Roord over actie van speelsters: "Vond dat statement niet zo zinvol"

De speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie kwamen in maart in actie voor betere salarissen. Onder het motto 'betaald voetbal = betaald worden' lieten de speelsters van zich horen. Het was een actie vanuit de speelsters, zo geeft Rene Roord aan. 

"Op vrijdagmiddag werd ik ingelicht door Renate Jansen. Of ik verrast was? Nee. Het is van hen. Maar wij hebben als FC Twente gezegd: 'dit heeft niks met ons te maken'", zo zegt de technisch manager van FC Twente in De Oosttribune. "Ik vind, ten opzichte van andere sporten, ook het vrouwenvoetbal heel hard gaan."

"Er gaat al steeds meer in om. Als je onze begroting ziet, de aandacht voor het Nederlands elftal... Dus weet nu je plek, waardeer het, tel je zegeningen en waardeer dat. Ik vond dat statement niet zo zinvol", is Roord eerlijk. Hij merkt wel dat de intensiteit in het vrouwenvoetbal omhoog gaat: "Dat wil niet altijd zeggen dat het mooier wordt om naar te kijken. Of de kwaliteit dan naar beneden gaat? Zou kunnen. Qua intensiteit is het geen vergelijk meer met tien jaar terug."

"Er zijn ook steeds meer speelsters. Maar ook tegenstanders, vroeger was het FC Twente alleen. Maar ook de tegenstanders kunnen in ieder geval lopen, rennen en verdedigen", aldus de technische man van de landskampioen van dit seizoen.

Lees meer:
0 reacties