Roger Reijners wijst naar Fortuna: "Daar zit een verbeterpunt"

Roger Reijners
Roger Reijners Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard is het nieuwe seizoen begonnen met twee zeges. Zondag won de ploeg van trainer Roger Reijners met 3-1 op bezoek bij Feyenoord.

De Limburgers kwamen na 24 minuten nog wel op achterstand, maar wonnen uiteindelijk met twee goals verschil. "Ik vind dat we de eerste minuten nog aardig beginnen. Daarna komt er een fase, dan krijg je een doelpunt tegen. Verleden week vlak na rust, nu na een minuut of twintig", analyseert Reijners bij ESPN. "Daarna gaat de ploeg wel verder en aan de slag. Ik vind dat we echt een hele goede fase hebben na de 1-0 van Feyenoord. We buigen het om naar 1-2."

De coach gaat verder: "De manier waarop je in het tweede gedeelte van de eerste helft speelt, dan voetbal je eronder uit, dan creëer je kansen. Dat is eigenlijk ook wat je wil doorzetten richting de tweede helft. Daar vond ik het moeizamer. Het werd onrustiger, veel te snel de lange bal. Daar zit een verbeterpunt", wijst Reijners.

Of het geblesseerd uitvallen van Feyenoord-speelster Kirsten van de Westeringh ook wat deed met zijn ploeg? "Het is afwachten hoe het ervoor staat met de speelster. Ze komt terug van een zware blessure. Dat wens je niemand toe. Je hoopt dat het allemaal goed gaat", geeft Reijners aan. "Wat het team dan ook tegen elkaar, ook toen ze in de rust binnenkwamen van 'het is heel triest, dat wens je niemand toe, maar we moeten wel de focus houden op onszelf en waar we mee bezig zijn'."

"Dat hebben ze gedaan. Dat zijn de dingen waar je mee bezig bent, om iedere keer vooral bij onszelf te blijven. Wat kunnen wij, wat kunnen we verbeteren, waar moeten we mee aan de slag. Daar willen we energie in stoppen", aldus de trainer van Fortuna.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand