Roger Reijners wijst naar Lieke Martens: "Zij is het voorbeeld"

Roger Reijners
Roger Reijners Foto: © Orange Pictures

Fortuna Sittard werkt samen met MVV Maastricht op het gebied van de jeugdopleiding. Roger Reijners, coach van de ploeg uit Sittard, vindt dat een goede zaak.

"Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat als je gaat kijken naar het voetballandschap in Nederland, dan was er een blinde vlek. Dat is hier bij ons in Limburg. Ik denk dat het goed is om te kijken naar hoe we het voor elkaar kunnen krijgen om daar een omgeving te kunnen creëren waar meiden hun droom kunnen gaan leven", vertelt Reijners bij Tafel Voetbal.

De coach gaat verder: "Als je dan kunt samenwerken met andere partijen, in dit geval MVV, dan is dat alleen maar van meerwaarde voor de ontwikkeling van de speelster, van toptalenten hier in onze regio, waar ze daadwerkelijk hun droom kunnen gaan leven", aldus Reijners, die merkt dat het niet alleen gaat om het opleiden van speelsters, maar ook voor het kader.

"We hadden een vacature uitgeschreven voor trainster bij de beloften. Er waren nul vrouwelijke trainsters die daarop gereageerd hadden", geeft de coach aan. "Daar is nog een hele wereld te winnen, voor ons hier in onze provincie, om daar met elkaar de schouders onder te zetten. Dat je dat met elkaar voor elkaar gaat krijgen, om een goede omgeving te creëren. Dat bijvoorbeeld talenten niet naar een Belgische of Duitse club vertrekken."

Daarbij wijst Reijners naar Lieke Martens: "Het voorbeeld is Lieke Martens. Zij moest op hele jonge leeftijd naar het CTO in Amsterdam. Vervolgens werd het in die tijd nog zo verdeeld, om een gelijkwaardig speelveld in de Eredivisie te krijgen, dat ze van daaruit naar Heerenveen ging op hele jonge leeftijd. Eigenlijk wil je jonge speelsters in de eigen omgeving houden, bij familie, vrienden en vriendinnen, en van daaruit stappen maken en door kunnen groeien."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand