Roord in vol Camp Nou: "Een droom om in volle stadions te spelen"

Jill Roord namens VfL Wolfsburg tegen Juventus
Jill Roord namens VfL Wolfsburg tegen Juventus Foto: © Pro Shots

Vrijdagavond is het Camp Nou wederom gevuld met duizenden toeschouwers. Ditmaal staat het Champions League-treffen tussen FC Barcelona en VfL Wolfsburg op het programma.

Jill Roord kijkt uit naar het duel. De middenveldster is altijd al fan geweest van FC Barcelona, maar Camp Nou bezoeken deed ze nog niet eerder.

"Het is niet de eerste keer dat ik in Spanje tegen Barça speel. De vorige wedstrijden waren altijd in het Johan Cruijff Stadion, op het trainingscomplex", vertelt Roord aan De Telegraaf.

Daar kunnen zo ongeveer 6.000 toeschouwers in. Vrijdagavond zitten er naar verwachting wederom richting de 90.000 fans in Camp Nou. "Het is voor ieder kind, of je nu een jongen of een meisje bent, een droom om in volle stadions te spelen."

"Dat het nu ook bij ’ons’ gebeurt, zegt heel veel over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal", aldus Roord, die het goed naar haar zin heeft bij de Duitse topclub. "Ik denk dat mijn kwaliteiten hier beter worden benut dan bij Arsenal."

"Een type speler zoals ik ontbrak in de selectie. De focus ligt op aanvallen, met mijn techniek ben ik goed aan de bal. Ik kan makkelijk scoren, mijn rendement is hoog", ziet de middenveldster annex aanvalster. Op die wijze zou Roord ook graag bij de OranjeLeeuwinnen willen spelen.

Vrijdagavond krijgt ze in Camp Nou de kans om zichzelf te tonen. "Barça is eigenlijk favoriet en terecht. Toch denk ik dat we kans maken. Omdat we zelf goed in vorm zijn en zij momenteel iets minder. Maar dat gaan we zien. Ik kan niet wachten om het veld op te lopen", besluit Roord.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand