Roord over oud-trainer: "Voelde me niet altijd even gewaardeerd"

Jill Roord lacht
Jill Roord lacht Foto: © Orange Pictures

Sarina Wiegman was lange tijd bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Jill Roord maakte deze periode vanaf het begin mee, en geeft toe dat haar band met Wiegman niet altijd even goed was.

"Die band was moeizaam. Ik heb heel lang met haar gewerkt en zeker in het begin voelde ik me niet altijd even gewaardeerd", is Roord eerlijk in gesprek met Helden Magazine.

"Dat is op het einde veranderd, dus we hebben onze samenwerking goed kunnen afsluiten. Ik heb heel veel respect en lof voor haar, maar dat neemt niet weg dat je met de ene trainer nou eenmaal een minder goede band hebt dan met de andere", vervolgt de middenvelder.

Inmiddels staat er een andere bondscoach in de persoon van Mark Parsons. "Het is een warme en open man, heel anders dan de gemiddelde Nederlander", vertelt ze verder. "Bij ons in de ploeg is het gewoon: hup, het veld op, voetballen."

"De bondscoach vindt het ook belangrijk wat er naast het veld gebeurt en dat er een goede werksfeer heerst. Ik denk dat we daar als team zeker nog in kunnen groeien, maar we moeten uitkijken dat de nadruk daar niet te veel op ligt. Dan worden we onrustig", aldus Roord.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand