Roord blikt terug: "Het eerste jaar vond ik verschrikkelijk"

Jill Roord op de Olympische Spelen
Jill Roord op de Olympische Spelen Foto: © Pro Shots

Jill Roord stapte op negentienjarige leeftijd over van FC Twente naar Bayern München. De middenveldster vond het in het begin lastig om haar thuis te verlaten.

"Ik was zo gehecht aan mijn vrienden en familie. M'n moeder vond het destijds ook heel lastig om haar dochter te moeten uitzwaaien", vertelt Roord in gesprek met het magazine Helden.

Ze vervolgt: "Maar ik heb altijd gezegd dat ik alles uit m'n carrière wil halen, dus op dat moment was een stap naar het buitenland de beste keuze", geeft de middenveldster aan.

Inmiddels woont Roord al vijf jaar niet meer in Nederland. Ze merkt dat er veel minder afleiding is in het buitenland. "Het draait er vooral om voetbal. Ik merk dat hoe ouder ik word, des te lastiger ik dat vind."

"Ik red me prima in het buitenland, maar ik mis thuis steeds meer", is ze open. Roord voelt zich soms dan ook eenzaam. "Het eerste coronajaar, toen ik nog bij Arsenal speelde, vond ik verschrikkelijk."

Ze besluit: "Op de club mochten we alleen het veld op en af, we mochten niet eens de kleedkamer in. Ik heb een jaar in Londen gezeten zonder mijn vrienden en familie uit Nederland te zien. Vorig jaar met oud en nieuw zat ik alleen in mijn appartementje..."

Lees meer:
0 reacties