Roord mist sowieso de Spelen: "Dacht altijd: dit overkomt mij niet"

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Pro Shots

Jill Roord mist de sowieso de Olympische Spelen van aankomende zomer. De OranjeLeeuwinnen kunnen zich vrijdagavond pas kwalificeren door te winnen van Spanje, maar de middenveldster is er in ieder geval niet bij in Parijs. De 26-jarige speelster is geveld door een kruisbandblessure en ligt er nog maanden uit.

Het is de eerste zware blessure voor Roord, speelster van Manchester City. "Elke voetballer raakt wel eens geblesseerd, maar ik had nooit wat", zegt ze tegen Tubantia. "Ik was fit en fris en dacht altijd: dit overkomt mij niet. Toen het gebeurde had ik de ernst niet eens door. Het gebeurde in een duel en ik voelde wel dat mijn knie iets bewoog, maar ik dacht aan een verrekte buitenband of zoiets."

Roord heeft wel een verklaring voor haar blessure. Volgens de middenveldster van Man City is de kalender van het vrouwenvoetbal te vol. "De kalender is te vol. Na een zwaar seizoen volgen straks in juni en juli nog EK-kwalificatiewedstrijden."

"En daarna heb je nog de Spelen. Ik heb zes zomers achter elkaar een groot toernooi gehad en geen wedstrijd gemist. Dat is fysiek en mentaal niet te doen. Het is ook gewoon gevaarlijk, omdat door vermoeidheid de kans op blessures toeneemt", aldus Jill Roord.

Lees meer:
0 reacties