Romy Tombroek is ambitieus: "Volledige jeugdopleiding met meiden"

Romy Tombroek
Romy Tombroek Foto: © Screenshot Feyenoord TV

Feyenoord kan in de toekomst net zo groot worden als de mannentak, meent Romy Tombroek. Dat vertelt ze in gesprek met Feyenoord TV in de rubriek Specialisten op Varkenoord.

De assistent-trainer geeft aan dat ze eigenlijk al voetbalt sinds ze kan lopen. “Sindsdien is mijn liefde voor voetbal met de paplepel ingegoten thuis. Van daaruit kwam dit op mijn pad. Ik ben toen gestopt met voetballen zelf. Toen vond ik het wel interessant om mensen dingen bij te brengen en hen zich daarin te laten ontwikkelen.”

Ze geeft dan ook aan dat het bij Feyenoord een fijne leeromgeving is. “Je hebt allemaal faciliteiten en je werkt met allerlei specialisten. Sommigen zijn oud-prof of ze komen van een amateurclub. Daarin wordt iedereen opgeleid tot een professionele trainer.”

In ieder geval hoopt Tombroek dat het vrouwenvoetbal zich nog verder gaat ontwikkelen. “Ik hoop dat de vrouwentak net zo groot gaat worden als de mannentak op dit moment. Dat we veel jeugdteams krijgen en dat vrouwen het beter gaan doen in de Eredivisie. Dat we echt stappen gaan maken daarin. Een volwaardig Jong-team hebben en eigenlijk gewoon een volledige jeugdopleiding die bestaat uit meiden”, besluit de assistent-trainer.

Lees meer:
0 reacties