Romée Leuchter eerlijk: "Topscorerstitel is niet echt een ding"

Romée Leuchter
Romée Leuchter Foto: © BSR Agency

Romée Leuchter hielp Ajax zaterdagmiddag langs PEC Zwolle. De spits scoorde een hattrick in de uiteindelijke 3-2 overwinning op de Blauwvingers. Daarmee liep ze weer wat in op Tessa Wullaert, die vrijdag zeven goals maakte.

"Ik heb het wel even een stukje gekeken, maar op een gegeven moment heb ik het afgezet, haha. Ik kreeg wel een beetje pijn aan mijn ogen toen ik Wullaert zeven keer zag scoren", lacht Leuchter op het moment dat ze de vraag krijgt of ze vrijdagavond naar Telstar-Fortuna Sittard heeft gekeken.

Zelf scoorde de spits zaterdag dus drie keer, waardoor ze weer wat dichter bij Wullaert komt op de topscorerslijst. "Winnen is het belangrijkste. Die topscorerstitel, dat is niet echt een ding voor mij. Voor mij is het belangrijker om gewoon belangrijk te zijn voor het team. Uiteindelijk maak ik hier de doelpunten, maar die titel maakt niet zo heel veel uit", is ze eerlijk bij ESPN.

Haar eerste goal scoorde Leuchter op aangeven van Milicia Keijzer. "Dat was echt een goede bal. Ik zeg het vaak tegen haar, gewoon die bal achter de laatste linie. Het was een goede", aldus de spits, die toch niet helemaal tevreden was met het spel van Ajax. "Ik vond ons niet heel goed spelen. Of ik er ook zeven had kunnen maken? Nou, dat weet ik niet hoor."

"Maar ik vond ons bij vlagen best wel slordig aan de bal. Natuurlijk zijn we qua kwaliteit beter dan PEC, dan zie je wel dat we die doelpunten erin leggen. Maar in de tweede helft was het slordig en dan maken we het voor onszelf nog spannend. Dat is echt onnodig. Dat moet er wel uit."

Lees meer:
0 reacties