Roord duidelijk: "Vanaf het eerste moment ontbrak eigenlijk de match"

René Roord
René Roord Foto: © Orange Pictures

Op papier dacht FC Twente met Robert de Pauw de ideale opvolger voor Tommy Stroot binnen gehaald te hebben, maar technisch manager René Roord moet bekennen dat het in de praktijk anders is gebleken. Aan het einde van het seizoen nemen de Tukkers alweer afscheid van De Pauw.

"Vanaf het eerste moment ontbrak eigenlijk de match", zegt Roord tegen Tubantia. "Ik heb heel wat tijd en energie gestopt in de samenwerking, omdat je soms dingen ook de tijd moet geven, zodat mensen aan elkaar kunnen wennen."

Roord vervolgt: "Bijna iedereen is bijvoorbeeld vergeten dat Tommy Stroot in zijn eerste half jaar bijna was gestruikeld over het feit dat hij toen nog geen Nederlands sprak. Uiteindelijk heeft hij vijf jaar bij ons gezeten. Soms komt de klik wat later."

Gaandeweg het seizoen kwam Roord erachter dat beide partijen op een dood spoort zaten. "Ik heb heel wat gesprekken met speelsters, met Robert en de directie gevoerd om te kijken of we tot een betere samenwerking konden komen. Maar na een uitwedstrijd toen ik in de auto zat, was ik er voor mezelf opeens uit."

"Dat dit als een verlies voelt, is misschien een groot woord, maar dit is natuurlijk geen leuk besluit. Gelukkig zag Robert ook wel in dat de match er niet was. En dan telt nog maar één ding en dat is het belang van de club", zo besluit Roord.

Lees meer:
0 reacties