Leuchter spreekt zich uit over Oranje: "Ik ben daar klaar voor"

Romée Leuchter
Romée Leuchter Foto: © BSR Agency

Romée Leuchter is in de Azerion Vrouwen Eredivisie al een tijdje op schot. De spits van Ajax moet bij de nationale ploeg echter nog wachten op haar beurt.

Leuchter ging vorig jaar niet mee naar het WK en is onder Andries Jonker nu reserve. Toch zien veel supporters haar graag aan de basis beginnen bij de OranjeLeeuwinnen. "Ik lees weleens wat ja, maar de fans bepalen de opstelling niet. Dat doet de trainer", vertelt ze aan Algemeen Dagblad. "Of ik vind dat ik genoeg kansen heb gehad? Uhm, nou ja, je hoopt altijd op meer. Tegen Italië kreeg ik 30 minuten, maar was het heel lastig omdat we als team weinig creëerden.”

Als topscorer van Ajax is Leuchter dit seizoen al goed voor achttien goals, maar dat betekent niet meteen een basisplek bij de OranjeLeeuwinnen. "Bij Ajax speel je ook tegen mindere tegenstanders, met Oranje vooral tegen heel sterke landen", aldus Leuchter, die haar zinnen gezet heeft op een transfer. "Ik ben daar klaar voor, klaar om mezelf te laten zien in het buitenland."

Welke stap ze komende zomer gaat maken, houdt ze zich nog niet mee bezig. "Ik wil me nu vooral hier bewijzen zodat de trainer denkt: zo, nú is het tijd voor Romée!”, besluit de 23-jarige uit Heerlen.

Lees meer:
0 reacties