Roord: "Als ik terugkijk, heb ik toen het meeste plezier gehad"

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Pro Shots

Manchester City-spelmaker Jill Roord speelde de afgelopen jaren voor VfL Wolfsburg, Arsenal en Bayern München. Haar carrière begon de Oldenzaalse echter bij 'haar' FC Twente.

"Eerst anderhalf jaar bij de jongens, trainde ik al sinds mijn vijftiende mee bij de vrouwen van Twente. Maar je moest zestien zijn om in de competitie te mogen spelen. Een paar dagen na mijn zestiende verjaardag debuteerde ik, uit tegen ADO. Starten in de basis, maakte ik meteen een doelpunt", weet Roord nog.

In totaal speelde de OranjeLeeuwin vijf seizoenen voor de club uit Enschede. Ze kwam 106 duels in actie en scoorde 57 doelpunten. "Als ik terugkijk, heb ik het toen misschien wel het meeste plezier gehad. Mijn teamgenoten kwamen allemaal uit de buurt en we kenden elkaar goed. De druk was nog niet zo groot als nu. Dat was een hele fijne periode", zegt Roord in De Contractspeler van VVCS.

In 2017 koos ze voor de stap naar Bayern München. "Bayern was wel even wennen. Het was heel streng, er werd weinig gelachen", blikt de aanvallende middenveldster terug. "En ik ben iemand die wel plezier moet hebben. Uiteindelijk is het wel goed voor mijn ontwikkeling geweest. In die twee jaar heb ik niet alles maar wel regelmatig gespeeld, in dat topteam als jonkie."

Twee jaar later klopte Arsenal aan. "Daar had ik meteen een goed gevoel bij. Miedema, van de Donk, van Veenendaal en Janssen speelden er en ik hoorde van hen positieve verhalen. De Engelse competitie was toen echt in opkomst. Ik dacht dat het een mooie stap voor mij zou zijn", vertelt Roord. Het eerste halfjaar was het dat ook, maar daarna volgde het coronavirus.

Roord besloot te vertrekken uit Londen, om terug te keren in de Bundesliga. Ditmaal tekende ze bij VfL Wolfsburg. "Het is een topclub, die altijd Champions League speelt. Ik heb bijna alles gespeeld bij Wolfsburg", zegt ze. Afgelopen zomer volgde de transfer naar Manchester City. "'k speel nu in de beste competitie en ik denk dat er weinig clubs zijn, die beter bij mij passen dan City. Alles is gebaseerd op voetbal. Net als bij de mannen gaat het om de bal houden en dat is wat ik wil en kan", besluit Roord.

Lees meer:
0 reacties