Roord heeft veel steun aan vader: "Het heeft mij sterker gemaakt"

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Pro Shots

Jill Roord volgde het pad van haar vader door aan het begin van haar carrière uit te komen voor de club FC Twente. Als voetballende dochter van René Roord, voormalig profvoetballer en huidige technisch directeur van FC Twente, heeft ze nog altijd veel aan de adviezen van haar vader.

"Natuurlijk hebben we veel over zijn carrière gesproken en over voetbal in het algemeen", begint Roord haar verhaal in gesprek met Forbes. "Ik heb hem vaak gevraagd of we vergelijkbare spelers zijn. Hij was linksbenig en ik ben rechtsbenig, maar in sommige dingen lijken we op elkaar. Ook in ons ​​karakter. Verder was hij wat sneller en directer op het veld, soms ook een vleugelspeler. Ik ben meer een middenvelder."

Hoewel Roord zes jaar geleden vertrok om haar voetballende carrière in het buitenland te beginnen, speelt haar vader nog steeds een belangrijke rol als het gaat om advies. "Het is ook iets waar ik altijd om heb gevraagd. Het is niet altijd gemakkelijk, maar tegelijkertijd denk ik dat het heel nuttig is. Het heeft mij ook sterker gemaakt en nog steeds is dat zo."

De adviezen zijn tegenwoordig wat minder uitgebreid. "Ik weet wanneer ik goed speel of niet. Ik weet wanneer hij iets gaat zeggen als: Je had daar moeten eindigen of je had agressiever moeten zijn', dus de gesprekken duren niet zo lang, maar het is goed om altijd zijn feedback te horen", aldus Roord.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand