Roord over transfer Jill: ''Arsenal wilde eerst ook niet meewerken''

Jill Roord lacht
Jill Roord lacht Foto: © Orange Pictures

De Nederlandse enclave bij VfL Wolfsburg wordt deze zomer nog een stukje groter. Jill Roord en Lynn Wilms hebben een contract getekend bij de Duitse topclub.

Bij beide transfers was René Roord, technisch manager van FC Twente, betrokken. "Van Lynn was het al vroeg duidelijk bij mij. Dat vond ik ook prima, het is een goede stap voor haar", vertelt Roord bij VoetbalTijd. Over de interesse van VfL Wolfsburg in zijn dochter Jill werd hij op de hoogte gebracht door Tommy Stroot.

De Duitse oefenmeester vertrekt komende zomer naar de topclub. "Elke week heb ik met Tommy een koffie-uurtje. Dan gaat het overal over. Toen zei hij: 'Ik wil Jill wel graag halen'. Ik zeg: 'Nou, dat gaat niet lukken jongen. Ze heeft een doorlopend contract'.", zegt Roord. "Volgens mij stond op dat moment haar hoofd er ook niet naar."

Toch zette VfL Wolfsburg door. "Los van de financiële verbetering en dat VfL Wolfsburg een topclub is, speelt corona ook een rol", legt de technisch manager uit. "Topsport is al zwaar. Maar er komen door corona zoveel facetten bij die het extra zwaar maken als je in het buitenland zit. Dat speelde een rol, dat zal ik niet ontkennen."

Hij gaat verder: " Arsenal wilde eerst ook niet meewerken. Toen is Jill zelf naar de leiding gestapt met dit verhaal. Toen gingen ze overstag en zijn ze gaan onderhandelen", aldus Roord over de transfer van zijn dochter.

Lees meer:
0 reacties