Roord leeft toe naar Champions League-finale: "Verwacht mooie sfeer"

Jill Roord juicht na haar goal namens VfL Wolfsburg
Jill Roord juicht na haar goal namens VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

Jill Roord kijkt met heel veel plezier uit naar de UEFA Women's Champions League-finale. De speelster van VfL Wolfsburg neemt het op 3 juni in Eindhoven op tegen FC Barcelona. Bij Die Wölfinnen heeft iedereen er veel zin in, zo geeft Roord aan.

"Ik denk dat een paar dagen voor de wedstrijd er vast zenuwen komen. Op dit moment is het vooral meer excitement, niet zozeer spanning. We hebben nog een wedstrijd in de competitie, daar ben je ook nog wel mee bezig. Ik denk ook dat het prima is. Natuurlijk ben je ermee bezig, maar op dit moment heeft iedereen er heel veel zin in", vertelde de aanvallende middenveldster dinsdag tijdens een online persmoment.

Met VfL Wolfsburg neemt Roord het op tegen FC Barcelona, dat vorige zomer nog een recordbedrag over had om haar in te lijven. Daar is de OranjeLeeuwin nu totaal niet meer mee bezig: "Dat was vorig jaar, in de zomer. Uiteindelijk is dat niet doorgegaan. Dan parkeer je dat ook. Het is helemaal geen ding meer. Qua affiche is het fantastisch om tegen FC Barcelona een finale te spelen. Dat is zeker heel mooi, maar verder komt er niks bij kijken. Het is nu totaal geen issue meer. Op dat moment is dat een teleurstelling, maar het gaat zo snel door."

Vorig jaar stonden de Catalanen en de Duitsers ook al tegenover elkaar. Over twee wedstrijden was FC Barcelona toen te sterk (5-3). "Ik denk dat het heel goed is dat we die twee wedstrijden hebben gehad. We hebben er toen een verloren en een gewonnen. Tegen FC Barcelona spelen kan onaangenaam voelen omdat zij heel veel de bal hebben. Wat je dan niet moet doen is in paniek raken, wild spelen en jagen, dat hebben we in de eerste wedstrijd gedaan. In de tweede wedstrijd niet. Ik denk dat dat heel belangrijk is voor de wedstrijd die we nu gaan hebben", denkt Roord.

Volgens Roord is het knap dat VfL Wolfsburg de finale heeft bereikt. "Wij vinden dat we, met de spelers die we hebben, in de finale kunnen staan en misschien wel horen te staan. De Champions League is iets wat je wil winnen, het is een van de grootste toernooien. Je komt niet zomaar in de finale. We staan er nu, ik wil 'm winnen. Ik wil mezelf niet teveel druk opleggen. Het is een wedstrijd van, hopelijk, 90 minuten. Dan zien we het wel wat het wordt", zegt ze met een glimlach.

De finale wordt gespeeld in een uitverkocht Philips Stadion. "Dat maakt het wel extra speciaal. Het is heel bijzonder. Alle mensen die dichtbij me staan, komen natuurlijk naar de wedstrijd. Dat is alleen maar mooi. Ik hoop ook dat de Nederlandse fans ook voor ons zijn, dat zou natuurlijk mooi zijn. Het is heel mooi dat het uitverkocht is. Ik verwacht een hele mooie sfeer. FC Barcelona heeft veel fans, wij hebben ook altijd veel fans bij onze wedstrijden. Dat zal heel leuk worden", voorspelt Roord.

Feyenoord of PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

FC Twente en PSV nemen het zondagmiddag tegen elkaar op in De Kuip. Wie wint de topper tussen de nummers twee en één van de Eredivisie? Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord of PSV! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand