De technisch manager weet waar FC Twente voor staat: het opleiden en ontwikkelen van jonge speelsters. Inmiddels hebben veel talenten via de Tukkers hun weg naar het buitenland gevonden. "Dat past inderdaad in onze filosofie, maar ik denk dat we hier vooral goed weten om te gaan met een voetbalselectie", besluit Roord.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand