Roger Reijners: "Toen werd ik getriggerd door de mogelijkheden"

Roger Reijners
Roger Reijners Foto: © Orange Pictures

Fortuna Sittard kan terugkijken op een zeer geslaagd debuutseizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Roger Reijners werd in maart 2022 aangesteld als trainer van de Limburgers en was direct enthousiast.

"Toen ik van de plannen hier hoorde, werd ik getriggerd door de mogelijkheden", vertelt de coach in Knack Magazine. "In het vrouwenvoetbal is heel Nederland vertegenwoordigd, behalve Nederlands Limburg. Ik merkte meteen een grote betrokkenheid van heel de club voor dit project, ze wilden het een prominente plaats geven, ook financieel, met een aparte begroting."

Reijners gaat verder: "Niet zoals in veel andere clubs, waar het vrouwenvoetbal wel omarmd wordt maar nauwelijks gefaciliteerd. Bovendien was er hier een garantie om het zeker drie jaar de tijd te geven", geeft hij aan. Fortuna Sittard leeft, zo merkt Reijners: "Ik hoor van mensen in mijn entourage, ook collega's, dat ze naar Fortuna-Feyenoord bij de vrouwen hebben gekeken in plaats van PSV-Feyenoord bij de mannen op hetzelfde tijdstip. Dan kun je wel stellen dat het leeft."

"Fortuna is een opleidingsclub met een familiaal gevoel", aldus de voormalig bondscoach van Oranje. "Maar er zijn wel ambities. Bij de mannen is dat een stabiele Eredivisieclub worden, bij de vrouwen kun je misschien wel mikken op Champions League. Die stap is in het vrouwenvoetbal kleiner om te zetten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand