Welkom op onze nieuwe website!

'Ronaldo gaat uit zijn dak, bij Miedema kan er geen lachje af''

Vivianne Miedema op de Olympische Spelen
Vivianne Miedema op de Olympische Spelen Foto: © Orange Pictures

Na vier jaar heeft Sarina Wiegman afscheid genomen van de OranjeLeeuwinnen. De bondscoach gaat aan de slag bij de Engelse nationale ploeg.

Met de Leeuwinnen behaalde Wiegman meerdere successen. Zo werd in 2017 het Europees kampioenschap in eigen land gewonnen en pakte de ploeg in 2019 zilver op het WK in Frankrijk. Daarmee plaatsten de OranjeLeeuwinnen zich voor het eerst in de historie voor de Olympische Spelen, waar de kwartfinale het eindstation was.

Daarnaast is Wiegman de eerste vrouw die een beeld kreeg in de KNVB-beeldentuin. "Een standbeeld krijgen omdat je een positieve invloed hebt gehad op de successen van Oranje en daarmee op de groei van meiden die gaan voetballen, vind ik prima", is Marieke Derksen, uitgeefster van sportboeken van mening.

"Ik heb totaal geen benul van welke tactiek de dames hanteren of wat hun technische kwaliteiten zijn, maar ik ben wel een nieuwsjunk die alles probeert te volgen", geeft Derksen aan in gesprek met Nieuwe Revu. Wel ziet de uitgeefster een verschil: "Ronaldo gaat voor zijn nationale elftal nog steeds uit zijn dak bij een doelpunt. Bij Miedema kan er nog geen lachje af."

Dat doet volgens Derksen niks af aan wat Wiegman heeft bereikt met de OranjeLeeuwinnen. "Ze heeft een Oranje neergezet dat wel degelijk topprestaties heeft behaald in het vrouwenvoetbal. Drommen verklede fans hossen daar vrolijk achteraan. Ondertussen wordt de vrouweneredivisie vrijwel geheel gespeeld voor lege tribunes – ook vóór corona", besluit ze kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand