Roord en co geen landskampioen? "Wij horen kampioen te worden"

Jill Roord in actie namens VfL Wolfsburg
Jill Roord in actie namens VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

VfL Wolfsburg lijkt dit seizoen naast de Duitse landstitel te gaan grijpen. Die Wölfinnen staan op twee punten achterstand van koploper Bayern München. Het kampioenschap is nog mogelijk en dus heeft Jill Roord nog een heel klein beetje hoop.

"Vorige week zouden ze kampioen zijn als ze zouden winnen. Eigenlijk hadden we geen hoop. Nu is er nog een klein kansje. Ze spelen wel tegen de onderste, dus ik ga er niet vanuit dat ze dat weggeven. Maar zolang er nog niks definitiefs is, heb je stiekem een klein beetje hoop", geeft de OranjeLeeuwin van Wolfsburg aan tijdens een online persmoment.

Ze noemt het 'vervelend' dat VfL Wolfsburg dit seizoen geen kampioen wordt. "We hebben het zelf weggeven, heel onnodig. Het is moeilijk, je hebt de Champions League, we hebben de beker gehad en dan nog de competitie. Om in drie competities elke week te presteren, dat is moeilijk, mentaal en fysiek. Dat hebben we gemerkt. In een aantal wedstrijden hebben we het laten liggen. Kwalitatief gezien denk ik dat wij kampioen horen te worden, ik denk dat wij beter zijn dan Bayern dit seizoen. We hebben het zelf weggegeven", oordeelt Roord.

Die Wölfinnen verloren dit seizoen drie keer. Bayern München ging eenmaal onderuit en speelde twee keer gelijk. VfL Wolfsburg won wel de DFB Pokal.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand