Roord opgelucht: "We hebben een moeilijke week achter de rug"

Lineth Beerensteyn en Jill Roord
Lineth Beerensteyn en Jill Roord Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen wonnen dinsdagavond knap met 2-1 van Engeland. Volgens Jill Roord komt de zege na de nederlaag tegen België als een enorme opluchting.

Vrijdag verloor de ploeg van Andries Jonker teleurstellend met 2-1 van de Zuiderburen. "We hebben een moeilijke week achter de rug. Vandaag (dinsdag, red.) wilden we bewijzen dat het eenmalig was en dat hebben we gedaan", vertelt Roord na afloop bij ESPN. "Een land als Engeland wil ook voetballen en dan krijg je meer ruimte dan tegen een ploeg als België. Iedereen zat goed in de wedstrijd, we waren scherp en zij wisten niet goed wie ze moesten oppakken."

Invalster Renate Jansen besliste het duel in de laatste minuut. "Wij hebben allemaal ontzettend veel respect voor Renate", aldus Roord. "Voor FC Twente is ze al jaren een van de belangrijkste speelsters, net als voor ons. In zo'n belangrijke wedstrijd zo invallen maakt ons heel blij voor haar."

Maakt deze overwinning de nederlaag tegen België ook niet zuurder? "Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant is de winst van vandaag nog belangrijker", denkt Roord. "Uiteindelijk valt hij goed, dat hadden we tegen België niet. We zijn op de goede weg en moeten zo doorgaan."

Lees meer:
0 reacties