Roord: "Wat ik van Parsons leerde? Pff, ja, eh, lastige vraag"

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen gingen zaterdagavond met 0-1 onderuit tegen Frankrijk en op deze nederlaag was niet veel af te dingen. De Franse dames waren 120 minuten de betere partij en schakelden Oranje terecht uit op het EK in Engeland. Meteen na afloop zag bondscoach Mark Parsons veel goeds voor de nabije toekomst, iets waar Jill Roord iets langer de tijd voor nodig heeft.

Roord reageerde na de vraag wat ze van Parsons leerde vertwijfeld. "Pff. Ja, eh... dat vind ik een lastige vraag", wordt Roord geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Wat hij heel goed kan is veel overtuiging erin gooien. Ik vind wel dat we echt een team zijn en voor elkaar door het vuur gaan. Ik denk dat hij dat heel goed heeft overgebracht. Door Parsons, of óndanks? Een combi van, denk ik."

Parsons paste zich dit EK vaak aan aan de tegenstander. Roord denkt niet dat hierin de kracht van Nederland ligt. "Ik ben van mening dat als je gaat voetballen, je gewoon kans hebt", zegt Roord. "Dat zag je zeker in de tweede helft terug tegen Frankrijk. We zijn hartstikke goed als we gaan voetballen."

"Doe je dat niet, dan krijg je het lastig. Dat geldt voor elke wedstrijd. Onze kracht is voetbal, dat is altijd zo geweest. Dat we nu te weinig hebben gevoetbald komt niet alleen door Mark, maar ook door onszelf", aldus Roord.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 30 sep. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
VV Alkmaar W -
-
Excelsior Rotterdam W -
vr 30 sep. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
Telstar W -
vr 30 sep. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Ajax V -
-
SC Heerenveen V -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 2 11 6
2 ADO Den Haag V 2 10 6
3 Feyenoord V 2 2 6
4 Ajax V 1 4 3
5 PSV V 1 1 3
Bekijk de hele stand